Cu Pancu vrea să scape ieftin, însă amenda usturătoare primită de la FRF nu o poate evita! Rapid a aflat câți bani trebuie să dea pentru incidentele de la meciul cu Turris

Marius ANGHEL 14 Mar. 2020, 16:46 Campionat

Rapid negociază la sânge rezilierea contractului cu antrenorul demis Daniel Pancu, fiindcă acționarului majoritar Victor Angelescu nu i se pare normal să-i dea banii cuveniți conform contractului valabil însă doi ani și jumătate. Clubul giuleștean nu mai poate negocia însă și la o amendă usturătoare primită din partea Federației Române de Fotbal din cauza suporterilor. Alb-vișiniii trebuie să achite peste 30.000 de lei după o decizie din 11 martie a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

„Mie nu mi se pare normal să îi plătim doi ani jumătate în avans pentru munca pe care nu o prestează”, spunea Angelescu, zilele trecute, detalii din negocierea rezilierii contractului cu antrenorul principal demis Daniel Pancu, legendă a clubului Rapid.

Dacă la despărțirea de Pancu poate scăpa cu o sumă mai mică decât se specifică în contract, în schimb, Rapid trebuie să scoată o sumă frumușică din bugetul alocat pentru acest sezon pentru a scăpa de o amendă primită după meciul desfășurat la Voluntari, cu Turris Oltul Turnu Măgurele (scor 0-0), primul oficial din 2020.

Observatorul acelei partide a notat în raportul de joc incidentele create de suporteri în special după eliminarea lui Ionuț Voicu, când pe teren, între arbitru și jucătorii oaspeți, s-a aruncat cu tot felul de obiecte. Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dat verdict în acest caz abia în ședința din 11 martie, iar acesta a fost o amendă de 33.750 de lei pentru Rapid.

„În baza art. 82/1 și 3/a și c raportat la art. 83/2/d din RD Fotbal Club Rapid Buc. se sanționează cu penalitate sportivă de 33.750 lei”, sună verdictul comisiei.

Suma nu poate fi negociată, așa că Rapid e bună de plată pentru că suporterii ei nu s-au comportat civilizat.

Ionuț Voicu, sancționat două meciuri și bun de joc la următoarea partidă

În aceeași ședință, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a judecat și eliminarea directă a rapidistului Ionuț Voicu, din minutul 45+2, pentru o intrare dură asupra lui Haită.

Căpitanul Rapidului a primit a suspendare de două jocuri și o penalizare sportivă de 2.000 de lei.

„În baza art. 63/1/b cu aplicarea art. 63/2/4/adin RD se suspendă 2(două) jocuriși i se aplică o penalitate sportivă de 2000 lei”, a fost verdictul.

Cum Voicu nu a jucat în meciurile cu ASU Poli (scor 0-0) și CSM Reșița (scor 0-1), acesta a scăpat acum de suspendare și poate fi utilizat de Dan Alexa în primul meci oficial pe care echipa îl va desfășura după ce campionatul va fi reluat.

Iată ce spune Regulamentul disciplinar în cazul în care Rapid a fost sancționat pentru comportamentul suporterilor săi:

Articolul 82    |    Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

1. Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor și, în funcție de situație, poate fi sancționat gradual cu penalitate sportivă și interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcție de circumstanțe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parțial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

3. Comportamentul neregulamentar cuprinde:
a. introducerea în locurile de desfășurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte și materiale explozive, incendiare și fumigene, substanțe toxice, halucinogene și iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acțiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violență;
c. aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alți spectatori sau spre/în terenul de joc;

Articolul 83    |    Nerespectarea obligațiilor de organizare a jocurilor

2. Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor privind asigurarea măsurilor de ordine și siguranță în stadion care au avut drept rezultat:
d. aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alți spectatori sau spre/în terenul de joc se sancționează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârșirii unei noi abateri de același tip, clubul se sancționează cu o penalitate majorată cu ½ față de sancțiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanționat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Marius ANGHEL 14 Mar. 2020, 16:46 Campionat
Pe aceeași temă