Croitoru vorbește despre promovarea Botoșaniului! Ce le transmite mijlocașul colegilor săi

Marius ANGHEL 21 May. 2013, 10:00 Campionat
Croitoru vorbește despre promovarea Botoșaniului!** Ce le transmite mijlocașul colegilor săi

Intrată într-un con de umbră după reîntoarcerea sa la FCM Bacău, cariera fotbalistică a lui Marius Croitoru a reînviat odată cu transferul la FC Botoșani. Omul cheie al grupării nou promovate a avut un rol foarte important în performanța realizată de moldoveni, în majoritatea partidelor fiind dirijor, pasator sau marcator. Ajuns la 32 de ani, fostul jucător al Stelei revine în Liga I în tricoul lui FC Botoșani și așteaptă cu nerăbdare meciurile cu granzii primei ligi.

Croitoru a vorbit pentru liga2.ro după meciul din Giulești cu Sportul Studențesc, scor 0-4, povestind ce înseamnă această promovare pentru FC Botoșani, ce planuri au conducătorii echipei moldovene și ce-i așteaptă pe colegii săi mai tineri.

– Felicitări pentru promovare. Ce înseamnă pentru tine acest lucru? La 32 de ani credeai că va mai fi posibil acest lucru?
– Sigur că da. De asta am fost și adus, ca să promovăm, pentru că dacă nu se voia promovarea, probabil alegeam altceva. Atunci când am acceptat să vin la Botoșani, singurul lucru care a contat a fost dorința lor de a promova și mă bucur că am realizat acest lucru.

– Ce crezi că va însemna pentru publicul din Botoșani prezența pentru prima dată în Liga I?
– Deocamdată foarte multe. Dacă ne gândim bine, mulți așteaptă de-o viață acest lucru. Sunt destui oameni de 40-50 de ani care nu au avut încă ocazia să vadă pe viu echipe precum Steaua, Dinamo, jucători foarte valoroși. Deocamdată sunt câteva probleme cu stadionul, să dea Dumnezeu să se rezolve până la începerea campionatului și oamenii să poată vedea cele mai bune echipe din România.

– Tu ești un jucător cu mare experiență în prima ligă, acum ai evoluat și în eșalonul secund. Cât de mare este diferența între cele două ligi?
– Este o diferență imensă. Una este să joci într-un eșalon inferior și cu totul alta este să joci în prima ligă. Un meci din Liga I te consumă foarte mult și fizic și psihic. Înaintea unui meci cu Steaua sau cu Dinamo nu ai somn două zile înainte de meci.

– Tocmai din aceste considerente, crezi că ar trebui întărit lotul pentru a vă putea menține în Liga I?
– Asta nu este problema mea, cei care se ocupă de acest aspect și-au făcut dinainte planurile, de cel puțin o lună-două, atunci când am văzut că suntem aproape să ne atingem obiectivul. Probabil vor fi aduși 3-4 jucători, dar cel mai important este ca aceștia să fie peste ceea ce avem noi acum în echipă, să dea un plus acestei formații.

– Ce părere ai despre performanțele Stelei din acest sezon? Atât în campionat, cât și în Europa League?
– Steaua tot timpul a avut jucători foarte buni. A fost nevoie să vină un antrenor care a știut ce vrea, care a avut liniște, a transmis responsabilitate și a reușit să unească foarte mult grupul. De asta au și ajuns acolo, totul a fost pe merit. Rezultatele lor nu au fost întâmplătoare, tot ce au realizat s-a datorat muncii și sper să o țină tot așa.

– Crezi că Steaua are puterea să se califice în grupele Champions League?
– Cu siguranță. Atâta timp cât au bătut Chelsea și Ajax, eu nu cred că există în preliminarii alte echipe mai bune decât cele două.

Articol scris de Gabriel MORARIU

Marius ANGHEL 21 May. 2013, 10:00 Campionat
Pe aceeași temă