ASU Politehnica, după oprirea campionatului: „Ne supunem deciziilor. Noi am fi dorit să se joace meciurile.” Novovic explică cum afectează clubul timișorean decizia FRF

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 18:44 Campionat

ASU Politehnica, „un club diferit”, așa cum îi place singur să se promoveze, se bazează mult pe donațiile și încasările de la meciuri, așa că decizia FRF de a suspenda competiția Ligii 2 până la 31 martie afectează și bugetul său. Unul dintre reprezentanții alb-violeților spune că se aștepta la decizie, venită cu două zile înainte de meciul cu Turris Oltul Turnu Măgurele, care fusese programat inițial pentru sâmbătă de la ora 11:00, mutat apoi la ora 15:00 și reprogramat de la ora 12:00.

Sebastian Novovic, liderul asociației suporterilor Druckeria, care e în spatele ASU Poli, spune că se aștepta la decizia FRF, una care nu îi surâde clubului. „Ce să facem? Nu supunem deciziilor. Noi am fi dorit să se joace meciurile. Dar, asta e. Sănătatea e pe primul plan. Vom opri și antrenamentele, vom vedea cum, deocamdată au trecut doar două ore de la anunț”, a declarat Novovic pentru Liga2.ro.

„Oficial, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020.
Ca urmare, partida de sâmbătă cu AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele a fost anulată”
, a anunțat ASU Poli pe pagina sa de Facebook.

Suporterii speră să vândă materiale promoționale în perioada aceasta de pauză

Cheltuiala organizării meciurilor presupune un cost pentru cluburi, iar ASU Poli, la un meci de acasă, iese pe „plus” dacă se joacă, deoarece, pe lângă biletele vândute, strânge donații și vinde materiale promoționale suporterilor.

„Ne afectează, pentru că salarii tot va trebui să dăm jucătorilor, chiar dacă nu avem meci. Ne vom concentra în perioada următoare pe atragerea de noi membrii cotizanți și vânzarea de materiale promoționale”, a mai spus Sebastian Novovic.

ASU Poli ocupă locul 11 în clasamentul Ligii 2 după 24 de etape, cu 32 de puncte acumulate, la șapte puncte în spatele ocupantei locul 2 (CS Mioveni) și la opt peste Concordia Chiajna, ultima clasată pe locurile retrogradabile. În aceste trei etape din martie, echipa timișoreană ar fi trebuit să joace cu Turris Oltul (acasă, 14 martie), Farul (deplasare, 22 martie) și CSM Reșița (deplasare, 28 martie).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 18:44 Campionat
Pe aceeași temă