Când îți bați joc de ocazii! Petrolul a fost mai periculoasă la Constanța, însă a scos doar o remiză cu Farul

Marius ANGHEL 26 Aug. 2019, 20:11 Campionat
Când îți bați joc de ocazii!** Petrolul a fost mai periculoasă la Constanța, însă a scos doar o remiză cu Farul

După 0-0 cu Rapid, Farul a încurcat și Petrolul, cu ploieștenii obținând pe teren propriu același rezultat. Însă meciul de la Constanța putea fi câștigat pe ploieșteni dacă măcar una dintre marile ocazii ocazii create la poarta lui Vlad Muțiu.

Meza Colli (18), Arnăutu (39) și Marinescu (45) au ratat marile ocazii ale Petrolului după o primă repriză controlată aproape în totalitate, Arnăutu trimițând peste poartă din 2 metri. În partea secundă, jocul a fost mai echilibrat, iar, după ieșirile lui Meza Colli și Marinescu, Petrolul nu prea a mai contat în atac, însă nici emoții în defensivă nu a avut. Hordouan (71) a avut un șut-centrare scos de Lungu de transversală, aceasta fiind și marea ocazie a fariștilor în acest meci. În timp ce pentru „lupi” a ratat deschiderea scorului și Gnabouyou (83), din 5 metri, dintr-o poziție ideală.

Cu un punct luat de fiecare din acest derby, Farul acumulează în total 5 și urcă pe locul 13, în timp ce Petrolul are 7 puncte și e pe locul 7.


 

Echipele de tradiție considerate mari favorite la promovare în acest sezon nu se simt bine în startul acestui nou campionat. „U” Cluj e de nerecunoscut, a suferit a treia înfrângere și cu trei puncte a ajuns pe locul 17, retrogradabil, iar Petrolul a suferit și ea o înfrângere și e pe locul 9 în acest moment. În schimb, nou-promovatele SCM Gloria Buzău și Turris Oltul Turnu Măgurele sunt invincibile, au punctaj maxim și ocupă primele două locuri.

Lecția dură trăită ieri de „U” Cluj, a fost privită cu siguranță și de reprezentanții Petrolului. Echipa ploieșteană joacă astăzi, de la ora 18:00, la Constanța, în derby-ul cu Farul, o altă grupare importantă din fotbalul românesc, însă care nu are atâta forță precum cei doi granzi. Trupa antrenată de Flavius Stoican nu vrea să aibă aceeași soartă ca Universitatea și va încerca să nu rămână la o distanță mare în spatele primelor clasate. Acum e la șase puncte.

Flavius Stoican vede meciul cu Farul deschis oricărui rezultat: „Ianis Zicu o să-și mobilizeze elevii la capacitate maximă”

Petrolul are punctaj maxim din cele două meciuri desfășurate în acest sezon în deplasare, 2-1 la Metaloglobus și 3-1 la Dunărea Călărași. Mai rău a stat acasă, unde a încasat un sec 0-3 în fața UTA-ei, chiar dacă rezultatul n-a fost conform cu realitatea de pe teren. Iar pentru echipa ploieșteană urmează un nou joc pe teren străin, la Constanța, cu Farul, o altă echipă cu pretenții în acest campionat. „Lupii” lui Flavius Stoican vom avea, cu siguranță, un meci dificil, mai ales că „marinarii” sunt răniți după eșecul suferi în superioritate la Chiajna, 1-2 cu Concordia.

„Ne așteaptă un meci deschis oricărui rezultat. Și spun asta pentru că, înainte de startul sezonului, cei de la Farul și-au anunțat intențiile de a reveni în prima ligă și au început bine campionatul. Au în componență jucători care vor să arate că merită să joace în primul eșalon, iar Ianis Zicu este un antrenor care are entuziasm, determinare, și sunt convins că o să-și mobilizeze elevii la capacitate maximă”, a prefațat Flavius Stoican meciul de la Constanța.

Petrolul a avut la Călărași cea mai bună prestație din acest sezon, iar Stoican vrea și cu Farul același ritm. „Venim după un meci bun, făcut în deplasare, la Călărași, și trebuie să menținem același ritm. Avem șansa să continuăm pe o linie ascendentă și, indiferent de timp, de adversar, de faptul că evoluăm acasă sau în deplasare, trebuie să ne impunem jocul de la bun început. Cu siguranță, fiecare meci va fi dificil și, ca orice adversar cu care vom juca, și pe Farul o vom trata foarte, foarte serios”, a mai spus antrenorul principal al Petrolului, citat de site-ul oficial al clubului ploieștean.

Ianis Zicu: „Suntem motivați, concentrați, vom juca împotriva unei echipe foarte bune”

Antrenorul Farului, Ianis Zicu, crede că jucătorii săi au înțeles mesajul după înfrângerea din ultima etapă și vor avea o altă atitudine cu Petrolul. „Ne așteaptă o partidă foarte grea, ei vin după un rezultat pozitiv și un joc bun, noi după o a doua repriză foarte slabă la Chiajna și un rezultat pe care l-am digerat greu cu toții. Am reușit să depistăm unele probleme și să nu le mai repetăm. Meciul cu Petrolul va fi cu totul altfel. Suntem motivați, concentrați, vom juca împotriva unei echipe foarte bune, dar trebuie să ne ridicăm la nivelul unei astfel de partide și să punem presiune pe adversari. Am avut șase jucători accidentați după partida de la Chiajna, care abia ieri au intrat la alergări ușoare, pentru că au avut bătături și găuri în picioare de la acel sintetic, care, de fapt, este ca un beton. Moldovan, Zamfir, Ursu, Toma sunt accidentați”, a spus Zicu.

„Am jucat la Petrolul, dar nu am de luat o revanșă. Ne dorim să facem un joc bun, să spălăm rușinea de la Chiajna și să luăm cele trei puncte. Nu ne-a picat bine înfrângerea, mai ales că am avut și om în plus. Poate nu am fost concentrați sută la sută și fotbalul te pedepsește în astfel de moment. Am discutat în vestiar și știm ce avem de făcut”, a declarat și fundașul Paul Antoche, venit la Farul chiar de la Petrolul.

Mesajul lui Ciprian Marica pentru jucătorii Farului: „Ce posibilitate mai mare ai să te afirmi, să te vadă toată lumea, să fi pe sticlă și să joci contra unei echipe de tradiție, într-un asemenea derby?”

Deranjat de atitudinea și jocul echipei Farului, club la care e finanțator, în meciul din etapa trecută cu Concordia Chiajna, pierdut cu 1-2, deși s-a jucat în superioritate numerică mai bine de o oră, Ciprian Marica (33 de ani) a avut, la ProSport Live, un mesaj pentru jucătorii antrenați de Ianis Zicu înaintea partidei cu Petrolul. Fostul internațional nu vede o posibilitate mai mare decât derby-ul cu ploieștenii în care fotbalistul echipei Farul să se afirme, să se facă remarcat.

„Eu sper ca băieții ăștia să conștientizeze că, la meciul cu Petrolul, trebuie să ai o atitudine fantastică. Joci în fața a, probabil, unui meci cu cei mai mulți spectatori din întregul sezon, 3-4000 de spectatori. Meciul va fi transmis, are o încărcătură fantastică. Bă, să bat Petrolul. Trebuie să fiu conștient că trebuie să îmi doresc fantastic să mă vadă lumea. Că mă doare puțin glezna… Bă, joc cu Petrolul și trebuie să bat. Mă vede lumea. Băi, cam ăsta e țelul. Vreau să mă afirm. Păi ce posibilitate mai mare ai să te afirmi, să te vadă toată lumea, să fi pe sticlă și să joci contra unei echipe de tradiție, într-un asemenea derby?

Deci eu sper ca jucătorii Farului să conștientizeze lucrul ăsta. Sper ca Ianis să poată să le transmită că sunt jucători tineri și, sigur, că există fluctuații de formă. Am avut o primă repriză cu Chiajna fantastică, în care, într-adevăr, am suferit primele 15 minute, după care am revenit, am marcat gol, 11 contra 11 chiar am fost peste ei în prima repriză. Și a doua repriză să intri atât de convins că meciul e ca și câștigat și că am câștigat doar pentru că am intrat pe teren… te face să te trezești. Uite că am plătit. Ai luat bătaie. Nu mă gândeam niciodată că iau bătaie la Chiajna când adversarul a rămas în zece oameni. Dar, repet, ăsta e un semnal de alarmă. Poate această înfrângere a venit când trebuia și sper să văd o altă reacție la meciul cu Petrolul”, a spus Marica la ProSport LIVE.

Sezonul trecut, Petrolul a câștigat ambele meciuri cu Farul. La Ploiești a fost 2-1, iar la Constanța s-a impus cu 3-0.

După trei meciuri jucate până acum, Farul are patru puncte acumulate și e pe locul 13, în timp ce Petrolul stă puțin mai bine, cu șase puncte, și e pe poziția a 9-a.

Partida care începe de la ora 18:00, pe stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța, va fi arbitrată de centralul Marian Barbu (Făgăraș) și de tușierii Andrei Constantinescu (București) și Constantin Mihai Cantemir (Făgăraș). Rezervă este Sorin Costreie (Buftea), în timp ce observatori au fost delegați Vasile Bratu (Slobozia) și Dorinel Dincă (Călărași).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 4

COMENTARIUL LIVE:

â–ºFarul: Muțiu (cpt.) – Nicola, V. Lică, Cană, Carabela – Antoche, Ant. Cruceru (Doumbia 84′), Greu – Al. Stoica (Hordouan 63′), I. Stoica, Kanda
Rezerve neutilizate: Udeanu – Zamfir, Al. Bodea, Halep, Băciuț
Antrenor: Ianis Zicu
Eliminat: Antonio Cruceru 89′ (cumul de cartonașe galbene, pe al doilea primindu-l după ce a fost schimbat)

â–ºPetrolul: C. Lungu – Bărboianu, Sîrghi, Walace, Țicu – D. Meza Colli (Gnabouyou 64′), Măd. Mihăescu – M. Bratu (Mih. Constantinescu 88′), Laur. Marinescu (cpt.)(Cioinac 69′), Al. Zaharia – Arnăutu
Rezerve neutilizate: R. Avram – Rob. Enache, Racu, Ant. Manolache
Antrenor: Flavius Stoican

â–ºMin 90+5 Final de partidă. Farul și Petrolul termină la egalitate meciul de la Constanța, scor 0-0. Ploieștenii au avut trei mari ocazii în prima parte a jocului, iar în a doua a irosit una prin Gnabouyou. „Marinarii” au avut o singură mare situație de gol în tot meciul

â–ºMin 90+3  Kassa Gnabouyou și Greu ridică amândoi piciorul pentru a prelua o minge lângă careul Farului, însă acesta din urmă e mai firav și se izbește de petrolist. Arbitrul îi dă galben francezului

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu patru minute

â–ºMin 90 Zaharia trage după ce pătrunde în careu pe stânga, însă Muțiu e pe fază și reține fără probleme

â–ºMin 89 Arbitrul merge la marginea terenului și îi arată lui Antonio Cruceru cartonașul galben, probabil pentru proteste. Cum mijlocașul avea un galben luat de când era pe teren, acum este eliminat

â–ºMin 88 Ultima schimbare și la Petrolul. Iese Mario Bratu și intră Mihai Constantinescu, aflat și el la debut pentru ploieșteni

â–ºMin 84 Schimbare la Farul. Iese Antonio Cruceru și intră Madikaba Doumbia

â–ºMin 83 Ocazie mare Petrolul. Gnabouyou preia în colțul careului mic după centrarea din corner din dreapta și șutează din 5 metri peste transversală

â–ºMin 76 Gnabouyou pasează superb pe culoar în careul Farului, Bratu urmărește, însă Carabela e mai rapid și îi fură mingea, iar atacantul Petrolului îi dă peste picior

â–ºMin 74 Mădălin Mihăescu intră tare prin alunecare asupra lui Cruceru și primește cartonașul galben

â–ºMin 72 Kanda centrează din cornerul din stânga, mingea e respinsă nu foarte departe de la bara a doua, fariștii recuperează, încearcă să șuteze, însă se reușește până la urmă degajarea

â–ºMin 71 Cea mai mare ocazie a Farului. Hordouan are un șut centrare de pe linia de 16 din stânga, Lungu pune palma și respinge peste de sub transversală

â–ºMin 69 O nouă schimbare la Petrolul. Iese Laurențiu Marinescu și intră Ionuț Cioinac, care preia și banderola de căpitan

â–ºMin 68 Pauză de hidratare

â–ºMin 65 Sîrghi îl faultează din spate pe Ionuț Stoica, iar arbitrul dă lovitură liberă, nu însă și cartonaș galben. Ar fi fost al doilea pentru fundașul Petrolului, care trebuia eliminat. Arbitrul merge la margine, acolo unde protestează Ianis Zicu și George Galamaz

â–ºMin 64 Și la Petrolul se face prima schimbare. Iese David Meza Colli și intră atacantul francez Guy Kassa Gnabouyou, aflat și el la debut pentru echipa sa

â–ºMin 63  Schimbare la Farul. Iese Alexandru Stoica și intră Denis Hordouan, care debutează astfel la echipa constănțeană

â–ºMin 62 Contraatac al Farului condus de Alexandru Stoica, care pasează prost, pentru nimeni, iar mingea e prinsă de Lungu. Ionuț Stoica gesticulează nervos

â–ºMin 58 Kanda bate lovitura liberă periculoasă direct peste transversală

â–ºMin 57 Alexandru Stoica preia în stânga careului și îl fentează în dreapta pe Meza Colli, care îi pune piciorul în față, iar mijlocașul cade. Contactul s-a petrecut la limita careului, pe linie, însă centralul consideră că a fost în afară și dă lovitură liberă, nu penalty. Stoica e nemulțumit

â–ºMin 56 Bărboianu centrează ideal din dreapta, Marinescu se înalță în centrul careului, la 10 metri, și reia cu capul puțin pe lângă vinclul din stânga

â–ºMin 52 Alexandru Stoica prinde un șut bun din colțul stânga al careului, mingea trecând la un metri peste vinclul din partea opusă

â–ºMin 50 Zaharia pătrunde în careu prin dreapta, driblează și vrea să centreze în fața porții, însă mingea e blocată și se acordă corner. Faza fixă rămâne fără rezultat pe tabelă

â–ºMin 48 Arnăutu centrează dintr-o lovitură liberă din dreapta careului, Arnăutu deviază cu capul pe spate, însă mingea se duce destul de mult pe lângă colțul lung

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 45+4 Pauză la Constanța. Farul și Petrolul sunt la egalitate, scor 0-0, însă echipa ploieșteană a fost ceva mai periculoasă în această parte, ratând și trei mari situații prin Meza Colli (18), Arnăutu (39) și Marinescu (45). Constănțenii n-au avut fază de gol

â–ºMin 45+4 Bratu avansează în stânga careului și centrează din alergare în fața porții, acolo de unde Cană degajează în lateral, în aut, însă arbitrul nu mai lasă și această fază și fluieră finalul

â–ºMin 45+3 Sîrghi primește o pasă în defensivă și trimite cu capul spre propriul portar. Doi fariști strintează imediat, însă Lungu iese la 13 metri și reține. Au fost emoții la această fază pentru fanii petroliști

â–ºMin 45+3 Marinescu bate prea tare o lovitură liberă din stâng, pe colțul lung, acolo unde nu ajunge nimeni, iar Muțiu printre

â–ºMin 45+2 Alexandru Stoican centrează dintr-o lovitură liberă din dreapta, Cană reia cu capul din plonjon de la 16 metri, iar Lungu reține fără probleme pe mijloc

â–ºMin 45  Prima repriză este prelungită cu trei minute

â–ºMin 45 O nouă fază ofensivă a ploieștenilor, Marinescu avansează în centru și trage de la 23 de metri puțin pe lângă bara din stânga. Muțiu e norocos. Fariștii așteaptă fluierul pauzei, fiindcă sunt căzuți

â–ºMin 39 Ocazie colosală a Petrolului. Bărboianu pătrunde în careu și centrează din dreapta prin spatele apărării, Arnăutu e liber la 2 metri, la bara a doua, pune latul pentru a trimite în gol, însă mingea se duce mult peste. Atacantul își acoperă fața cu mâinile

â–ºMin 32 Acțiune frumoasă a Petrolului, mingea ajunge în dreapta la Bratu, care centrează în fața porții, acolo unde ajunge Nicola. Fundașul respinge cu capul pe spate, surprinzându-l pe Zaharia, urcat și el după fundaș, în speranța unei greșeli

â–ºMin 31 Petroliștii conduc acum jocul, pun presiune, însă nu ajung să și finalizeze

â–ºMin 25 Alexandru Stoica, și el fost jucător la Petrolul în sezonul trecut, centrează dintr-o lovitură liberă de pe dreapta, Lică se înalță bine în centrul careului și reia cu capul mult peste poartă

â–ºMin 23 Pauză de hidratare

â–ºMin 22 Kanda bate scurt lovitura liberă de la 25 de metri lateral dreapta și petroliștii îndepărtează pericolul

â–ºMin 21 Cristian Sîrghi este depășit de Ionuț Stoica, îl ține pentru a nu scăpa singur în flancul drept și primește cartonașul galben

â–ºMin 18 Meza Colli profită de o minge centrată din dreapta de Bratu și nerespinsă de Cană, însă trage cu latul execrabil de la 10 metri central, mult peste poartă

â–ºMin 13 Marinescu centrează din lovitura liberă din dreapta, mingea e deviată, Muțiu se înalță să rețină, însă Arnăutu e și el acolo, iar atacantul trimite balonul în transversală. Arbitrul dictează însă fault în atac

â–ºMin 12 Antonio Cruceru primește cartonașul galben pentru faultul de mai devreme. Jocul nu s-a reluat nici acum, iar Bărboianu primește în continuare îngrijiri

â–ºMin 9 Bărboianu și Cruceru se lovesc cap în cap la un duel aerian petrecut în flancul drept de atac al Petrolului. Cruceru a intrat neregulamentar. Bărboianu sângerează și are nevoie de îngrijiri medicale. Cel mai probabil a rămas fără câțiva dinți, fiindcă sângerează din gură

â–ºMin 7 Momente cu emoții în careul Petrolului. Nicola centrează din dreapta în centrul careului, la Cruceru, fost jucător la Petrolul, care e liber și preia cu mâna stângă, apoi Bratu îi respinge în mâna dreaptă și după aceea reușește degajarea. Arbitrul dă henț în atac

â–ºMin 4 Început destul de echilibrat. După câteva faze în care Petrolul a avut posesia, Farul a trecut apoi la conducere, însă niciuna dintre echipe nu a avut șuturi pe poartă

â–ºPe foaia de joc, Ianis Zicu este trecut antrenor secund. „Principal” este Daniel Florea. Pe bancă este și George Galamaz, ca team manager

â–ºMin 1 A început partida de la Constanța

â–ºÎnaintea startului meciului s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Dima Tararache, fost fotbalist al Farului decedat săptămâna trecută la 59 de ani

â–ºPe banca Petrolului apare ca noutate juniorul Mihai Constantinescu, din propria curte, și francezul Guy Kassa Gnabouyou (29 de ani), testat în ultima perioadă și legitimat săptămâna trecută, alături de Bogdan Gavrilă, acesta din urmă nefiind în lotul de 18 pentru acest meci

â–ºDenis Hordouan (20 de ani), mijlocaș care în sezonul trecut a jucat în 12 meciuri și a marcat un gol pentru Universitatea Cluj a ajuns acum la Farul. Fotbalistul originar din Cluj-Napoca fusese în vară anunțat că nu intră în vederile antrenorului Cristian Dulca.

Noutate pe banca constănțenilor este și portarul Andrei Udeanu (21 de ani), ultima dată la Aerostar, acolo unde a apărat în zece meciuri în sezonul trecut.

Marius ANGHEL 26 Aug. 2019, 20:11 Campionat
Pe aceeași temă