Deva are putere!

18 Sep. 2011, 17:31 Campionat

Mureșul Deva a fost egalată de două ori de bucureștenii de la Juventus, însă a avut forța să înscrie și a treia oară. Oaspeții au jucat în inferioritate numerică în ultimul sfert de oră. Chiar și în opt jucători de câmp

Mureșul a câștigat primul joc pe teren propriu în actualul campionat din a treia încercare, însă nu fără emoții. Deva a învins, la limită, scor 3-2, pe Juventus București punând astfel capăt seriei nefaste de trei înfrângeri consecutive.

În timp ce în tribună spectatorii deveni își făceau singuri curaj – „Nu știu dacă vom câștiga azi, dar în niciun caz nu o să luăm patru goluri ca și cu Bistrița”-, pe teren jucătorii celor două formații căutau drumul spre poarta adversă.

Liderul juventinilor, Florin Zaharia a creat primul panică în careul gazdelor, însă mingea, căreia i-a imprimat un efect curios, s-a scurs în aut prin fața porții apărate de căpitanul de ocazie al Devei, Lipitor (14′). În replică, de la 15 metri Furdean a trimis mingea puțin pe lângă după ce, din dribling, l-a pus la pământ pe Păun (19′). A fost faza care a anunțat deschiderea scorului. Aflat la marginea careului, în partea stângă, Melcea a trimis mingea în plasă peste portar cu un șut centrare de efect (20′). Scor 1-0!

Bucuria gazdelor a durat puțin. Juventus a restabilit egalitatea cu reușita lui Alexandru Marin care a împins mingea în plasă, din gura porții, după o fază făcută pe partea stangă de Zaharia (28′). Scor la pauză, 1-1.

Deva în superioritate pe teren și pe tabela de marcaj

Repriza secundă a fost a gazdelor cel puțin pe tabela de marcaj. Miheț și-a dus din nou echipa în avantaj cu o execuție curioasă de la 17 metri cu care a propulsat mingea sub bara transversală a porții aparate de Cioloca, de unde a ricoșat în plasă (57′). Bucureștenii au echilibrat din nou tabela prin Tene la capătul unei acțiuni rapide de contraatac. Scor, 2-2 (58)! Ghinion sau lipsă de concentrare?

Din minutul 74, Juventus a evoluat în inferioritate numerică după ce Păun a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Cu un om în plus pe teren Deva nu a condus ostilitățile, însă a reușit să mai înscrie încă odată prin Deaconescu, care din 4 metri a împins în poartă mingea prelungită în careu de Ambruș (75′)! A fost golul victoriei.

Finalul jocului i-a găsit pe cei de la Juventus cu doi oameni mai puțin pe teren. Olteanu a fost și el eliminat direct, după o intrare dură cu ambele picioare în față ridicate la Alexandru Dan (83′).

â–ºArbitrul de centru Ionuț Valentin Iugulescu din Târgoviște a fluierat startul reprizei secunde, deși Mureșul Deva avea doar 9 jucători pe teren. Situația a fost creată de faptul că arbitrul de rezervă a întârziat înlocuirea de jucători care urma să se producă la pauză în tabăra gazdelor. Atfel, Dragu, care l-a înlocuit pe Octavian Drăgan, a intrat pe teren la mai bine de un minut de la reluarea jocului.

â–ºÎn cursul săptămânii trecute, Mureșul Deva a mai legitimat încă un jucător. Cătălin Crișan are 23 de ani, evoluează în linia mediană, iar sezonul trecut a evoluat pentru FC Drobeta.

â–ºMijlocașul de 23 de ani al Mureșului, Valentin Furdean s-a accidentat în startul celei de-a doua reprize și nu a mai putut continua jocul. Furdean a părăsit terenul într-un picior, în stângul, și a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean de Urgență din Deva (foto) unde a primit diagnosticul „entorsă de gradul 3 la glezna dreaptă”. „Am piciorul umflat și abia pot călca pe el. Bine că nu este fractură”, a spus ieri, Furdean.

â–ºVictoria în fața lui Juventus București este prima acasă în acest sezon pentru Mureșul Deva, care a pierdut precedentele două partide jucate pe stadionul „Cetate”: 0-1 cu Chindia Târgoviște și 0-4 cu Gloria Bistrița.

Mureșul Deva (verde) 3 (1)
Lipitor (cpt.) – Al. Petresc, Ambruș, I. Șerban, Miheț – Furdean (56′ Petrescu), Al. Dan, C. Crișan, Oct. Drăgan (46′ Dragu) – Melcea (90′ Văidean), Deaconescu.
Antrenor: Constantin Olariu

Juventus București (rosu) 2 (1)
Cioloca – F. Amet, Bârsănel, C. Păun, M. Olteanu – Daia, I. Florea (46′ I. Florică), G. Tene, F. Zaharia (cpt.) – M. Stoica, Al. Marin (74′ Stănescu).
Antrenor: Constantin Schumacher.

Au marcat:
Melcea (20′), Miheț (57′), Deaconescu (75′)/Al. Marin (28′), G. Tene (58′).
Eliminați: Păun (74′) – două „galbene”, M. Olteanu (83′) – „roșu” direct.
Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu (Târgoviște). Asistenți: Ionuț Babadac (Alexandria) și Alexandru Vodă (Alba Iulia).
Stadion: „Cetate”. Spectatori: 350.

articol scris de Sami Tamaș
foto de Traian Manu (Glasul Hunedoarei)

18 Sep. 2011, 17:31 Campionat
Pe aceeași temă