Discuțiile pe marginea planului de reorganizare a Rapidului au fost amânate pentru 14 februarie

Mihai Andries 22 Nov. 2013, 09:09 Campionat
Discuțiile pe marginea planului de reorganizare** a Rapidului au fost amânate pentru 14 februarie

UPDATE 12.12: Judecătorii au decis amânarea discuțiilor pe marginea planului de reorganizare pentru data de 14 februarie 2014. Până atunci se vor soluționa contestațiile depuse deja și cele care vor fi făcute până luni, când expiră termenul limită.


UPDATE 11.10: Astăzi judecătorul sindic doar va lua act de procesul verbal întocmit de Adunarea Generală a Creditorilor și, în următoarele 15 zile, va stabili termenul în care va decide confirmarea planului de reorganizare.

Prima dată vor fi judecate contestațiile de pe tabelul nominal, sunt deja două depuse până acum, dar se mai așteaptă și altele, deoarece termenul expiră luni. Abia după judecarea contestațiilor se va discuta și pe marginea planului de reorganizare, lucru care s-ar putea întâmpla spre finalul lunii ianuarie 2014.


Astăzi judecătorul sindic doar va lua act de procesul verbal întocmit de Adunarea Generală a Creditorilor și, în următoarele 15 zile, va stabili termenul în care va decide confirmarea planului de reorganizare

Rapid va depune astăzi, la Tribunalul București, planul de reorganizare care a fost aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor pe 19 noiembrie. Chiar dacă multă lume se aștepta să afle decizia finală a Judecătoriei, de fapt, azi nu se va întâmpla nimic. O posibilă confirmare a planului se va face cel mai probabil în ianuarie. În cursul zilei de azi, judecătorul sindic va luat act de procesul verbal întocmit de Adunarea Generală a Creditorilor și are obligația ca în termen de de 15 zile să stabilească o ședință în care să  analizeze dacă planul de reorganizare este viabil.

Creditorii care nu au fost de acord cu felul în care s-a votat luni seara la ProRapid au la dispoziție cinci zile de la întocmirea procesului verbal pentru a face contestații. Conform legii, judecătorul sindic  are obligația de a rezolva soluționarea contestațiilor și abia după aceea discutarea planului de reorganizare. În acest moment există deja două contestații, dar care nu au legătură cu modul în care s-a votat planul de reorganizare, ci cu tabelul definiv al creditorilor.  Paul Codrea și Călin Albuț nu au fost de acord cu anumite sume trecute în tabelul definitiv al creditorilor. De fapt, este vorba de suma de 3.000 de lei care nu este cuprinsă în tabel și care reprezintă cheltuieli de judecată. Termenul pentru judecarea contestațiilor este pe 17 ianuarie 2014.

Se așteaptă la contestații

Până la finalul anului, sunt șanse mici ca planul de reorganizare să fie aprobat de judecătorul sindic. Conducerea giuleștenilor se așteaptă ca până luni, când este ultima zi în care cei nemulțumiți pot să depună contestații, ca acestea să apară. Până la închiderea ediției pe portatul Instanțelor de Judecată nu exista nicio contestație depusă pentru modul în care a fost votat planul de reorganizare.

Din moment ce planul de reorgani­zare a fost votat de creditori, eu cred că va trece și la tribunal. Eu am mare încredere. Sunt deja semnale pozitive vizavi de unii oameni de afaceri care s-au arătat interesați să vină lângă Rapid
Viorel Moldovan, antrenor Rapid

Articol scris de Victor STOICESCU

Mihai Andries 22 Nov. 2013, 09:09 Campionat
Pe aceeași temă