Derby universitar la final de tur: „U” Cluj – ASU Poli. Octavian Benga: „Echipa Clujului este una dintre cele mai valoroase din Liga 2”

Autori: Anda DELIU, Marius ANGHEL Publicat: 22 Nov. 2019, 12:21 Actualizat: 22 Nov. 2019, 12:22 Campionat
Derby universitar la final de tur: „U” Cluj – ASU Poli.  Octavian Benga: „Echipa Clujului este una dintre cele mai valoroase din Liga 2”

ASU Politehnica vine după o perioadă bună, cu rezultate care au urcat-o până pe locul 9 în Liga 2, cea mai bună clasare din acest sezon. Alb-violeții vor să continue pe trendul ascendent și să nu se întoarcă învinși de la Cluj, acolo unde joacă sâmbătă, de la ora 12:00, cu „U” Cluj, mai ales că Octavian Benga spune că nu e un antrenorul care să se mulțumească cu egaluri.

Octavian Benga: „O să fie un meci foarte disputat și vrem să ieșim învingători”

Benga știe că nu va fi ușor să fie adversari pe Cluj Arena. „Ne așteaptă un meci difilcil, cu o echipă de mare tradiție din fotbalul românesc. Este și o sărbătoare pentru ei. Probabil vor fi susținuți de un număr mare de fani, vor fi montați. Încercăm să scoatem maximul din acest joc, să câștigăm sau cel puțin să scoatem un egal. Consideră că echipa Clujului este una dintre cele mai valoroase din Liga 2. Prin prisma bugetului, au câțiva jucători de mare valoare, cum e Goga sau Florescu. Pe Goga îl cunosc foarte bine, l-am antrenat ca secund la ACS Poli, este un jucător pe care îl apreciez. Îl au pe Adrian Falub, un antrenor de mare experiență. Așteptările la ei sunt foarte mari, au ca obiectiv promovarea, joacă cu multă presiune. Mâine o să fie un meci foarte disputat și vrem să ieșim învingători. Eu îmi doresc să câștig, egalurile sunt doar o amăgire că nu am pierdut. Contează foarte mult o victorie, care te poate urca două-trei locuri în clasament. Un egal, la cât e de strâns campionatul, nu ajută foarte mult”, a declarat Octavian Benga.

Mircea Axente, în fața fostei sale echipe: „Ne dorim să scoatem un rezultat foarte bun”

Pentru acest meci revine Cristian Scutaru, dar rămân indisponibili Marvin Schieb și Alin Manea. Jucătorii sunt încrezători că pot obține un rezultat bun.

„Întâlnim o echipă bună, valoroasă. Pe parcursul campionatului am arătat că încercăm să demonstrăm că putem lupta cu echipa mai valoroase ca noi. Suntem încrezători, mergem la Cluj să luăm maximul. În deplasare avem mai multe victorii, dar nu neapărat faptul că jucăm în deplasare ne motivează mai mult”, a punctat Călin Jurj.

Sezonul trecut, Mircea Axente se afla în lotul celor de la „U” Cluj, unde nu a reușit să lase o impresie bună. „Întâlnim un adversar important din Liga 2, cu pretenții de promovare. Ce e mai important e că noi suntem într-o formă foarte bună. Asta o arată și rezultatele din ultimele meciuri, ne dorim foarte mult să continuăm așa. Toți suntem nerăbdători, mă refer la noi jucătorii. Este un derby din punctul meu de vedere, prin prisma istoriei celor două cluburi. Suntem motivați, concentrați și ne dorim să scoatem un rezultat foarte bun”, a precizat Axente, uitând că ASU Poli este un club înființat după anul 2000.

Înaintea desfășurării ultimei etape a turului, ASU Poli e pe locul 9, cu 24 de puncte. „U” Cluj are 22 de puncte și e pe locul 11. Meciul de pe Cluj Arena începe sâmbătă, la ora 12:00, și este televizat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Autori: Anda DELIU, Marius ANGHEL Publicat: 22 Nov. 2019, 12:21 Actualizat: 22 Nov. 2019, 12:22 Campionat
Pe aceeași temă