Cosmin Petruescu, fără stres, deși ASU Poli a avut jumătate de oră om în plus și n-a câștigat nici de această dată: „Cred că e cea mai bună repriza a doua a noastră”

Marius ANGHEL 25 Nov. 2018, 12:32 Campionat

La fel ca și cu alte ocazii, Cosmin Petruescu a dovedit că are o viziune aparte asupra fotbalului. Chiar dacă ASU Politehnica nu a putut să câștige cu Pandurii (scor 1-1), deși aceasta și-a pierdut căpitanul accidentat și a rămas cu om în minus după eliminarea lui Kanote, „Conferențiarul” spune că elevii săi au făcut cea mai bună repriza a doua din tot campionatul, una în care nu au înscris cu om în plus.

Marcatorul reușitei timișorenilor, Alin Ignea, a spus, după joc, că bănățenii meritau victoria.

Tehnicianul a deplâns problemele lui Scutaru. „A fost o zi care nu a început sub cele mai bune auspicii pentru noi. La micul dejun am aflat că un jucător important pentru noi, Cristi Scutaru, nu va putea evolua în meciul de astăzi. Jucător care era în primii 11, pe lângă absenții mai vechi, l-am pierdut și pe el. Nici partida nu a început foarte bine pentru noi. Am primit gol la prima ocazie sau pe o greșeală personală, la prima ocazie de poartă a lor. După care am reușit să echilibrăm și repriza a doua ne-a aparținut în totalitate. Am avut om în plus pe teren după eliminare, dar și până atunci am fost echipa care a controlat jocul și, cel puțin din punctul meu de vedere, cred că a fost cea mai bună repriza a doua a noastră de până acum. Am jucat și cu Farul în superioritate numerică, dar cu siguranță astăzi a doua repriză a fost cea mai bună a noastră, ca acțiuni de poartă, frecvența acțiunilor și nu în ultimul rând ca și claritatea acțiunilor de gol. Dacă în precedentele jocuri am fost nemulțumit de aportul ofensiv, de data aceasta am avut câteva situații bune de a înscrie. Din păcate, nu am făcut-o”, a spus Petruescu despre joc.

Vrea consolidarea lotul în iarnă

Și Bogdan Bozian a jucat cu infiltrații, iar Petruescu spune că nu a vrut să detalieze toate problemele medicale pentru a nu le da moral „pandurilor”. Tehnicianul spune că lotul se va consolida în iarnă.

„Nu puteam să facem publice toate lucrurile acestea înainte de joc, pentru că le dădeam moral mai bun adversarilor. Una peste alta, cei care au intrat pe teren cred că și-au dorit foarte mult să câștige cele trei puncte. Nu a fost să fie, va trebui să scoatem maximul până la finalul acestui sezon, după care să încercăm să ne consolidăm lotul pentru a aborda cu altă încredere returul campionatului”, a precizat antrenorul Politehnicii.

Deși a avut multe reproșuri pentru arbitrul Flueran, la fel ca și Adrian Bogoi, Petruescu spune că nu vrea să comenteze arbitrajul. „Încerc pe cât posibil să comentez două lucruri în fața publicului: arbitrajul și greșelile propriilor jucători. Sper să reușesc cât mai mult timp”, a mai spus Petruescu.

Alin Ignea, mai tranșant

Dacă cel poreclit „Conferențiarul” nu a pus punctul pe I, a făcut-o Alin Ignea, marcatorul golului egalizator al meciului cu Poli. „Eu zic că se putea mult mai mult și am și arătat, mai ales în a doua repriză, am arătat că putem să câștigăm. Am avut și puțină neșansă. Am avut o ocazii, am avut o ocazie foarte mare când a fost indecis Marvin, nu știa dacă să paseze sau să tragă la poartă. Am avut în minutul 92 gol anulat, ofsaid-neofsaid, nu mai contează. După jocul din repriza a doua, eu cred că meritam să câștigăm,  mai ales că ne-au lipsit și vreo trei-patru jucători. Am făcut un joc bun și ca atitudine, mă refer în a doua repriză. În prima am intrat cam rău în joc o greșeală personală, se întâmplă, e junior, asta e. Mi-am dorit să revin și să-mi ajut echipa să iasă din pasa asta proastă. Nu e totuna. Am făcut egal, dar trebuie să câștigăm neapărat la Metaloglobus, nu avem voie să fim pe locul acesta”, a precizat Ignea.

Jucătorul a jucat cu buletinul și viza medicală, întrucât carnetul nu i-a revenit după o suspendare. Ignea spune că nu a știut acest detaliu. „Mi-au cerut buletinul, nu știu despre ce e vorba. Asta nu depinde de mine”, a precizat mijlocașul.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Gabriel BREZEANU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 25 Nov. 2018, 12:32 Campionat
Pe aceeași temă