Ciprian Rus a fost eroul utiștilor cu Chindia: „Trebuia să mai marchez și eu. Nu ne gândim că am ajuns pe primul loc”

Marius ANGHEL 01 Nov. 2015, 15:28 Campionat

Roland Nagy a dat dovadă de inspirație cu schimbările pe care le-a efectuat la pauza partidei cu Chindia Târgoviște. Dacă Dobrean a adus un plus de echilibru la mijlocul terenului, Ciprian Rus a marcat golul celor trei puncte care o instalează pe gruparea arădeană în fruntea clasamentului Ligii a 2-a – seria de Vest.

„Mă bucur foarte mult că am reușit să câștigăm și să fim pe primul loc. Dorința pe care o avem pentru acest lucru și acest public minunat care ne-a susținut până în ultimul minut, asta ne-a făcut să luptăm până la final și să fim acolo unde – zic eu – cred că ne este locul. Antrenorul ne spune mereu la antrenamente și ne transmite prin tot ce face această dorință de victorie, așa că nu a fost nevoie să ne spună multe lucruri concrete la pauză, pentru că deja știam ce avem de făcut”, a menționat Ciprian Rus la finalul confruntării de ieri.

Atacantul UTA-ei a punctat frumos, cu piciorul drept, din demi-voleu, asta după ce în ultimele partide nu a fost la fel de norocos. „E bine dacă am intrat și am dat gol, înseamnă că antrenorul a făcut alegerea potrivită. Trebuia să mai marchez și eu pentru că am tot ratat în ultima vreme, sper să nu mă opresc aici. Am avut și cu Reșița patru ocazii de gol, mă bucur că dau gol atunci când e nevoie. Noi nu ne gândim că am ajuns pe primul loc, ci luăm fiecare partidă în parte, vrem să câștigăm fiecare dispută pe care o jucăm, să dăm totul din noi și la final să fim pe primele trei locuri”, a mai punctat Rus.

Pentru UTA urmează confruntarea cu Pâncota, runda viitoare, tot pe „Motorul”. „Fără să vrem va fi ambiție la meciul cu ei și e normal să fie așa pentru că sunt o echipă din județul Arad. Eu am prieteni buni acolo, cu care mă înțeleg foarte bine, dar sper să câștigăm, acesta e cel mai important lucru. Nu trebuie să ne gândim la ambiții prostești, ar fi bine să fie și ei acolo sus la final”, a încheiat jucătorul care a păstrat cele trei puncte la Arad în confruntarea cu Târgoviște.

Dobrean: „Locul întâi ne dă vână, am ajuns pe forța noastră aici”

Pentru a contracara jocul bun al Chindiei, Roli Nagy a mutat inspirat cu Dobrean, iar lupta de la mijlocul terenului s-a mai echilibrat. Tânărul mijlocaș defensiv, aflat pe teren pentru a doua oară în Liga a 2-a, și-a făcut treaba foarte bine și a mai potolit din avântul celor de la Chindia.

„Așteptam momentul să intru pe teren și pe teren propriu, am mai jucat la Satu Mare. Cred că am făcut și mici greșeli care sunt normale fiind la început de drum, dar și pentru că am avut emoții. Dar am avut și suporterii de partea noastră și asta a contat foarte mult. Antrenorul mi-a spus să fiu atent, să mă concentrez, să joc simplu și să o fac cu inima, să dau totul pe teren. Cei de la Târgoviște cred că au fost mai obosiți în partea a doua, eu am fost mai proaspăt și cred că am adus un plus. Nu mă gândesc acum după această evoluție să fiu titular, nu mă schimbă cu nimic acest meci, nici seriozitatea mea la antrenamente, datoria mea e să dovedesc ceea ce pot face tot timpul”, a mărturisit Cristi Dobrean la finalul confruntării de sâmbătă.

Cu cele 3 puncte câștigate în fața Chindiei, arădenii au ajuns pe prima poziție a clasamentului, debutând nu mai puțin de șate fotbaliști Under 19, Dobrean fiind unul dintre ei. „Suntem o echipă tânără, colegi de la șase – șapte ani, știm ce putem face fiecare și suntem dornici să dovedim asta și în Liga a 2-a. Faptul că suntem pe primul loc e ceva nou pentru noi, în termeni fotbalistici ne dă vână pentru că am ajuns acolo doar pe forțele noastre”, a adăugat tânărul utist.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Marius ANGHEL 01 Nov. 2015, 15:28 Campionat
Pe aceeași temă