Derby fără parfum! ASU Politehnica a învins-o pe Ripensia cu un gol din penalty, după un meci destul de slab

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 Apr. 2019, 22:59 Campionat
  • ASU Politehnica s-a impus cu 1-0 în meciul cu Ripensia, cu un gol marcat din penalty de Ignea, în prelungiri.
  • Derby-ul Timișoarei a fost destul de anost pe teren, dominat de fundalul sonor al mult mai numeroasei galerii alb-violete, dar cu un joc fragmentat, cu multe aut-uri și ritm scăzut din partea ambelor echipe.
  • Ocaziile au venit, majoritatea, după erori ale defensivelor, mai ales în prima repriză. La bare, scorul a fost 2-1 pentru ASU, datorită lui Drăghici, pentru roș-galbeni, și Scutaru și Ignea, pentru alb-violeți.

 

Prima repriză a fost marcată de faptul că niciuna dintre echipe nu a dorit să riște și, astfel, spectacolul a fost aproape inexistent, cu excepția câtorva faze. Ripensia nu a jucat foarte combinativ, cu urcări de mai mulți jucători în careu. Totuși, o prima ocazie a venit după o minge lungă trimisă de Străuț în careu. Drăghici a trecut prin apărarea visătoare a alb-violeților, dar a tras moale, în bara laterală. ASU Poli a avut o ocazie bună în minutul 16, după un corner. Scutaru a venit bine în careu, dar mingea a ricoșat din transversală, iar Moldovan a pus apoi bine corpul la reluarea din câțiva metri a lui Ignea. Roș-galbenii au încercat, fără să-i avantajeze deloc, să joace cu șuturi de la distanță, dar toate mingile „zburau” mult peste poarta lui Murariu.

Joc șters, multe aut-uri laterale, minute întregi soporifice, ocazii după erori defensive

Deși era considerat un derby, jocul dintre Ripensia și ASU Poli a avut multe momente plictisitoare, în care s-a jucat mult la centru. Majoritatea ocaziilor au venit pe erorile defensivelor. Tot așa, Manea a interceptat un balon cu capul, dar a trimis pe lângă poartă. În minutul 35, Ignea a intrat în posesia unei minge pasate la portar. Mijlocașul putea face mai multe, dar Moldovan nu s-a speriat și a blocat bine, până ce fază s-a stins într-un corner oricum rămas fără rezultat. Peste șase minute, tot Ignea a trecut prin apărarea ripensistă, adormită, și a tras periculos, aproape de vinclu, dar balonul a lovit bara. După un final mai periculos al oaspeților, echipele au mers la cabine cu 0-0.

Jocul anti-spectacol a continuat și în repriza secundă

La pauză, Petruescu a mutat ofensiv cu Ursu în locul lui Dros, dar aceast lucru nu prea s-a reflectat la situația din teren. În minutul 48, Chera a primit o centrare bună din dreapta și a trimis, incomodat de un adversar, puțin peste poartă. Replica ofensivă a oaspeților violeți a venit în minutul 55, la un corner de pe stânga. Mingea a ajuns în fața porții la Cristian Ene, dar Horațiu Moldovan a intervenit din nou salvator. O altă șansă în atac a venit după o pasă bună dată de Zaluschi imediat cum a intrat în teren, dar Drăghici nu l-a putut învinge pe Murariu.

Pelici a vrut mai mult victoria la ultima schimbare, dar ea a venit pentru oaspeți

Poli a fost periculoasă în minutul 77, la o centrare a lui Jurj, deviată cu mâna de Moldovan până la Bedea, care a tras destul de bine, însă portarul a prins. Ultima schimbare a fost ofensivă pentru Pelici, care a mizat pe Mansour, și defensivă pentru Petruescu, care l-a trimis pe Vidrăsan în locul lui Cristian Ene. În minutul 84, Dumiter putea da lovitura, după ce a primit o minge bună, dar Murariu s-a interpus și a salvat faza. Totuși, meciul s-a decis la un penalty creat de Stoi, după ce l-a agățat pe Ursu. Ignea a marcat cu un șut la care Moldovan ghicise colțul din stânga sa, dar nu a ajuns până la minge.

RIPENSIA TIMIȘOARA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA  0-1
Alin Ignea 90+1 – pen.

H. Moldovan – Străuț, Tînc, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Stoi, Anghelina – Al. Popovici (Zaluschi 60′), Dumiter, Chera (Monea 70′) – Oct. Drăghici (Mansour 83′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Apro, Ad. Popa, Dobie
Antrenor: Alexandru Pelici

Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Dros (Oct. Ursu 46′), Bg. Vasile – Bedea, Alin Ignea, Alin Manea (Motreanu 73′) – Cr. Ene (Vidrăsan 83′)
Rezerve neutilizate: Borbei – Coadă, Dr. Cojocaru, F. Trip
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 2.500; Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Alexandru Filip (Timișoara); Rezervă: Claudiu Gaitin (Timișoara); Observatori: Ioan Mureșan (Timișoara) și Adrian Lucaci (Arad).

După acest rezultat, Ripensia rămâne cu 39 de puncte, pe locul 9. Runda viitoare are meci în Vinerea Mare, de la 18:30, pe terenul lui „U” Cluj. ASU Poli a urcat pe locul 10, cu 38 de puncte. Va juca tot în Vinerea Mare, de la ora 19:00, alt derby local, cu ACS Poli, la care vor fi gazde.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI, Sebastian TĂ‚TARU și Dani AMARIEI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 Apr. 2019, 22:59 Campionat
Pe aceeași temă