Bogdan Andone nu se teme că va avea „viață scurtă” la Energeticianul, unde Nicolae Sarcină „toacă” antrenori: „Am primit și eu referințe”. Ce obiective are la echipa din Petroșani

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 15:34 Campionat

Plecat de două zile de la Metaloglobus, Bogdan Andone a condus-o, miercuri, pe Energeticianul, noua sa echipă, în meciul terminat la egalitate, scor 1-1, cu Ripensia, fără să apuce să conducă vreun antrenament. Tehnicianul a fost ofertat pentru a doua oară în decurs de o lună de Nicolae Sarcină și n-a mai rezistat tentației, la formația bucureșteană având un contract inferior celui primit la clubul din Valea Jiului. Deocamdată, Andone spune că echipa nu este așa de bine pregătită fizic și că nu se teme să fie demis prea repede.

Pe finalul meciului din etapa a 11-a, cei de la Energeticianul nu au mai jucat mare lucru, dar Bogdan Andone spune că a fost o problemă fizică, nu o indicație de retragere de pe bancă. „Ripensia e o echipă bună ca posesie, preocupare, are jucători de calitate, dar care pusă sub presiune pierde mingi, și astfel am și încercat să ne creăm situații bune de a marca. E un joc pe care puteam să-l câștigăm și noi, putea să-l câștige și Ripensia. Îmi pare rău că am primit gol la ultima fază importantă a meciului și nu am reușit să gestionăm finalul. O victorie ar fi fost foarte importantă pentru noi. Nu sunt adeptul să retrag echipa, nu le-am cerut niciodată acest lucru. Din păcate, nu cred că băieții au reușit să facă față ritmului în ultimele 15-20 de minute. Acesta e nivelul echipei momentan”, a spus Andone despre meciul cu Ripensia.

Promovarea, obligatorie abia sezonul viitor

Energeticianul a început destul de bine sezonul acesta, dar a căzut apoi în clasament. Andone a declarat că ecgipa din Valea Jiului nu țintește obligatoriu promovarea și că nu se teme să fie „decapitat” repede de patronul Nicolae Sarcină.

„Lucrurile s-au făcut foarte repede, peste noapte. A fost o ofertă bună din toate punctele de vedere, de la o echipă care are un plan, un proiect de a încerca să promoveze în Liga 1. Dacă se va putea în acest an să ne formăm o echipă de primele locuri, ca sezonul viitor, când vom avea experiența unui sezon de Liga a 2-a, să atacăm promovarea. Am primit și eu referințe despre dânsul (n.r. – Nicolae Sarcină). Atâta timp cât fiecare își vede partea lui, jucătorii de a lor, stafful de al ei, și conducerea de ei, cu siguranță nu vor fi probleme”, a punctat Andone.

În acest sezon, în primele 11 etape, Energeticianul a fost condusă deja de patru antrenori: Cristian Dulca, George Zima, Marin Tudorache și, acum, Bogdan Andone.

Cu lucrurile făcute atât de rapid, Andone a făcut doar o ședintă tactică cu echipa. „Ne-am cunoscut ieri. Am încercat să le transmit câteva informații despre adversar. Am încercat să am discuții individuale cu jucătorii, să încerc să îi cunosc, să văd cum stau din punct de vedere fizic, mental, din punct de vedere al poziției din teren. Am încercat să fac alegeri inspirate, care să mă ajute. Din păcate, accidentarea și absența lui Vlad Rusu ne-a creat probleme. Nu avem un atacant veritabil, am improvizat cu Neagu, venit din poziția de al doilea atacant”, a explicat noul antrenor al Energeticianului.

Marele minus, pregătirea fizică

După părerea lui Bogdan Andone, jucătorii echipei hunedorene stau foarte prost la capitolul pregătirii fizice, dar spune că nu e vina lui Cristian Dulca.

„Nu vreau să comentez și nu dau vina pe antrenorii care au fost înainte, cu atât mai mult cu cât Cristian Dulca mi-a fost și coleg. Echipa s-a format în trepte, pregătirea nu s-a făcut pentru că jucătorii au venit târziu. Din păcate, problemele se adună și timpul curge”, a punctat Andone.

Surprins de atmosfera dezolantă de pe „Dan Păltinișanu”

Trecut pe la ASU Politehnica, în prima parte a sezonului trecut, Andone a fost neplăcut surprins să vadă că la meciurile echipelor timișorene asistența e tot mai redusă. La meciul dintre Ripensia și Energeticianul au asistat, de exemplu, doar 100 de spectatori, pe un „Dan Plătinișanu” care are peste 30.000 de locuri.

„Îmi pare foarte rău că la Timișoara, un oraș în care oamenii se pricep la fotbal, atmosfera e dezolantă. Cu siguranță și exprimarea jucătorilor nu e aceeași ca pe un stadion plin cu spectatori. Cred că meciurile din Ciarda Roșie erau un avantaj pentru Ripensia, din punct de vedere al suporterilor, erau oameni care veneau de o viață la meciuri. Pentru ASU și ACS nu pot să-mi explic lipsa de oameni. S-a pierdut entuziasmul, e mare păcat că Timișoara nu are o echipă de Liga I. Cu siguranță, alta ar fi situația”, a conchis Bogdan Andone.

După 11 etape, Energeticianul are 17 puncte și se află pe locul 10, la egalitate cu ASU Politehnica. Sâmbătă, de la ora 11:00, la Petroșani, urmează să o întâlnească pe ACS Poli, penultima clasată.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 15:34 Campionat
Pe aceeași temă