ASU Politehnica e curajoasă înaintea derby-ului cu „U” Cluj: „3 puncte și la casierie!”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 16:23 Campionat
ASU Politehnica e curajoasă înaintea derby-ului cu

Primul derby „studențesc” din sezonul de Liga a 2-a le dă curaj celor de la ASU Politehnica, deși au obținut doar un punct în ultimele trei etape. Elevii lui Cosmin Petruescu se pregătesc pentru un succes, deși în față vor avea una dintre marile favorite la promovare, Universitatea Cluj.

Alb-violeții nu vor putea miza în meciul programat duminică, de la ora 13:30, pe Adrian Bedea, care ispăsește ultima etapă de suspendare pentru comportament inadecvat la adresa unui adversar, pedeapsă încasată în ultima etapă de Liga a 3-a, când era la CNS Cetate Deva. De asemenea, Adrian Poparadu e încă în refacere.

Cosmin Petruescu spune că planul împotriva Universității Cluj e să marcheze un gol mai mult ca adversarul. „Așteptăm partida cu nerăbdare prin prisma a doua motive. În primul rând, întâlnim un adversar de calitate, care va atrage lumea la stadion. În al doilea rând, ne dorim să obținem prima victorie, după trei meciuri, avem dorința să arătăm că rezultatele nu au fost întotdeauna conforme cu prestația noastră. U Cluj e o echipă de calitate, cu jucători de valoare, care nu și-au ascuns obiectivul de a promova. Au schimbat în permanență prima echipă în cele trei meciuri de până acum, dar păstrează principii solide de joc. Au un antrenor bun, cu experiență bogată pentru acest nivel. Dar noi mizăm pe unitatea grupului și aportul fanilor. Vom încerca să înscriem cu un gol mai mult decât adversarul”, a declarat Petruescu.

Revedere cu foștii colegi Taub și Dur-Bozoancă

La „U” Cluj joacă doi foști poliști de anul trecut, fundașul Carul Taub și portarul Cosmin Dur-Bozoancă. Cu goalkeeperul era coleg de cameră chiar Alin Ignea, care spune că o victorie cu „U” ar spori imaginea timișorenilor în fața publicul bănățean.

„Au un meci foarte important pentru noi. Chiar dacă nu am câștigat niciun meci până acum, sperăm să facem un meci cât mai bun, pentru suporteri, pentru că e important pentru noi să atragem cât mai multă lume la meci. Am jucat cu ei un amical, dar un meci oficial e total diferit. În plus, ei au adus mulți jucători în vară, inclusiv jucători care erau titulari aici. Au și un antrenor care este foarte bun, au condiții bune și și doresc promovarea”, a precizat Ignea.

Bilia e cu gândul la prima de victorie

Dănuț Bilia a spus că la meci nu va fi prieten cu foștii colegi și e și el optimist în privința șanselor de victorie. „Întâlnim o echipă a Ligii a 2-a care trage la promovare. Ne-am pregătit bine, pentru asta am tras la antrenamente, ca să câștigăm duminică. Sper să aducem prima victorie și vrem să-i facem pe suporteri fericiți. Pe teren nu există prieteni, doar în afara terenului, ne dorim cele trei puncte și la casierie! Ne motivează astfel de meciuri. Una e să joci cu Balotești, alta e să joci cu o echipă suporteri, galerie. Pentru astfel de meciuri ne-am apucat de fotbal”, a precizat Bilia.

Momentan, „U” Cluj e pe locul 6 în liga secundă, cu șase puncte. ASU Politehnica e pe 17, cu un punct. Meciul are loc duminică, de la ora 13:30, pe „Dan Păltinișanu”.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 16:23 Campionat
Pe aceeași temă