Continuă circul în Gorj! Pandurii se opune ca Viitorul Pandurii să joace sâmbătă pe gazonul stadionului din Târgu Jiu. Echipa fanion a Gorjului a făcut inclusiv plângere la Poliție | ACTE

După ce meciul Viitorul Pandurii – Dunărea Călărași a fost programat să se dispute sâmbătă, cu începere de la ora 11:00, pe noul stadion Municipal din Târgu Jiu, Pandurii Târgu Jiu a remis, miercuri, un comunicat, prin care susține că nu și-a dat acordul pentru ca partida respectivă să se dispute pe gazonul arenei în cauză. Mai mult decât atât, oficialii echipei fanion a județului Gorjului amenință autoritățile locale cu Poliția.

„Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu anunță publicul spectator și Primăria Târgu Jiu că partida de fotbal din etapa a 16-a a Ligii a II-a, dintre echipele Viitorul Târgu Jiu (n.r. – denumirea clubului e Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și Dunărea Călărași, programată în data de 9 noiembrie 2019, nu se poate disputa pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu dacă Primăria Târgu Jiu, prin Direcția de Patrimoniu, nu își va îndeplini obligațiile asumate prin contractul de comodat încheiat cu clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu, contract nr.1628 / 26.04.2005, și dacă Viitorul Târgu Jiu nu va încheia cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu un acord de joc, pentru utilizarea responsabilă a terenului de joc și a investițiilor clubului Pandurii, realizate din fonduri proprii, care nu constituie proprietatea Primăriei Târgu Jiu, respectiv a Direcției de Patrimoniu.
Conform contractului, Primăria Târgu Jiu nu va intra în posesia investițiilor realizate de clubul Pandurii Târgu Jiu din fondurile proprii, decât la finalul contractului de comodat menționat, după executarea integrală a acestuia.
În acest sens clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu s-a adresat și Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, comunicând refuzul Primăriei Târgu Jiu și Direcției de Patrimoniu, de a preda bunurile preluate în patrimoniul primăriei, realizate prin investiții ale clubului Pandurii Târgu Jiu”
, se precizează în comunicatul de la panduriics.ro.

În ședinta Consiliului Local Târgu Jiu s-a stabilit ca entitățile sportive interesate să joace pe noul stadion vor trebui să achite 10.000 de lei/partidă, la care se vor mai adăuga 1.000 de lei/oră, în cazul în care meciul se va desfășura în nocturnă.

Oferă invitații gratuite prin „târg”

Încă de duminica trecută, prin Târgul Succes din Târgu Jiu, patronat chiar de Nicolae Sarcină, finanțatorul din umbră al clubului Viitorul Pandurii, s-au oferit invitații gratis la meciul cu Dunărea Călărași, pentru a evita situația penibilă de la Drobeta Turnu Severin, unde fosta Energeticianul, fosta Șirineasa, juca doar cu 50 de spectatori în tribune, deși nu exista bilet de intrare. Doar la meciul de debut de la malul Dunării, cel cu Sportul Snagov, din data de 03.08.2019, au asistat 150 de spectatori, după ce două autocare cu angajații de la firmele lui Sarcină au fost aduși, special, pentru jocul respectiv.

Tot atunci, Viitorul Pandurii inscripționase pe tricourile de joc ale echipei Primăria Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj, entități care erau și încă sunt în acte membri fondatori și acționari la Pandurii. Atât CJ Târgu Jiu, cât și CJ Gorj, nu și-au mai plătit însă cotizațiile de mai bine de patru ani, motiv pentru care au fost acționate în instanță și au de achitat sume de ordinul milioanelor de euro. Până în prezent, deși există o decizie executorie a Curții de Apel Craiova, acționarii încă refuză să vireze banii în conturile clubului fanion al Gorjului.

După meciul cu Sportul Snagov, desfășurat în prima etapă a sezonului, Viitorul Pandurii nu a mai utilizat tricourile pe care inscripționase cele două instituții publice, fără a avea însă acordul Primăriei de a utiliza numele, după cum a spus inclusiv edilul-șef din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă