Au salvat Pandurii de la retrogradare și sar în ajutorul clubului și financiar. Jucătorii echipei de la Târgu Jiu renunță la o parte dintre salariile restante: „Să plătească acele amenzi”

Marius ANGHEL 28 May. 2019, 17:54 Campionat
Au salvat Pandurii de la retrogradare și sar în ajutorul clubului și financiar.** Jucătorii echipei de la Târgu Jiu renunță la o parte dintre salariile restante:

Clubul Pandurii Târgu Jiu trebuie să își achite datoriile către foștii jucători Gordan Bunoza și Nikola Vasiljevic în cel mult două zile, până pe 30 mai, la ora 24:00, altfel FRF va pune în aplicare sancțiunea de nouă puncte dictată de FIFA. Acest fapt va duce automat la retrogradarea echipei gorjene în Liga 3, chiar dacă, pe plan sportiv, aceasta și-a asigurat menținerea în Liga 2 după victoria de sâmbătă cu ASU Politehnica, scor 1-0.

Conducerea clubului Pandurii a făcut un apel către autorități locale, suporteri, firme, asociații sau sindicate să sprijine financiar echipa pentru a ieși din această situație disperată. Iar pentru strângerea celor aproximativ 80 de mii de euro sar în ajutor și actualii jucători ai formației din Târgu Jiu.

Cu toate că au rezistat la club în condiții financiare foarte grele, jucătorii lui Adrian Bogoi au transmis prin vocile lui Denis Brânzan și George Tudoran, căpitanii echipei, că sunt gata să renunțe la o parte dintre salariile restante pentru ca Pandurii să își achite datoriile către Bunoza și Vasiljevic și să scape de depunctare care ar duce-o la retrogradare.

„Eu și întregul lot de la Pandurii am fi de acord să renunțăm la o parte din restanțe, iar clubul să poată plăti acele amenzi către jucătorii sârbi. Facem acest gest pentru Pandurii, cum am stat atâta timp fără salarii, vrem să fim alături de club și acum, în ultimele momente. Sunt convins că mulți dintre noi o să plece. Dacă nu acum, în vară, sigur la iarnă, la echipe mai bune”, a declarat, citat de Gorjeanul, căpitanul Denis Brânzan.

„Ne-am gândit că dacă tot am reușit să ne salvăm pe plan sportiv, trebuie să ne salvăm și pe plan administrativ. Vrem să fie totul bine, așteptăm procesele, iar apoi, la un moment dat, poate ne vom recupera banii. Suntem hotărâți toți jucătorii, am discutat deja și așa o să rămână. Degeaba am muncit atât pe teren, dacă nu facem încă un efort pentru a salva această echipă. Sperăm să se strângă banii, avem încredere în conducere și în domnul Marin Condescu că vor rezolva problema”, a transmis și George Tudoran, golgheterul echipei gorjene, cu 14 goluri marcate în 34 de meciuri.

Pandurii recunoaște într-un comunicat postat pe site-ul oficial că FIFA are dreptate prin verdictele date în cazul litigiilor depuse de cei doi jucători, Gordan Bunoza și Nikola Vasiljevic, și a făcut face un apel disperat către autorități locale, suporteri, firme, asociații, sindicate să sprijine financiar clubul în această situație disperată, pentru a putea achita datoriile și a evita depunctarea care i-ar atrage retrogradarea. În schimb, Pandurii anunță că va permite accesul gratuit la meciurile echipei pe noul stadion din Târgu Jiu, pe tot parcursul sezonului competițional 2019-2020, tuturor celor care o vor sprijini pentru „depășirea acestui moment de cumpănă în istoria clubului”.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Pandurii ocupă locul 15, primul care asigură menținerea în Liga 2, cu 44 de puncte. Energeticianul, ultima retrogradată matematic, are 39 de puncte și nu-i mai poate ajunge din urmă pe gorjeni. Totuși, dacă Pandurii nu-și achită datoriile până pe 30 mai, atunci va rămâne fără nouă puncte și va cădea în clasament sub Energeticianul.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Pandurii Târgu Jiu

Marius ANGHEL 28 May. 2019, 17:54 Campionat
Pe aceeași temă