Costel Enache are un singur gând la Petrolul: promovarea. „Mi-am asumat asta de când am venit, mergem la luptă și facem ce trebuie”

Costel Enache are un singur gând la Petrolul: promovarea.**

Suporterii Petrolulului speră ca echipa să obțină la finalul actualului sezon promovarea în Liga 1, iar acest lucru este împărtășit și de antrenorul Costel Enache (47 de ani). Acesta din urmă, instalat în pauza de iarnă în locul lui Flavius Stoican, a venit la formația ploieșteană cu acest gând, însă, totodată, este conștient de faptul că lupta pentru primele două poziții din Liga 2 este una extrem de grea.

„Eu nu pariez. Nu fac pariuri, dar numai prin faptul că am acceptat provocarea arată gândul meu”, a declarat antrenorul petroliștilor în cadrul unei emisiuni Neconvențional, de la Ploiești TV.

Optimismul lui Costel Enache pleacă de la lotul pe care îl are la dispoziție. Antrenorul spune că între el și jucători s-a format o legătură specială. Dacă nu obține promovarea în prima ligă, își asumă responsabilitatea alături de fotbaliști: „Am foarte mare încredere în toți jucătorii. Sunt băieți minunați, sunt băieți curați, loiali și implicați. Avem limitele noastre, dar eu chiar iubesc acest lot. O să mă fac total responsabil pentru tot ce se întâmplă și vreau să fiu asimilat cu lotul fără probleme.  Mi-am asumat asta de când am venit, mergem la luptă și facem ce trebuie. Dacă lucrurile nu merg așa cum trebuie, sunt la fel de responsabil ca toți jucătorii.”

Petrolul are două victorii (2-0 cu Dunărea Călărași și 2-1 cu FK Csikszereda) și un egal (0-0 cu Farul) în Liga 2 în acest an și cu Costel Enache antrenor a reintat în lupta pentru promovare, profitând și de pașii greșiți făcuți în această perioadă de contracandidate. După 24 de etape, Petrolul este pe locul 5, la doar un punct în spatele echipelor clasate pe locurile 2 și 3, CS Mioveni, respectiv Turis Oltul Turnu Măgurele, ambele cu 39 de puncte.

Costel Enache are și o înfrângere pe banca Petrolului. În sferturile de finală ale Cupei României, echipa ploieșteană a pierdut pe teren propriu jocul cu prim-divizionara Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 0-1.

Petrolul are următorul meci duminică, pe teren propriu, de la ora 11:00, cu Ripensia Timișoara, în etapa a 25-a. Meciul se va juca fără spectatori pentru preîntâmpinarea răspândirii virusului Covid-19.

rticol scris de Răzvan STÎNGĂ‚
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Pe aceeași temă