Corona tremură pentru promovare!

Marius ANGHEL 13 May. 2013, 16:51 Campionat
Corona tremură** pentru promovare!

• Brașovenii s-au împiedicat, pe teren propriu, de Luceafărul Oradea, iar lupta pentru promovare se anunță infernală
• Pentru a ajunge în Liga I, Corona are nevoie de două victorii în ultimele trei etape

Din principala favorită la promovare în urmă cu câteva etape, Corona a început să gâfâie serios pe finalul sezonului. Eșecul cu Damila Măciuca și remiza suprinzătoare din partida cu Luceafărul Oradea au zdruncinat serios echipa brașoveană, iar nervii sunt întinși la maxim.

Meciul cu Luceafărul Oradea a fost unul tensionat, cu mulți nervi, cu realizări puține, iar rezultatul a stârnit neliniște în tabăra oficialilor echipei care văd cum munca de un sezon se poate risipi pe acest final de sezon. Concret, jucătorii sunt nemulțumiți de faptul că salariile sunt neplătite de două luni, joacă fără prime, iar conducerea nu se implică total în această luptă pentru promovare. Toate acestea, dar și programul încărcat de antrenemente și jocuri din ultima perioadă au tensionat atmosfera în tabăra brașoveană. „Noi am dus această echipă pe primul loc și acum ar fi timpul să fim și noi sprijiniți”, spun jucătorii brașoveni.

Autobaza Luceafărului a rezistat la Brașov

Referitor la meciul cu Luceafărul, disputat sâmbătă, pe stadionul Carpați, brașovenii, deși au dominat jocul și și-au creat câteva ocazii clare de gol prin Dîlbea (9) și Coman în trei rânduri (27,64 și 66) nu au reușit să spargă autobaza celor de la Luceafărul. Cei de la Corona pot invoca neșansa, dar și arbitrajul lui Adrian Ilyes, cel care putea acorda două penaltiuri brașovenilor în repriza a doua la un fault asupra lui Chirciu (52) și un henț în careu al lui Mintas (82). Bihorenii au terminat meciul în inferioritate numerică, atacantul Sergiu Pop fiind eliminat pentru două cartonașe galbene primite în minutele 85 și 86!

La meciul de sâmbătă a asistat și Nae Manea, antrenorul Gloriei Bistrița, bun prieten cu Liviu Lupu, președintele Coronei. Manea și oficialii Coronei au fost extrem de nervoși pe arbitraj, iar ținta principală a reproșurilor a fost asistentul Mihai Marica din Bitrița, cel care a semnalizat greșit câteva ofsaiduri pe atacul brașovenilor în prima repriză.

Duminică, brașovenii au primit și o veste bună, Damila Măciuca a terminat la egalitate, scor 1-1, în deplsare, cu ALRO, iar Corona mai are nevoie de două victorii din trei meciuri pentru a juca în Liga I.

Țicleanu: „Nimic nu este terminat”

La finalul jocului, directorul tehnic al brașovenilor, Aurel Țicleanu a pus acest eșec pe seama oboselii. „Nu traversăm cea mai bună perioadă. Din păcate cei de la Federație au programt jocul nostru cu Luceafărul după 60 de ore de la meciul cu Damila Măciuca, iar lipsa de prospețime fizică s-a văzut la acest joc. Și Barcelona și Real Madrid au probleme când joacă la un interval atât de scurt și acolo vorbim de alte condiții de refacere și medicamentație. Principala carență a fost lipsa de prospețime. În acest meci nu am avut nici șansă, pentru că ne-am creat destule oportunități de a marca. Poate că și arbitrajul a inflențat jocul. Cred că am fost semnalizați în offside de 20 de ori și nu cred că am fost de atâtea ori în afara jocului. Una peste alta putem spune că nu am avut nici șansă. Eu îmi felicit jucătorii pentru felul în care s-au dăruit. Vreau să le transmit și un mesaj clar: mai avem trei meciuri și nimic nu este terminat. Cu toate problemele pe care le avem trebuie să luptăm în continuare. Încă depindem de noi. Sfârșitul nu-i aici”, a spus Aurică Țicleanu.

Corona Brașov – Luceafărul Felix 0-0

Marc – Martac, Ștefan, Damian, Burlacu (73 Marcăș) – Chirciu (53 Mariu Ene), Dâlbea, Pastor, Horia Popa (67 Leonte) – Manea – Coman. Antrenori: Aurel Țicleanu, Daniel Bona

Sălăjan – Letan, Cura, Mintaș, Achim – Ghilea (65 Jurcă) – Bogdan, Bundea (62 Sg. Pop), Haș, Muntean – Neaga (90 Iovan). Antrenorul: Florin Farcaș
Cartonaș roșu: Sergiu Pop 86

Arbitri: Adrian Ilyeș (Ploiești) – Nicolae Megheșan (Târnăveni) și Mihai Marica (Bistrița)
Observatori FRF: Ioan Onicaș (Zalău) și Marian Bucurescu (București).

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 13 May. 2013, 16:51 Campionat
Pe aceeași temă