Corona preia șefia din terenul Timișoarei!

Marius ANGHEL 06 Apr. 2013, 15:50 Campionat

ACS Poli a cedat în derby-ul pentru supremația seriei vestice, scor 2-1 cu Corona Brașov. Rezerva Ene a trezit un joc care se îndrepta spre o remiză albă. Bănățenii au avut și ghinion, au rămas în zece oameni încă din prima parte și și-au dat autogol imediat după deschiderea scorului. Boldea a închis tabela în prelungiri.

Timișorenii s-au văzut nevoiți să abordeze jocul cu fostul lider al B2 fără Petre, accidentat. Formula mai ofensivă, cu Trandu în linia de mijloc, nu a adus însă și mult râvnitul gol în prima repriză. Mai mult, oaspeții au dominat teritorial în mare parte și și-au creat câteva ocazii. Șeroni, deși bine intenționat, avea să lucreze împotriva echipei sale. A văzut devreme primul galben, nu și-a temperat intervențiile, iar Colțescu l-a eliminat după o alunecare periculoasă. Deși ACS Poli nu a suferit mult de pe urma eliminării, Corona putea deschide scorul pe finalul reprizei Stângă a fost găsit liber în careu dar a reluat slab, pe direcția lui Pap. Repriza s-a încheiat cu lovitura de cap a lui Szekely, singura minge serioasă spre buturile lui Marc.

„Moș Ene”, în vizită

Bănățenii au început mai hotărâți partea secundă. Dina i-a luat locul lui Goge, pentru a întări atacul, dar mutarea nu a adus și faze periculoase la poarta ardelenilor. Aceștia din urmă au părut mai mulțumiți cu rezultatul de pe tabelă. Jocul se îndrepta spre 0-0 dar deschiderea scorului avea să vină de la omul care i-a îngropat pe brașoveni etapa trecută. Șutul lui Coman din minutul 80 a fost scos inițial de Pap, după care ex-ratangiul Ene a împins mingea în poartă. În ciuda strădaniilor gazdelor de a repara ce se mai poate, tot Corona a înscris. Coman a scăpat din nou spre poartă, a centrat slab dar ghinionistul Marovic a introdus mingea în proprie poartă. Pe final, timișorenii au continuat să lupte și au reușit să reducă din handicap. Dacă în timpul regulamentar bara s-a opus șutului lui Boldea din careu, în prelungiri golgheterul lui ACS Poli a punctat cu un trasor din afara careului.

Nu a mai fost timp de o revenire și ACS Poli suferă primul eșec pe teren propriu din acest sezon. Mai mult, timișorenii au cedat locul 1 Coronei și grijiile în privința promovării pot începe. La final, Velcea a acuzat dur arbitrajul lui Sebastian Colțescu.

ACS POLI TIMIȘOARA
CORONA BRAȘOV
1-2

Boldea ”90+2 / Ene ”80, Marovic ”82 – autog.

Pap – Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Goge (M. Dina ”46), Trandu (Bărbuț ”75), Poparadu (cpt.), Fl. Nanu – Boldea, S. Szekely (Al. Boștină ”70)
Antrenor: Valentin Velcea
Eliminat: Șeroni ”35 – 2 galbene

Marc – Martac, Forika, R. Damian, M. Burlacu – Dâlbea, V. Munteanu, Fl. Stângă (Ene ”70), H. Popa (Fizeșan ”78) – Chirciu, I. Coman (cpt.)(Fl. Manea ”85)
Antrenor: Daniel Bona
Eliminat: Forika ”90 – 2 galbene

Articol scris de Cornel BIHOLARI
Foto: Sebastian TĂ‚TARU
 

Marius ANGHEL 06 Apr. 2013, 15:50 Campionat
Pe aceeași temă