Clujenii continuă să creadă. „U” speră la play-off după ce a câștigat cu FCM Baia Mare. Teja: „Acum așteptăm jocul rezultatelor” | VIDEO

Marius ANGHEL 20 Mar. 2016, 14:45 Campionat

În ciuda situației financiare grave, aproape de faliment, Universitatea Cluj mai speră la promovare și se luptă din greu pentru a îndepli acest obiectiv. Au arătat acest lucru și sâmbătă, în etapa a 23-a a Ligii 2, pe terenul sintetic de la Baza Sportivă „Dan Anca”, contra echipei FCM Baia Mare, pe care au învins-o la limită, scor 1-0, așa cum o făcuse și tur, pe Stadionul „Viorel Mateianu”.

Sâmbătă, „studenții” lui Mihai Teja au început din minutul 8 să atace poarta băimăreană, moment în care Butean a scăpat singur cu portarul, dar șutul lui s-a dus peste bara transversală. Ursu (18) și Calcan (76) au avut și ei ocazii importante de gol, dar portarul FCM-ului a fost la post. În prima repriză, clujenii au reușit să înscrie prin Butean (34), însă golul său a fost anulat pentru offside. Minutul 74 s-a dovedit a fi „minutul de aur” al clujenilor, după ce Crișan a primit mingea de la Târnovan și a înscris de la 10-11 metri pe centrul porții lui Ormenișan.

Mihai Teja este mulțumit de elevii săi și speră la o calificare in extremis în play-off. ,,În primul rând, felicit băieții pentru o victorie meritată, din punctul meu de vedere, muncită. Am încercat să jucăm un fotbal bun, am încercat să-i deschidem. Am jucat cu o echipă bună, cu jucători experimentați de Liga 1. Sunt mândru de acești băieți și sper ca rezultatele să ne ajute în continuare, pe noi, să mergem în play-off. Acesta este obiectivul. Eu cred că am dominat toate meciurile până acum din iarnă, numai rezultatele nu au fost dintre cele mai bune cu toate că sunt rezultate bune, din punctul meu de vedere, dar era mai bine să ne fi calificat matematic în play-off cu mai mult timp în urmă. Acum așteptăm jocul rezultatelor. Noi la fiecare meci am intrat să câștigăm și cu Mioveniul. Cred că a fost și gol valabil cu Mioveni, dacă ne readucem aminte. Asta a fost. La Brașov puteam să câștigăm, cu Vâlcea, multe meciuri, dar nu știu… M-aș bucura, la sfârșit, când se trage linie, să fiu în play-off. Ne-a ajutat faptul că am jucat pe acest teren. Jucăm ce antrenăm, e altceva. Când te antrenezi pe sintetic, joci pe noroaie și pe terenuri mici și așa mai departe. Cred că dacă eram inspirați și cu Vâlcea să jucăm aici, poate câștigam. Poate toate meciurile până la urmă, dacă eram inspirați, pentru că e important ca ceea ce antrenezi să vezi la joc. Asta e cea mai mare mulțumire. Le mulțumim suporterilor, și astăzi au fost într-un număr foarte mare. Încă mai cred, e un lucru bun, în echipa asta și rezultatele acestei echipe. Sper ca „U” Cluj să nu moară, indiferent, cu Teja, fără sau altcineva. Să meargă mai departe și să încerce să facă și performanță”, a declarat antrenorul Universității.

Crișan: „Sincer, cred că vom ajunge în play-off”

Aflați la patru puncte în spatele echipelor CS Mioveni, CSM Râmnicu Vâlcea și FCM Baia Mare, ultimele clasate din play-off, clujenii sunt optimiști în privința calificării prima parte a clasamentului, acolo unde vor putea să se lupte pentru promovare. În ultimele trei etape rămase din returul sezonului regular, „U” are asigurate șase puncte, deoarece ar fi trebuit să joace cu FC Caransebeș și FC Bihor, iar cu Metalul Reșița va avea un meci facil pe teren propriu.

„Acest gol înseamnă foarte mult pentru echipă. Vreau să dedic golul familiei mele și cu această victorie suntem mai aproape de play-off, matematic. Acum stăm la mâna rezultatelor. Pe noi ne-a avantajat terenul. De obicei, facem aici antrenamentele în fiecare zi, suntem obișnuiți cu el. Am auzit că cei de la Brașov au bătut la Mioveni. Ei mai au trei meciuri de jucat, iar noi la fel, dintre care două le vom câștiga la masa verde. Avem din start șase puncte. Acum așteptăm. Sincer, cred că vom ajunge în play-off”, a mărturisit după meci și autorul golului, Radu Crișan.

După această victorie contra echipei din Baia Mare, Universitatea Cluj se află pe locul 9 în Seria a II-a, la egalitate de puncte cu Șoimii Pâncota, ambele având câte 35 de puncte, cu patru mai puține față de ultimele clasate din play-off.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto și video: CJ Sport

Marius ANGHEL 20 Mar. 2016, 14:45 Campionat
Pe aceeași temă