CS Balotești a câștigat fără probleme cu Ripensia și și-a asigurat menținerea în Liga 2. Timișorenii au putut da doar golul de onoare în Ilfov

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 13:42 Campionat
  • Baloteștiul a prins o zi fastă în etapa intermediară și a câștigat cu 3-1 meciul de pe teren propriu cu Ripensia Timișoara, venită să joace în sistemul 4-2-3-1. Pentru ilfoveni au marcat Ovidiu Herea și Eugen Nica, acesta din urmă cu o „dublă”, iar bănățenii au înscris prin Claudiu Apro, când soarta partidei era deja decisă. Cu acest succes, ilfovenii i-au și depășit pe roș-galbeni în clasament.

 

Timișorenii i-au avut suspendați pentru acest meci pe Adi Popa și Cosmin Mânecan, însă cei doi jucători au făcut deplasare, chiar dacă nu au luat loc doar în tribună. În schimb, Bădăuță, accidentat, a rămas la Timișoara pentru investigații medicale.

Ripensia a început meciul cu CS Balotești cu Stoi și Tudor închizători, cu Dumiter unic vârf împins și Mediop retras mai în dreapta și nu a făcut-o rău. Totuși, cei care au marcat au fost gazdele. În minutul 11, Marian Neagu a reluat din voleu o diagonală, iar mingea a ajuns la Ovidiu Herea, care, nemarcat, a înscris nestingherit. Diferența a crescut în minutul 32, după un corner bătut de Claudiu Herea, când Eugen Nica a marcat cu capul pentru 2-0.

Repriza a doua, dominată autoritar de oaspeți

Deși Ripensia avea nevoie de gol după pauză, Baloteștiul a continuat să atace. Nica a fost aproape să marcheze din nou, dar Rădulescu a fost pe fază. A venit însă și golul al treilea, în minutul 61, marcat cu capul de același Nica, dar de data aceasta cu pământul. Cosmin Novac (71) putea mări avantajul gazdelor, dar, după ce l-a driblat și pe Rădulescu, a avut un șut în plasa laterală. „Spectacolul” de miercuri dimineața a continuat cu o execuție din foarfecă a lui Claudiu Herea (72), pe lângă buturi.

Golul de onoare, după o fază fixă executată de Călin Toma

Ripensia a reușit totuși să marcheze și ea, în minutul 75, după o lovitură liberă de la 40 de metri bătută de Călin Toma. Apro a venit lângă bara a doua și a reluat din apropierea porții, iar Eșanu nu a avut ce face. Până la final, ambele echipe au mai avut câte o ocazie. Claudiu Herea (76) a avut un șut parat de Rădulescu, iar Eșanu a respins și el o reluare a aceluiași Apro (90).

După acest rezultat, CS Balotești a urcat pe locul 11, cu 37 de puncte, și va mai obține încă trei la „masa verde” în această săptămână, deoarece următorul meci e cu retrasa ASA Târgu Mureș. Ripensia a coborât pe 12 și va mai cădea după ce UTA va câștiga și ea la „masa verde” meciul cu timișorenii de la ASU Poli. Sâmbătă, de la 11, jucătorii lui Urican vor primi vizita celor de la CS Afumați.

CS BALOTEȘTI – RIPENSIA TIMIȘOARA     3-1
Ovidiu Herea 11′, Eugen Nica 32′, 61′ / Claudiu Apro 75′

Mih. Eșanu – C-tin Dedu, Bolozan (Marciuc 84′), Flămânzeanu, N. Filip – Val. Andrei, Cl. Herea (cpt.), Ov. Herea, F. Paraschiv (Alin Pătrașcu 67′) – M. Neagu (C. Novac 56′), Eug. Nica
Rezerve neutilizate: Fulga – Mirescu, Al. Gheorghe, P. Ioniță
Antrenor: Augustin Călin

Iul. Rădulescu – Burdeț (Golda 90′), Bocșan, Apro, C. Toma (cpt.) – Stoi, Laur. Tudor – Mediop, Ad. Ungureanu, Bobină (Țugui 46′) – Dumiter
Rezerve neutilizate: M. Contra – Cluci, Hecsko, M. Toma, Zurbagiu
Antrenor: Ciprian Urican

Stadion: Comunal Balotești (Balotești – Ilfov); Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică); Asistenți: Iulian Cătălin Brînză și Ciprian Iovu (ambii din Botoșani).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 13:42 Campionat
Pe aceeași temă