Clinceniul lui Lincar își continuă urcușul în Liga 2! Academica i-a produs Ripensiei a doua înfrângere în acest sezon și a egalat-o la puncte. Supergolul lui Popa n-a mai contat VIDEO

Marius ANGHEL 23 Sep. 2017, 17:27 Campionat
Clinceniul lui Lincar își continuă urcușul în Liga 2!** Academica i-a produs Ripensiei a doua înfrângere în acest sezon și a egalat-o la puncte. Supergolul lui Popa n-a mai contat VIDEO

Academica Clinceni i-a produs a doua înfrângere în acest sezon fostului lider din primele cinci etape ale Ligii 2, Ripensia Timișoara, câștigând cu 2-1 întâlnirea desfășurată astăzi, la Clinceni, în cadrul rundei a 9-a. Trupa lui Erik Lincar continuă seria rezultatelor pozitive, are patru meciuri fără înfrângere și a ajuns pe locul 5, la egalitate cu mai binele clasate datorită golaverajului Ripensia și ASA Târgu Mureș, toate cu câte 17 puncte.

Academica a primit, astăzi, vizita nou-promovatei Ripensia Timișoara, o echipă care venea după victoria cu Metaloglobus, 4-1, în timp ce ea era neînvinsă de trei etape. Ilfovenii au început mai bine partida. După primele 10 minute, elevii lui Lincar își trecuseră în cont câteva ratări importante. Cea mai mare șansă din debutul partidei i-a aparținut lui Mihai Șandru. „Doiarul” adus de la SCM Pitești, actuala FC Argeș, l-a întins serios pe Munteanu cu un șut violent care s-ar fi dus sub transversală. Portarul oaspeților a reușit să respingă în afara terenului. Șandru a continuat să fie un pericol pentru defensiva Ripensiei. Jucat mai avansat ca de obicei, jucătorul trecut și pe la Viitorul l-a avut în spatele său pe veteranul Cristi Pulhac, iar flancul stâng a funcționat la capacitate maximă în prima parte. De acolo a plecat și faza primului gol. Șandru i-a pasat lui Pulhac în colțul terenului, fostul dinamovist a centrat, Munteanu a scăpat mingea în careu, unde a apărut Vlad Mihalcea (35) care a mai făcut câțiva pași după care a șutat în poarta goală.

Speranțe ripensiste pentru câteva minute după supergolul căpitanului Popa

Ripensia a mai avut câteva faze de poartă în prima repriză, dar Academica și-a adjudecat fără drept de apel prima parte. La reluare, timișorenii au ieșit mai motivați. După numai patru minute, căpitanul Adrian Popa l-a executat pe Toma Niga cu un șut din lovitură liberă. Șeptarul Ripensiei a plasat mingea la colțul lung, iar portarul împrumutat de la FCSB a reușit să atingă balonul, dar fără rost. Tabela indica 1-1 după 49 de minute. După golul oaspeților meciul „s-a aprins” și mai mult. Au fost minute bune în care s-a jucat de la o poartă la cealaltă. Niga și Munteanu au avut câteva intervenții remarcabile.

Însă Academica a reușit să încline din nou balanța în minutul 53. Gliga a marcat pentru 2-1 dintr-o lovitură de colț. La faza premergătoare golului, același Gliga a fost angajat ideal în careul advers, a trimis pe lângă Munteanu, dar un apărător advers a degajat de pe linia porții.

Între timp, Mihalcea și-a pătat tricoul cu sânge și a fost nevoit să ia un alt tricou. Stafful Clinceniului nu era pregătit pentru un astfel de scenariu. Decarul a primit un tricou fără număr, după câteva parlamentări. „Călărețul fără cap” l-au poreclit cei de la Ripensia pe Mihalcea. După câteva minute, fcsb-istul a fost „retrogradat” și a primit tricoul cu numărul 9, care nu era purtat de niciun jucător.

Ripensia s-a aruncat în atac pe final, Academica a tratat cu superficialitate ocaziile avute, astfel că tabela a rămas neschimbată până la final.

În urma acestui succes, Clinceniul urcă pe loc de baraj, la egalitate cu Ripensia și ASA Târgu Mureș. Cele trei formații au câte 17 puncte. Pe locul doi a trecut acum Dunărea Călărași după victoria cu Pandurii Târgu Jiu, scor 3-1, cu 19 puncte. Liderul surpriză este nou-promovata AFC Hermannstadt, care a ajuns la 24 de puncte după 9 etape disputate.

În etapa următoare, Clinceniul joacă tocmai joi, la ora 18:00, acasă la ASA Târgu Mureș, iar Ripensia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu cu CS Mioveni, echipă care a rămas din nou fără antrenor după ce Adrian Mihalcea a plecat secund la națională.

3 englezi printre cei 30 de suporteri care au susținut Ripensia la Clinceni

La meciul de la Clinceni, printre cei maxim 200 de spectatori prezenți în tribune s-au aflat și 30 de fani ai echipei timișorene Ripensia. Suporterii bănățeni au asigurat fondul sonor al jocului.

Pe lângă suporterii veniți de la Timișoara, astăzi, Ripensia a avut alături și câțiva fani din București care au încurajat-o. Printre aceștia au fost și trei englezi (foto)!

ACADEMICA CLINCENI – RIPENSIA TIMIȘOARA   2-1
Vlad Mihalcea 35′, Ciprian Gliga 53′ / Adrian Popa 49′

Niga – Deaconescu, Bg. Matei, Balgiu, Pulhac (Bg. Barbu 43′) – Gliga, Gab. Simion, Al. Lazăr (Samson 73′), M. Șandru – Vl. Mihalcea – M. Constantinescu (cpt.)(M. Ion 77′)
Rezerve neutilizate: Ureche – Găină, I. Tătaru, Blejdea
Antrenor: Erik Lincar

D. Munteanu – Vlădia, Hecsko (Matiș 73′), Apro, C. Toma – Ad. Popa (cpt.) – Dumiter, Stoi, Zaluschi, Ad. Ungureanu – Bobină
Rezerve neutilizate: I. Rădulescu – L. Tudor, Golda, Codrean, Horcea, Semeniuc
Antrenor: Remus Steop

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov); Spectatori: 200; Arbitru: Dan Grigore Botescu (București); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu și Petrică Ionuț Cîmpeanu (ambii din Cluj-Napoca).

Articol scris de Octavian VASILESCU

Marius ANGHEL 23 Sep. 2017, 17:27 Campionat
Pe aceeași temă