Daniel Pancu îl contrazice pe primarul Dan Tudorache: „Eu nu am niciun obiectiv.” Cum speră să scoată echipa din „situația asta, mă scuzați, de rahat”

În conferința de presă dinaintea derby-ului Rapid – „U” Cluj, programat duminică, de la ora 12:00, în etapa a 16-a a Ligii 2, Daniel Pancu a vorbit și despre situația sa contractuală cu echipa giuleșteană, dar și despre obiectivul pe care îl are.

Eșecul cu ultima clasată în runda trecută, 2-3 la Ghermănești cu Sportul Snagov, și faptul că echipa nu a câștigat în ultimele trei etape, dar și parcursul modest din acest sezon, a tulburat apele la Rapid. S-a luat în discuție demiterea lui Daniel Pancu, însă acesta va rămâne pe poziții cel puțin până la finalul turului, a susținut primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, unul dintre cei care vor „capul” antrenorului. Conducătorii nu s-au putut atinge de Pancu și datorită unei noi intervenții a „greilor” din galerie.

Daniel Pancu: „Eu nu am în contract obiectiv promovarea. Nu am niciun obiectiv”

Întrebat în cadrul coferinței de presă dacă și-a asumat, într-adevărat, clasarea pe primele trei locuri ale clasamentului Ligii 2 la finalul turului, așa cum a spus primarul Dan Tudorache, cel pe care chiar Daniel Pancu l-a numit în trecut părintele noului Rapid, antrenorul a infirmat și a dezvăluit o discuție pe care a avut-o cu jucătorii săi în cantonamentul efectuat în vara trecută la Cheile Grădiștei.

„Nu, la sfârșitul campionatului am spus că echipa va fi pe podium. S-a vorbit mult și se vorbește văd că și în presă. Eu nu am în contract obiectiv promovarea. Nu am nici șapte meciuri pierdute sau zece câștigate la rând. Nu am niciun obiectiv. Am un contract pe trei ani aici. Am avut o discuție și am spus că nu divulg lucrurile astea. Am avut o discuție cu jucătorii la Cheile Grădiștei în cantonament, ca să știe toată lumea. Pe 3 sau 4 iulie, într-o zi de luni sau marți a fost și eram a șaptea favorită la promovare în momentul ăla, dar când am început campionatul eram prima. I-am adunat pe toți și le-am spus în felul următor: Nu am obiectiv promovarea în contractul meu, dar dacă Rapid nu promovează, eu 100 la sută voi pleca și îmi voi ține această promisiune”, a spus Daniel Pancu.

„Situația e cum o știți. Daniel Pancu e antrenor în continuare. I s-a dat credit. A promis că va remedia situația și că până la finalul turului va fi în primele trei echipe. Daniel Pancu e un simbol! Rapidul are nevoie de Pancu și trebuie să rămână aici. A spus că va fi în primele trei la finalul turului. Așa a promis. Nu se pune problema să mai piardă meciuri. Nu mai poți promova dacă pierzi câteva meciuri”, spunea Dan Tudorache, la începutul săptămânii, într-o intervenței la GSP Live.

Pancu a mai spus că are încredere că va scoate echipa din această „situație de rahat”.

„Eu, dacă mă simțeam vinovat, vinovat în totalitate de ce se întâmplă aici, pentru binele Rapidului, eram primul care plecam. Dar nu plec, pentru că, pe lângă faptul că sunt un luptător, sunt foarte optimist și am mare încredere în grupul ăsta de jucători, că vom rezolva rezolva singuri situația asta, mă scuzați, de rahat în care suntem”, a mai declarat Daniel Pancu.

Înaintea desfășurării etapei a 16-a, Rapid ocupă locul 6, cu 21 de puncte acumulate în 13 meciuri. Giuleștenii au de disputat și două restanțe, acasă cu UTA și în deplasare cu Dunărea Călărași.

Toate declarațiile făcute în conferința de presă le poți asculta aici:

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă