Defilare în repriza a doua! Luceafărul s-a impus cu 3-0 în fața bucureștenilor de la Metaloglobus

Marius ANGHEL 11 Nov. 2018, 14:08 Campionat

Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au reușit o repriză a doua foarte bună în meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Metaloglobus, și au izbutit să se impună clar, cu scorul de 3-0, în etapa a 16-a a campionatului Ligii a 2-a. Prima reușită i-a aparținut lui George Paraschiv, care a înscris în minutul 64, după care Alexandru Dulca a ridicat scorul la 2-0, în minutul 73, pentru ca fundașul central Vlad Opriș să stabilească scorul final în minutul 89.

Atât începutul primei reprize, cât și a celei de-a doua au fost dinamice, cu acțiuni la ambele porți. În chiar minutul 1, Țîră a șutat de la 18 metri, a respins portarul în corner, iar lovitura de colț s-a „soldat” cu o lovitură de cap a lui Paraschiv, respinsă de goalkeeper-ul bucureștenilor, Geantă. Apoi, în minutul 7, Roșu a trimis în centru, iar Prejmerean a șutat de la 14 metri, puțin pe lângă bară.

Oaspeții au avut o bună ocazie în prima repriză, prin Valentin Andrei, care de la 17 metri a trimis în bară.

După ce Țîră, în minutul 36, Prejmerean, în minutul 39 și Dulca, în minutul 40, au irosit trei oportunități pentru bihoreni, prima repriză s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

Dezlănțuire în repriza secundă

În partea a doua, „roș-albaștrii” s-au dezlănțuit și după ce, în minutul 63, Alexandru Dulca a primit o minge la 16 metri, a făcut o piruetă și a trimis în bară, în minutul imediat următor, în urma unei centrări în careu, George Paraschiv a preluat și a trimis pe jos, din 8 metri lateral stânga, la colțul lung, deschizând scorul.

Deși antrenorul oaspeților, Cristian Popovici a făcut câteva modificări în echipă, bucureștenii nu au avut reacție, iar în minutul 73 Alexandru Dulca a marcat pentru 2-0, după ce a primit în careu, s-a întors la 10 metri și a șutat pe jos în stânga portarului Geantă, care a fost învins încă o dată.

Cu cât s-a apropiat finalul, ocaziile de poartă ale luceferilor s-au înmulțit, iar Vasile Pop, în minutul 78, Țîră în minutele 85 și 86 și din nou Vasile Pop, împreună cu Prejmerean, în minutul 87, au ratat. În minutul 89, orădenii au urcat scorul la 3-0. La acea fază, a fost o centrare de pe stânga, în careu, iar fundașul central Vlad Opriș a reluat din 6 metri, înscriind un gol spectaculos.

Acesta a fost și rezultatul final, iar bihorenii au părăsit suprafața de joc în aplauzele publicului spectator, care, din păcate, a fost prezent într-un număr redus, de data aceasta.

Lupuț: „Cel mai bun joc din turul acesta de campionat”

„Am făcut cel mai bun joc din turul acesta de campionat. Vreau să-i felicit pe jucători pentru dăruire, pentru modul cu au tratat acest joc. A fost un joc foarte important pentru economia clasamentului. Am fost conștienți că dacă pierdeam puncte astăzi, era greu să ieșim din acea zonă a clasamentului. Au dat dovadă de caracter, au dat dovadă de spirit de echipă, iar eu spun că victoria noastră este pe deplin meritată”, a declarat, la conferința de presă de după joc, antrenorul Luceafărului, Critian Lupuț.

În urma acestui succes, orădenii au urcat o poziție în clasament, fiind acum pe locul 14, cu 18 puncte. Metaloglobus a suferit prima înfrângere după ce a fost preluată de Cristian Popovici, a rămas cu 20 de puncte și a căzut pe locul 13.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – METALOGLOBUS BUCUREȘTI   3-0
George Paraschiv 64′, Alexandru Dulca 73′, Vlad Opriș 89′

Moga – Gunie, Opriș, Oros (cpt.), Al. Băican – C-tin. Roșu (Vas. Pop 58′), Preoteasa, Prejmerean, Al. Dulca (P. Peter 87′) – G. Paraschiv, Țîră (Sg. Pop 86′)
Rezerve neutilizate: Moroz – Ludușan, Mitrică, Moihedja
Antrenor: Cristian Lupuț

Rob. Geantă – C-tin. Costache, Buzea, Sava, Sane – Mino Sota, Vl. Vlad (Riza 68′), Val. Andrei (Ghenovici 65′) – Ov. Herea – Șt. Niculae, Culda (M. Albert 84′)
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Bg. Panait, Negotei, Gafaru
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Baza Sportivă Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Arbitru: Dan Florin Dreve; Asistenți: Iulian Szekely și Doru Claudiu Lucaciu (toți din Cluj-Napoca).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 11 Nov. 2018, 14:08 Campionat
Pe aceeași temă