Botiș, primul utist suspendat după 12 etape. Gligor e pregătit să (re)debuteze ca titular

Marius ANGHEL 09 Nov. 2015, 16:17 Campionat
Botiș, primul utist suspendat după 12 etape.** Gligor e pregătit să (re)debuteze ca titular

UTA Bătrâna Doamnă a bătut destule recorduri în prima parte a acestui sezon de ligă secundă. Arădenii au debutat cei mai mulți fotbaliști Under 19 (în număr de 7, între care trei au și marcat, iar Jorza a devenit cel mai tânăr marcator din istoria clubului la 16 ani și trei luni), au cel mai bun atac (cu 26 de goluri marcate), dar au și trecut 12 etape pentru a avea primul fotbalist suspendat în actuala stagiune.

Acesta este veteranul Sorin Botiș, care cu ocazia derby-ului cu Pâncota a încasat cel de-al patrulea avertisment al campionatului. Aproape sigur, în intermediara de la Tărlungeni îi va veni rândul lui Alin Gligor (care împlinește chiar astăzi 32 de ani), cel care a ratat startul sezonului din pricina unei accidentări. De când a revenit, însă, în circuit și a și intrat pe finalurile partidelor cu FC Caransebeș, Metalul Reșița și Chindia Târgoviște, experimentatul fundaș a primit semnale clare din partea antrenorilor că ziua redebutului ca titular se apropie.

Aceasta ar putea fi chiar miercuri, la Tărlungeni, Nagy chiar lăsând să se înțeleagă acest lucru la finalul disputei de sâmbăta trecută. „Un fost căpitan de echipă în Liga a 2-a, la UTA și FC Olt, nu mai are nevoie de prea multe prezentări, mai ales că poate evolua pe mai multe posturi în teren. Din păcate, a fost accidentat până acum o lună de zile, echipa a mers bine, era greu să schimbăm ceva.  Dar, știam că mai repede sau mai târziu îi va veni rândul, la fel cum și celorlalți care – poate – au jucat mai puțin. Filaret se pregătește și el bine și asta îmi place, e mare concurență pe toate posturile, orice antrenor și-ar dori să aibă probleme de genul pe care le avem noi când alegem echipa pe care o trimitem în teren”, a punctat Roland Nagy după meciul cu Pâncota.

În atac și la mijloc, după prestațiile din ultimele runde, Copil și Rus par să fii câștigat și ei lupta pentru titularizare cu Hlistei și Szekely, cu mențiunea că acesta din urmă se confruntă și cu o contractură musculară. Lupta pare deschisă pentru locul de mijlocaș central de lângă Chindriș, acolo unde Dobrean nu a repetat și cu Pâncota jocul bun din partea secundă a meciului cu Chindia. Jorza și chiar Tănase par pregătiți să intre din nou în luptă din primul minut.

CITEȘTE și: Dragalina oferă concluzia derby-ului Aradului: „Diferență de încredere dată de ultimele rezultate”

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Marius ANGHEL 09 Nov. 2015, 16:17 Campionat
Pe aceeași temă