Dan Alexa a plecat de la Dunărea Călărași! EXCLUSIV | E favorit să preia o echipă de play-off din Liga 1

Marius ANGHEL 12 Jun. 2019, 17:51 Campionat

 

Clubul călărășean retrogradat în Liga 2 a anunțat pe pagina de Facebook că a reziliat înțelegerea cu Dan Alexa, omul care a preluat Dunărea în luna august 2017, în etapa a 5-a a sezonului de Liga 2, și a terminat campionatul pe locul 1, promovând-o pentru prima dată în istoria ei în prima ligă. În acel sezon a ajuns la o serie de 32 de meciuri consecutive fără înfrângere. Campionatul regulat al Ligii 1 l-a încheiat pe locul 12 din 14, iar în play-out s-a situat pe penultimul loc, 7, direct retrogradabil.

Din sursele ProSport, Alexa e favorit să o preia pe Astra, după ce Costel Enache nu s-a prezentat la reunirea lotului. Plecarea lui Alexa lasă cu ochii în soare conducerea clubului Dunărea, cu care „Chirurgul” se înțelesese să continue și în Liga 2.

Între timp, Alexa s-a răzgândit și a plecat, fiind în cărți să antreneze din nou în Liga 1, la Astra.

„Mulțumim, Dan Alexa! Antrenorul care a dus Dunărea Călărași, pentru prima dată în istorie în Liga 1, părăsește astăzi formația de pe malul Borcei! Alexa va rămâne mereu în inimile noastre și ale suporterilor care susțin și au susținut această echipă!O despărțire este grea, mai ales atunci când pui și suflet la echipa pe care o antrenezi și formezi o adevărată familie!”, sună comunicatul echipei Dunărea Călărași.

Unul dintre antrenorii doriți de Dunărea în locul lui Dan Alexa este Ionel Ganea, antrenorul care a promovat echipa din Liga 3 în Liga 2.

„Chirurgul” a mai fost dorit la Astra

Dan Alexa a fost în cărți să o preia pe Astra la sfârșitul lui 2018, fiind dorit de Ioan Niculae pe când avea rezultate excelente cu nou-promovata Dunărea Călărași. Cele două părți au negociat, dar în cele din urmă totul a picat și antrenorul a rămas la Călărași, fiind convins de fotbaliști să continue cu echipa de pe brațul Borcea.

Alexa a fost extrem de iubit la Călărași, în așa fel încât suporterii au realizat și o coregrafie cu chipul „Chirurgului”, în speranța că-l vor convinge să rămână. În cele din urmă, Alexa a rămas la Călărași și a retrogradat cu Dunărea, la capătul unui meci de infarc, pierdut cu 2-1 în fața celor de FC Hermannstadt, în minutul 90+6. Călărășenii au condus cu 1-0 până în minutul 85, dar sibienii lui Vasile Miriuță au întors și au câștigat, asigurându-și locul de baraj. Dunărea Călărași a retrogradat direct.


Astra s-a reunit la Ploiești fără antrenorul Costel Enache. Antrenamentul a fost condus de Cătălin Munteanu și Ionut Boșneag

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Jun. 2019, 17:51 Campionat
Pe aceeași temă