Cristian Lupuț a găsit explicația pentru prestația slabă cu Ripensia: terenul de pe arena Electrica. „Pe o asemenea suprafață nu prea se poate juca fotbal”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Nov. 2019, 10:21 Campionat

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a remizat, sâmbătă, la scorul de 0-0 pe terenul Ripensiei, fără să facă un joc grozav. Practic, echipa lui Cristian Lupuț nu a avut aproape nicio ocazie concludentă tot jocul, exceptând un șut-centrare al lui Bădăuță, reținut de portarul Ștefan Dobre. Antrenorul echipei a pus asta și pe seama terenul denivelat de pe stadionul Electrica din Timișoara.

Cristian Lupuț spune că elevii săi sunt mai „mingicari”, iar terenul i-a dezavantaj. „Consider că e un punct foarte bun pentru noi. Ținând cont că am venit după trei eșecuri consecutive și un rezultat negativ acasă cu Miercurea Ciuc. Am luat un punct la o echipă bună, foarte bună, foarte bine organizată. Din păcate, astăzi a lipsit spectacolul fotbalistic, pentru că pe o asemenea suprafață nu se prea poate juca fotbal. Din punctul meu de vedere, a fost un meci de luptă, din care ambele echipe au ieșit nemulțumite, după aspectul jocului. Era un teren cu denivelări, unde nu se poate juca fotbal deloc. Nu poți să scoți în evidență anumite lucruri, pe care le-ai făcut în ciclul săptămânal. Dar, una peste alta, e un punct bun. Atât pot să spun. La acest joc s-a anulat orice fel de calitate a unui jucător, la nivel individual, al echipei, șamd. Noi suntem o echipă tehnică, încercăm să pasăm, încercăm să jucăm fotbal, dar pe această suprafață nu am reușit să facem nimic”, a spus antrenorul Viitorului Pandurii.

Francois Yabre, singurul integralist al Viitorului Pandurii a ieșit accidentat

Francois Yabre a ieșit accidentat din minutul 80 al meciului cu Ripensia, astfel, pentru tur, echipa lui Cristian Lupuț nu are niciun integralist. Cristian Oros, așa cum antrenorul spunea că a rămas integralist, are doar 15 prezențe în acest sezon în 19 jocuri, incluzându-l și pe cel anulat cu Daco-Getica, fiindcă Yabre a evoluat și în acela. „Cred că a făcut întindere. El a fost integralist toate meciurile, și el și Oros. Este un nucleu de jucători, 14-15 jucători, pe care ne-am axat tot turul de campionat. Dar sunt jucători de rezervă care trebuie să intre să îi înlocuiască pe cei titulari. Au făcut-o foarte bine, s-au dăruit, au luptat”, a precizat antrenorul.

Clona Pandurii își înfige adânc rădăcinile la Târgu Jiu, după ce a tot migrat în ultimii ani

Pentru acest joc, Viitorul Pandurii s-a antrenat la Sânmartin, lângă Oradea, dar acest lucru va deveni, în curând, de domeniul trecutului. „De trei-patru etape ne antrenăm la Târgu Jiu. S-a dat drumul la stadion, avem condiții bunicele. Înainte de meciul acesta, ca să fiu sincer, ne-am antrenat la Oradea, pentru că distanța de la Oradea la Timișoara e mult mai mică. În principiu, echipa se va stabili la Târgu Jiu. De anul viitor, 100 la sută, echipa va rămâne doar în Târgu Jiu”, a explicat Lupuț.

Obiectivul echipei patronate din umbră de Nicolae Sarcină e să obțină, în acest sezon, o clasare cât mai bună în Liga 2. „Bineînțeles că ne propunem o clasare cât mai sus. Dar campionatul Ligii 2 e foarte, foarte echilibrat. Orice echipă poate să bată pe oricare, pe Rapid, Petrolul, șamd. Va fi o luptă până la finalul campionatului”, spune antrenorul fostei Șirineasa, fostei Energeticianul, actualei Viitorul Pandurii cu lotul celor de la Luceafărul Oradea, alt club finanțat din umbră de Sarcină.

La finalul turului, Viitorul Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 12 în Liga 2, cu 23 de puncte, la doar două deasupra ultimei poziții retrogradabile. Sezonul trecut, echipa retrograda în Liga 3, însă a rămas în Liga 2 după o „inginerie” făcută și aprobată de FRF chiar înainte de startul noului sezon.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Nov. 2019, 10:21 Campionat
Pe aceeași temă