CSM Reșița, chinuită de modesta Pandurii. Dorinel Munteanu: „Ne-au pus mari probleme. Mă așteptam să fie greu”

În pofida numeroaselor modificări efectuate în pauza de iarnă la nivelul lotului, prin aducerea multor jucători cu experiență, CSM Reșița a arătat precum o echipă de subsolul clasamentului. Cel puțin în prima oră a meciului de la Târgu Jiu. Pandurii a condus cu 1-0 la pauză, reșițenii au egalat în minutul 60 și s-au desprins decisiv în ultimele minute după ce au jucat și în superioritate. S-a încheiat 4-1, dar scorul nu reflectă realitatea din teren.

„Vreau că încep conferința de presă prin a felicita Pandurii, o echipă foarte tănără, dar cu inimă foarte mare. Ne-au pus mari probleme în prima repriză, au și condus. Nu am putut să ne impunem jocul. Jucătorii mei au intrat relaxați pe teren, deși le-am atras atenția să fie concentrați, fiindcă adversarii vor să se afirme. După pauză ne-am schimbat atitudinea și am câștigat. Mă bucur pentru victorie, dar mai avem foarte mult de lucru, pentru a ne atinge obiectivul. Vrem să ne salvăm de la retrogradare, dar avem șanse doar dacă abordăm restul meciurilor ca în reprize a doua. Dacă nu, avem șanse foarte mici. Sincer, mă așteptam să fie greu acest prim meci. Nu m-a surprins acest lucru, deși avem jucători cu experiență. Încercăm să creștem la fiecare etapă, să ajungem cât mai sus, pe 7-8-9-10! Momentan, trebuie să scăpam de locurile retrogradabile”, a declarat Dorinel Munteanu.

După acest rezultat, echipa sa a urcat pe locul 16, primul sub linie retrogradării, cu 21 de puncte, egalând Concordia Chiajna și depășind-o la golaveraj.

N-a lămurit de deplin refuzul la solicitarea gorjenilor

Munteanu a răspuns și la întrebarea legată de motivul pentru care CSM Reșița n-a fost de acord cu solicitarea echipei Pandurii de a putea efectua transferuri.

Nici ASU Politehnica Timișoara nu și-a dat acordul, restul colegelor din campionat fiind de acord ca gorjenii să poată legitima măcar junior U19. 

„Din câte știu, s-a primit această solicitare foarte târziu. Conducerea se ocupă de acest lucru. Nu e treaba mea. Întrebați-mă de joc. Noi nu am făcut nici solicitare să ne antrenăm la Târgu Jiu. Vineri dimineața ne-am pregătit la Reșița, după care am plecat spre Târgu Jiu. (n.r. – antrenorul Călin Cojocaru declarase joi că Pandurii nu e lăsată să se antreneze vineri pe stadion, pe motiv că Reșița are întâietate. În final, Pandurii s-a antrenat vineri, după-amiază, pe gazonul care a găzduit partida), a mai spus Munteanu.

Etapa viitoare, CSM Reșița va sta în campionat și va disputa un amical, la Drobeta Turnu Severin, cu „FC U” Craiova, liderul Seriei a 4-a a Ligi 3.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Bogdan CRAIOVEANU

Pe aceeași temă