ASU Politehnica se așteaptă la o misiune grea pe sinteticul de la Chiajna. Benga: „Cu siguranță, va fi un meci crâncen, de luptă”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Mar. 2020, 17:37 Campionat

ASU Poli va avea prima deplasare din 2020 la Chiajna, lângă București, pentru jocul cu Concordia. Echipa antrenată de Florin Bratu are nevoie de puncte ca de aer după ce înprimele două meciuri din acest an a pierdut, iar alb-violeții se așteaptă la un joc foarte dificil. Un alt factor ce îngreunează misiunea timișorenilor este terenul sintetic pe care își dispută meciurile de acasă ilfovenii.

Octavian Benga se așteaptă la un meci de luptă contra Concordiei. „Avem o deplasarea grea din punctul meu de vedere, pentru că întâlnim o fostă divizionară A, care a retrogradat anul trecut. A suferit în ultimele meciuri și o să-și dorească foarte mult să câștige acest meci, pentru a se salva de la retrogradare. Cu siguranță, va fi un meci crâncen, de luptă și sperăm să ne întoarcem de la Chiajna cu punct sau puncte. Chiajna are în componență jucători cu experiență în prima ligă, care au calitate, și pe care sperăm să-i blocăm, să ne punem în valoare calitățile”, a declarat Octavian Benga.

Fiecare colțișor al sinteticul de la Chiajna e știut de Benga

Săptămâna aceasta, cei de la ASU Poli au făcut câteva antrenamente pe teren sintetic. Benga spune că știe bine terenul de la Chiajna, de când era „secund” la ACS Poli.

„Ne-am antrenat pe sintetic, un lucru nedorit de mine. Încercăm să ne adaptăm la suprafața de la Chiajna. O cunosc destul de bine. Cu ACS Poli am jucat de șase ori pe acel teren”, a mai spus Benga despre întâlnirea cu Concordia.

Tinerii jucători, motivați

La acest meci, Poli nu va putea conta pe accidentații Bogdan Vasile, Raul Vidrăsan și Alexandru Cherecheș.

Tânărul Călin Jurj, fotbalist eligibil U19, a vorbit și el despre întâlnirea cu Concordia. „Va fi un meci dificil. Trebuie să fim concentrați, chiar dacă în momentul de față Chiajna se află mai jos ca noi în clasament. Cred că prin motivație și dorință putem demonstra că putem mult mai mult decât am arătat în meciul cu Rapid”, a spus Jurj.

Despre jocul cu echipa din Chiajna a vorbit și un fotbalist care este accidentat și nu va putea evolua. „Cu siguranță va fi un meci greu, pentru că se va juca pe sinteticul de la Chiajna, despre care se știe că este foarte nasol. Am avut acolo foarte multe meciuri la juniori și știu cum se prezintă. Chiajna este o echipă cu jucători experimentați, fostă echipă de Liga 1. Noi mergem la Chiajna să luăm cele trei puncte”, a spus Raul Vidrăsan.

Cu 32 de puncte, ASU Poli e pe locul 10 în Liga 2. Concordia Chiajna are 21 de puncte și ocupă locul 17, retrogradabil. Meciul de la Chiajna, care contează pentru etapa a 24-a, are loc sâmbătă, de la ora 11:00. În tur, cele două echipe au remizat, scor 0-0.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI/ Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Mar. 2020, 17:37 Campionat
Pe aceeași temă