ASU Politehnica își continuă seria neagră și după meciul cu CS Balotești. Un fost jucător al timișorenilor a marcat golul victoriei. Petruescu: „Nu a fost să fie”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Nov. 2018, 20:43 Campionat
ASU Politehnica își continuă seria neagră și după meciul cu CS Balotești. Un fost jucător al timișorenilor a marcat golul victoriei.** Petruescu:

 

ASU Politehnica traversează cea mai grea perioadă din mandatul „conferențiarului” Cosmin Petruescu. Echipa suporterilor a pierdut al patrulea meci la rând, de data aceasta cu 1-0 pe terenul antepenultimei clasate, CS Balotești. Ilfovenii au avut patru rezerve, au schimbat portarul titular după o accidentare în primele 20 de minute, dar a fost suficient, deoarece nici în aceste condiții, alb-violeții nu le-au putut da gol. A marcat încă în poarta lor Cornel Predescu, fostul jucător al timișorenilor.

Ambele formații au avut câte o ocazie în debutul meciului: oaspeții prin Plămadă, iar gazdele prin Vasile Mihai. Din minutul 17, portarul Cornel Fulga a fost scos accidentat și înlocuit cu Alexandru Iordan. În ciuda mutării neașteptate, Baloteștiul a continuat să pună presiune, prin Flămânzeanu și Predescu. De altfel, până la urmă, a și marcat în minutul 30, prin fostul jucător al Politehnicii, Cornel Predescu, care a tras în stânga lui Dalin Munteanu.

Nou-intratul Iordan s-a descurcat destul de bine. A blocat un șut al lui Bedea, iar în minutul 36 a intervenit în careu asupra lui Plămadă, la o fază la care s-a reclamat penalty. După o primă repriză așa slabă, Petruescu a făcut două schimbări la pauză.

Cea mai mare ocazie, „produsul” unui fundaș

Cu Bănică și Vidrăsan trimiși în locul lui Bilia și Bozian, Politehnica tot nu a putut marca. Gazdele nu au cedat inițiativa, dar oaspeții au încercat ținta de câte ori au putut. Poparadu și Plămadă nu au prins spațiul porții, iar Vidrăsan l-a pus la lucru pe Iordan de două ori, dar portarul s-a achitat de sarcini. În minutul 69, Vasile Mihai, și el trecut pe la Politehnica, a băgat mingea în poartă, dar golul nu a fost validat pe motiv de ofsaid.

Dalin Munteanu a mai parat un șut al lui Neagu și a respins de la rădăcina barei reluarea lui Vasile Mihai. Cea mai mare ocazie a timișorenilor a fost pe final de meci, când Mera a reluat cu capul în bară, după executarea unei lovituri libere.

Cosmin Petruescu: „Nu avem nicio scuză”

„Conferențiarul” Cosmin Petruescu nu e mulțumit de joc, mai ales că se apropie „sesiunea de toamnă”.

„A fost o partidă disputată după un scenariu pe care l-am anticipat, atât în ceea ce privește condițiile de joc, cât din punctul de vedere al adversarului. Chiar dacă au schimbat șase jucători față de partida anterioară, de la Energeticianul, au avut același spirit de luptă, cu care au reușit să își adjudece cele trei puncte puse în joc astăzi. Noi nu avem nicio scuză în ceea ce privește rezultatul, era o partidă pe care trebuia să o câștigăm, ținând cont de pozițiile ocupate de cele două echipe în clasament, de valoarea loturilor și, nu în ultimul rând, de faptul că aveam mare nevoie de puncte. Nu a fost să fie, va trebui să facem o analiză mult mai exigentă, la tot ceea ce a însemnat parcursul nostru din această toamnă, să tragem concluziile de rigoare și să mergem mai departe”, a precizat Petruescu.

După acest rezultat, CS Balotești a acumulat 14 puncte și rămâne pe locul 18, iar etapa viitoare va juca pe terenul lui „U” Cluj, duminică, de la ora 15:30. ASU Politehnica a căzut pe locul 13, cu 20 de puncte, și în runda a 18-a va primi vizita „Pandurilor”, sâmbătă, de la ora 11:00.

CS BALOTEȘTI – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA   1-0
Cornel Predescu 30′

Fulga (Iordan  17′) – Ov. Marin, Flămânzeanu, M. Neagu, Marciuc (cpt.) – N. Filip, M. Ghiță, G. Mihai, C. Predescu (Clătinici 78′) – F. Paraschiv (Fl. Niculae 71′), Vas. Mihai
Rezervă neutilizată: – Gojnea
Antrenor: Florin Nofitovici

D. Munteanu – Bilia (Bănică 46′), Mera (cpt.), Coadă, Cherecheș – Nicolescu, Poparadu – Bedea (Ghinescu 83′), Bozian (Vidrăsan 46′), Schieb – I. Plămadă
Rezerve neutilizate: Borbei – C. Popescu, Dr. Cojocaru, Lazea
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Comunal Balotești (Balotești – Ilfov); Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Florin Iacob și Erchian Ionus (ambii din Constanța).

Articols scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Druckeria)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Nov. 2018, 20:43 Campionat
Pe aceeași temă