ASU Poli vrea să se despartă de stadionul Știința cu o victorie în fața Baloteștiului. „E foarte important să reușim un meci bun, un meci consistent”

Autori: Adrian MUJEA, Marius ANGHEL Publicat: 15 Sep. 2017, 14:06 Actualizat: 18 Sep. 2017, 13:28 Campionat
ASU Poli vrea să se despartă de stadionul Știința cu o victorie în fața Baloteștiului.  „E foarte important să reușim un meci bun, un meci consistent”

ASU Politehnica revine pe propriul teren în etapa a 8-a, pe stadionul „Știința”, echipa timișoreană urmând a întâlni pe CS Balotești, o grupare imprevizibilă după ce a fost preluată de antrenorul Laurențiu Diniță. Ilfovenii au învins Olimpia (2-0), apoi au remizat cu UTA (2-2) și runda trecută n-au avut deloc o replică bună în fața echipei Pandurii (0-2). În schimb alb-violeții și-au întrerupt din nou seria de două succese consecutive cu o înfrângere, weekendul trecut cedând la limită la Sibiu, scor 0-1, cu AFC Hermannstadt.

Meciul cu CS Balotești, care va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00, va fi ultimul din această toamnă pentru ASU Poli pe care îl va disputa pe stadionul Știința. Odată cu partida de peste două săptămâni, cu Dunărea Călărași, alb-violeții își vor muta partidele de pe teren propriu pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

„E un nou meci în fața propriilor suporteri, probabil ultimul din această perioadă pe stadionul Știința, pentru că apoi ne vom muta pe «Dan Păltinișanu». E foarte important să reușim un meci bun, un meci consistent, iar la sfârșitul partidei să avem în cont toate cele trei puncte. De la venirea lui Laurențiu Diniță, cei din Balotești au devenit o echipă mai organizată, au reușit și rezultate bune în ultimele meciuri. Dar noi avem filosofia noastră, sistemul nostru de joc, avem, cum am mai spus, drumul nostru și trebuie să ne mobilizăm pentru a câștiga acest meci”, a declarat, citat de Druckeria, Bogdan Andone.

ASU Poli a ratat șansa în runda trecută de a urca pe podium, însă nu s-a îndepărtat foarte mult de aceste poziții, acum aflându-se la două puncte în spatele Ripensiei, a treia clasată. Cu 12 puncte acumulate după 7 etape, alb-violeții sunt pe locul 7, în timp ce CS Balotești e abia pe locul 17, retrogradabil, cu 5 puncte.

Pentru jocul cu ilfovenii, antrenorul polist are întreg efectivul la dispoziție. Și Alin Ignea și-a reluat pregătirile după accidentarea suferită chiar în prima etapă, la Brăila. În plus, în această săptămână a fost legitimat și fundașul sârb Borislav Topic.

„A revenit la antrenamente, încetul cu încetul, și Alin Ignea. Rămâne de văzut dacă va face parte din lot pentru partida cu Balotești, dacă va fi refăcut. Cum spuneam, a reintrat în ultimele zile la antrenamente și rămâne să ne decidem asupra lui până sâmbătă. S-a rezolvat și situația lui Boris. S-a antrenat și el normal cu noi în această săptămână. Vom vedea și în cazul lui, până sâmbătă, dacă va face parte din lotul pentru meciul cu Balotești. Cred că e pregătit undeva la 80%. Până la urmă, meciurile îți dau ritmul de joc și tonusul de care ai nevoie în meciuri. El s-a antrenat tot timpul alături de noi, dar duce lipsă de meciuri, din păcate. Rămâne acum să-l integrăm și să își intre în ritmul de joc”, a mai spus Bogdan Andone.

Topic: „Sunt nerăbdător să încep să joc”

Fundașul sârb în vârstă de 33 de ani care a mai evoluat în România, în Liga 1, pentru FCM Târgu Mureș spune că se simte bine la Timișoara și e nerăbdător să-și ajute colegii în meciurile oficiale.

„Până acum e totul foarte bine, băieții sunt foarte de treabă, m-au primit excelent. Cred că m-am acomodat rapid în acest grup. Sunt deja de o lună la Timișoara, m-am antrenat foarte bine în perioada în care am așteptat actele și acum sunt nerăbdător să încep să joc. Sper să o fac cât mai mult”, a declarat, citat de Druckeria, Topic, care se simte apt din punct de vedere fizic pentru debutul oficial în tricoul alb-violet: „Sunt apt de joc și sper să îi arăt antrenorului că sunt în formă. Îmi doresc să ajut echipa în meciul cu Balotești și sper să reușim să câștigăm toate cele trei puncte”.

În acest an 2017, ASU Poli va juca pe teren propriu, foarte posibil pe stadionul „Dan Păltinișanu”, cu următorii adversari: Dunărea Călărași (30 septembrie), UTA Arad (14 octombrie), Știința Miroslava (4 noiembrie), Luceafărul Oradea (11 noiembrie), ASA Târgu Mureș (25 noiembrie) și Dacia Unirea Brăila (2 decembrie).

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Autori: Adrian MUJEA, Marius ANGHEL Publicat: 15 Sep. 2017, 14:06 Actualizat: 18 Sep. 2017, 13:28 Campionat
Pe aceeași temă