Au „uitat” să fluiere finalul

29 Aug. 2009, 15:41 Campionat
Au „uitat

 

Record în Bănie. Meciul dintre Gaz Metan CFR și Mureșul Deva a durat numai puțin de 102 minute. Oaspeții au egalat la 2 în minutul 100, iar de acolo și până la un scandal mostru nu a mai fost decât un pas.

 

După o primă repriză extrem de slabă, partida de la „Depou” s-a animat brusc în partea secundă, grație celor patru goluri și, din păcate, a arbitrilor. Trifu (’59) a deschis scorul, fază în care portarul oaspeților, Rahoveanu, a fost lovit cu genunchiul în cap de un coechipieri. Meciul a fost reluat după șase minute, abia după ce portarul a fost urcat în salvare și trimis la spital.

 

La puțin timp de la reluare, Pribac (’70) a profitat de o greșeală în apărarea gazdelor și a punctat cu un șut de la 14 metri. Bucuria oaspeților nu a durat decât patru minute, pentru că nou intratul Chivu a fost „uitat” în marginea careului mic și a înscris cu o lovitură de cap.

 

Finalul jocului nu a avut în prim plan nici una dintre cele două echipe, ci pe centralul Constantin Făniță și rezerva sa, Daniel Pop. Necunoscând regulamentul, cei doi au refuzat pur și simplu să arate minutele de prelungire la finalul celor 90 regulamentare, considerând că așa se vor „recupera” cele șase minute de întrerupere cauzate de accidentarea lui Rahoveanu.

 

Circul nu s-a terminat însă aici, rezerva Pop dictând în cele din urmă trei minute de prelungire în momentul în care cronometrul indica minutul 99. Un minut mai târziu, centralul a acordat o lovitură liberă discutabilă pentru oaspeți, pe care Pribac a transformat-o cu un șut frumos, la vinclu.

 

Fluierul final a dezlănțiut și furia gazdelor, care au sărit la gâtul „fluierașilor”. „Eu de fapt nu am înțeles cu câte minute s-a prelungit acest joc. A fost o confuzie generală. Nu cer să fim avantajați de arbitri, dar ar fi fost frumos să știm și noi măcar câte minute de prelungire s-au acordat”, a spus la finalul partidei antrenorul Gazului, Jerry Gane.

 

Nu la fel de calm a fost și președintele de onoare al clubului, Costel Curcă, acesta fiind calmat cu greu de oameni din staff-ul tehnic. „Nu mă interesează, să mă suspende trei ani. Dacă vreți circ, lasă că vedeți voi circ de acum înainte. Cu Universitatea Cluj mi-ați dat penalty, la Turda la fel, să pierd și acolo, iar acum faceți chestia asta”, le-a strigat Curcă arbitrilor.
 

Articol scris de: Adi Iosub

29 Aug. 2009, 15:41 Campionat
Pe aceeași temă