Debut dificil pentru Mugur Gușatu pe banca Politehnicii, cu liderul Turris: „Într-un joc de fotbal, cine s-a sacrificat mai mult, a câștigat”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Sep. 2019, 17:36 Campionat
Debut dificil pentru Mugur Gușatu pe banca Politehnicii, cu liderul Turris:**

ASU Politehnica va debuta cu noul antrenor, Mugur Gușatu, în deplasare la Turris Oltul Turnu Măgurele, echipa cu startul perfect din liga secundă.
Tehnicianul știe că partida de sâmbătă, de la ora 11:00, e foarte grea, mai ales că are destule probleme de lot, dar e convins că dacă jucătorii săi se vor dărui, pot învinge echipa lui Erik Lincar.

 

Mugur Gușatu speră ca echipa să aibă încredere în ea la meciul cu liderul cu punctaj maxim. „Este o onoare pentru mine să antrenez clubul la care m-am simțit cel mai bine din punct de vedere fotbalistic. Am venit cu mare încredere la clubul care este cel mai iubit din Banat și poate chiar din Transilvania. Am speranțe de la acest joc, cu toate că am venit într-un moment nu prea prielnic din punct de vedere sportiv. Am încredere în jucători, în echipă, că vom aborda meciul cu maximă răspundere și că vom avea câștig de cauză. Cel mai important este capitolul adaptabilității, să cunosc bine jucătorii și colaboratorii. Este greu în două-trei zile. Eu cred că am încercat să îi fac să înțeleagă că vreau altceva de la ei, să-și recapete forța și încrederea în forțele proprii. Toate meciurile sunt dificile, dar acest meci e foarte greu, datorită faptului că jucăm cu prima clasată, care are un grad de încredere foarte ridicat și are jucători de valoarea primei ligi. S-au mai întărit cu Pațurcă și Buleică. Ei continuă să se întărească cu jucători de valoare”, a precizat Gușatu despre meci.

Absențe importante la timișoreni

Poli nu are tot lotul disponibil pentru acest meci. Juniorul Lazăr are probleme medicale, iar pentru moldovenii Zabun și Tîmbur nu sunt rezolvate nici acum actele. Călin Popescu e la naționala de juniori, iar Cristian Dros, la cea a Republicii Moldova.

Gușatu nu va aborda neapărat și o schimbare de sistem. „Sistemul de joc îl creează calitățile jucătorilor și nu neapărat dacă eu îmi doresc să jucăm 4-3-3, ca Barcelona. În dinamica jocului se pot schimba multe. Contează cum tratează jucătorii fazele. Au și ei slăbiciunile lor, dar rămâne de văzut cum le vom specula. Eu cred că întotdeauna, într-un joc de fotbal, cine s-a sacrificat mai mult, a câștigat, așa că eu mă bazez pe sacrificiul lor”, a mai spus noul antrenor al Politehnicii.

Ignea: „Trebuie să ieșim din zona periculoasă a clasamentului, să ne liniștim puțin”

Jucătorii speră să se îndepărteze de zona periculoasă a clasamentului. „E un meci foarte greu, cu echipa de pe primul loc. Sperăm să facem un joc bun și să câștigăm cele trei puncte, că avem mare nevoie de ele. Dacă suntem 100 la sută, avem șanse mari să câștigăm. Trebuie să ieșim din zona periculoasă a clasamentului, să ne liniștim puțin. Turris mi se pare o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni individual. Eu am văzut și îi cunosc, sunt foarte uniți și cred că de aceea sunt și rezultatele. Trebuie și noi să fim uniți ca să câștigăm”, a precizat mijlocașul Alin Ignea.

Bogdan Vasile spune că nu îi sperie faptul că adversarul e lider. „Meci greu cu liderul, însă nu cred că trebuie să ne sperie acest lucru. Și anul trecut am făcut meciuri bune împotriva echipelor bine cotate. Sperăm să venim cu puncte de acolo. Probabil s-a întâmplat ceva după înfrângerea cu Daco-Getica, nimeni nu se aștepta să pierdem cu o echipă din tineri. Nu e nicio tragedie, de abia a început campionatul, mai sunt multe de pus la punct. Mai sunt 33 de etape rămase și multe puncte puse în joc”, a precizat Bogdan Vasile.

Turris Oltul e pe locul 1, cu maximum de puncte, 15. ASU Poli are 4 puncte și e pe locul 15, primul deasupra liniei. Meciul de la Turnu Măgurele are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ASU Politehnica Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Sep. 2019, 17:36 Campionat
Pe aceeași temă