Diagnostic grav primit de Denis Brînzan după accidentarea de la Timișoara. Fundașul are nevoie de mai multe operații la față și nu mai joacă în acest an

Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 15:25 Campionat

Căpitanul echipei Pandurii, Denis Brînzan (22 de ani), va rata, cel mai probabil, ultimele trei meciuri pe care echipa sa le mai are de disputat în 2018, după accidentarea gravă pe care a suferit-o la nivelul feței, sâmbătă, în startul jocului de la Timișoara, cu ASU Politehnica (scor 1-1). Verdictul primit de fundaș de la medici a fost unul dur, mai multe oase ale feței fiind fracturate.

Transportat la spitalul din Timișoara în timpul meciului de pe stadionul Știința, unde a fost supus mai multor investigații medicale, Denis Brînzan a aflat că traumatismul a fost unul sever și că are fracturate mai multe oase ale feței. Diagnosticul stabilit de medici este de „traumatism cranio-facial cu fractură perete lateral orbita dreaptă, fractură perete lateral și anterior cu înfundare sinus maxilar drept, fractura maxilo-malara dreapta, echimoza suborbitara dreapta și emfizem regiune zigomatica dreapta hemosinus drept”.

Jucătorul va trebui să suporte mai multe operații la față după multiplele fracturi suferite. „Este o accidentare gravă, sunt trei fracturi, una de piramidă nazală, una de pomete și una de maxilar și vor necesita trei operații în perioada următoare”, a spus Brînzan, citat de panduriics.ro.

Căpitanul echipei Pandurii a rememorat faza în care a fost accidentat grav și spune că nu este supărat pe jucătorul care l-a lovit. „Știu că a fost o minge lungă spre portar, eu am sărit la cap pentru a degaja, moment în care am simțit o puternică lovitură în față și m-am prăbușit. Nu știu cine m-a lovit și nici nu contează. Nu a fost un fault intenționat. Imediat după incident mi s-a pus o branulă, mi s-a luat tensiunea după care mi-au pus un guler cervical. Și atât. A trebuit să aștept să vină o a doua Salvare. Am așteptat, cred că 15-20 de minute, nici nu mai știu, ca să vină. Apoi, doctorii de acolo mi-au schimbat gulerul cervical, după care m-au transportat la spital. Nu sunt supărat pe băiatul acela, pentru că cel mai probabil nu a fost o lovitura intenționată, ci una întârziată”, a spus Brînzan, care astăzi, 26 noiembrie, împlinește 22 de ani.

În urma accidentării suferite, Brînzan nu va mai putea fi utilizat în meciurile pe care Pandurii le are de disputat în acest an: cu „U” Cluj (a), Aerostar (a) și FC Argeș (d).

În minutul 8 al meciului dintre ASU Politehnica și Pandurii, Denis Brînzan a fost lovit involuntar în zona tâmplei drepte, în marginea terenului, la un duel pentru minge, de Vidrăsan, care a și primit cartonașul galben. Fundașul oltenilor a fost semi-inconștient după lovitură, au intervenit și medicii de pe ambulanță, însă aceștia au decis să-i acorde îngrijiri pentru început pe gazon, pentru a nu risca un eveniment tragic. Lui Brînzan i s-a pus inclusiv guler cervical, iar fiindcă la stadion se afla doar o ambulanță echipată corespunzător, cealaltă având doar o trusă de prim ajutor și o cruce desenată pe ea, nu s-a permis plecare imediată la spital cu jucătorul, așteptându-se o altă ambulanță care să vină la fața locului. „Pandurul” a primit îngrijiri timp de 20 de minute la fața locului, iar apoi a fost transportat la spital. În locul lui Denis Brînzan, pe teren a intrat Milos Draca.

ASU Poli și Pandurii au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul desfășurat pe stadionul Știința din Timișoara, după golurile lui Daniel Pîrvulescu (15), pentru oaspeți, respectiv Alin Ignea (24), pentru gazde.

Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 15:25 Campionat
Pe aceeași temă