Cu creditori neînțeleși, fără plan de reorganizare și datorii în insolvență, FC UTA SA merge pe gheață

Mihai Andries 01 Apr. 2014, 10:17 Campionat
Cu creditori neînțeleși, fără plan de reorganizare** și datorii în insolvență, FC UTA SA merge pe gheață

Dacă pe plan sportiv lucrurile s-au mai dres în Calea Aurel Vlaicu, în sensul că echipa are șanse mari de a se salva de la retrogradare, în plan managerial situația rămâne gravă. Aflată în insolvență de la începutul lunii septembrie a anului trecut, FC UTA SA nu și-a definitivat până acum nici măcar tabelul creditorilor. De vină sunt Giovanni Catanzariti și Adrian Marțian care încă nu au căzut de acord, miza fiind creditarea majoritară ce acum aparține italianului, dar e râvnită de dejean.

Catanzariti a declarat în mai multe rânduri că e dispus să-și cedeze partea cu condiția ca partenerul său să vină cu un plan de reorganizare viabil și – bineînțeles – să achite și datoriile făcute deja în insolvență. „Îl aștept pe Marțian în această săptămână la Arad pentru a vorbi deschis despre ce avem de făcut”, a mărturisit fostul președinte, care încă figurează ca administrator al societății.

Rămâne de urmărit dacă Adrian Marțian va avea inițiativa alcătuirii, împreună cu administratorul judiciar, a unui plan de reorganizare sau va băga capul în nisip ca și până acum. În tot acest timp, președintele Comitetului Creditorilor nu a stat cu mâinile în sân și a contestat decizia judecătorului sindic de confirmare în funcția de administrator special al lui Dorin Micșa. „Așteptăm pronunțarea Curtei de Apel Timișoara cu privire la funcția de administrator special pe care am dori să treacă la administratorul judiciar”, a confirmat Călin Mitran, reprezentantul Finanțelor în Comitetul Creditorilor al FC UTA SA.

 

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 01 Apr. 2014, 10:17 Campionat
Pe aceeași temă