Condescu, nemulțumit de calitatea noului stadion din Târgu Jiu. „Unele lucruri sunt depășite din punct de vedere tehnic, sunt de mâna a 5-a”

Marius ANGHEL 05 Oct. 2017, 10:59 Campionat

Principalul creditor al clubului Pandurii, Marin Condescu, susține că noul stadion din Târgu Jiu, pentru care Compania Națională de Investiții a alocat peste 20 de milioane de euro, nu corespunde normelor UEFA.

„Din păcate, ce se face la stadion sunt lucruri depășite, de la banca tehnică și până la scaunele care se montează. Dacă te duci la peluze și te așezi pe primele scaune toți cei din mijlocul peluzei nu mai au pe unde să treacă. Sunt scaune fixe, nu rabatabile, iar spațiile sunt foarte mici. Sper că beneficiarul va inspecta aceste lucruri. Dușurile, sala de refacere, toate sunt depășite din punct de vedere tehnic. Calitativ, erau de 100 de ori mai bune cele care erau în 2014! Unele lucruri sunt de mâna a cincea. Ce bănci de rezerve aveam noi și ce au montat acum?! După o jumătate de oră trebuie să te ridici, nu mai poți sta acolo”, a declarat, pentru Gorjeanul, Marin Condescu.

Consideră că Pandurii are prioritate până în 2023!

Fostul președinte al Consiliului de Administrație de la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu a mai spus că este normal ca echipa-fanion a Gorjului să beneficieze de noua bază sportivă până în anul 2023. „Oricum, timp de doi ani de zile, de când s-a mutat pe altă bază, clubul a cheltuit mai mult decât era programat, deși noi am făcut toate investițiile necesare pentru ca aceste meciuri să poată fi jucate la Târgu Jiu. Perioada în care clubul beneficiază de baza sportivă se va prelungi până în 2023, datorită acestor lucrări de investiții. Să nu uităm că mai avem în patrimoniu terenuri, Centrul de Copii și Juniori, acel hotel, toate aduc resurse financiare clubului”, spune Condescu.

Nu crede în faliment

Pe de altă parte, președintele USMO este de părere că Tribunalul Gorj nu va accepta cererea de faliment depusă de administratorul judiciar Emanoil Ciobanu și spune că Pandurii urmează pașii corecți ai acestui procesului de insolvență. Demersul se judecă pe 11 octombrie 2017.

„Perioada de insolvență a unei societăți nu este ceva care să sperie, nu este un cancer. Este o perioadă când poți să-ți revii, să-ți ajustezi toate cheltuielile, să faci restructurările necesare, ceea ce a și făcut Marin Golea, administratorul special. Mai departe trebuia valorificat, din timp, potențialul, activul, pe care îl avem. Nu-i prima dată când lumea ne cântă prohodul. Acum trei săptămâni de zile, toți oamenii care se laudă că vor binele echipei au venit și au spus că reușim. Sper să se țină de cuvânt până pe 10 octombrie, dacă nu să lase locul liber altor oameni care pot să reușească acest lucru. Pandurii va avea câștig de cauză pe 11 octombrie, pentru că este o societate în spiritul legii insolvenței care se poate redresa. Un lucru bun pe care l-a făcut administratorul judiciar, de data aceasta, în urma poziției clubului din august, este că indiferent cine va vrea să joace pe Stadionul Municipal sau pe baza sportivă, trebuie să plătească, conform contractelor, până în 2020, banii la Pandurii Târgu Jiu. Este o sursă de venituri, iar faptul că deja se depășește foarte mult termenul de dare în folosință a stadionului aduce prejudicii clubului”, a declarat Condescu pentru gorjeanul.ro.

Conform CNI, stadionul Municipal din Târgu Jiu, a cărui capacitate este de 12.800 locuri, va fi inaugurat de-abia la începutul anului viitor, deși termenul inițial al finalizării lucărilor fusese anunțat pentru sfârșitul lui 2016!

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: fb Compania Națională de Investiții

Marius ANGHEL 05 Oct. 2017, 10:59 Campionat
Pe aceeași temă