ASU Poli speră să spargă ghinionul odată cu revenirea pe Știința, cu Pandurii. „Va fi o partidă între două echipe foarte asemănătoare”. Alb-violeții recunosc că atmosfera nu e grozavă

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 15:23 Campionat
ASU Poli speră să spargă ghinionul odată cu revenirea pe Știința, cu Pandurii.

După patru înfrângeri consecutive, ASU Politehnica revine, pentru prima dată în acest sezon, pe arena Știința, cu ocazia meciului cu Pandurii, penultimul al turului de campionat. Pentru a nu mai cădea și mai mult în clasament, alb-violeții se gândesc doar la varianta victoriei. Le va fi dificil, deoarece au lipssă din nou jucători importanți.

Antrenorul Cosmin Petruescu punctează că avantajul de pe Știința, în comparație cu „Dan Păltinișanu”, acolo unde s-a jucat în acest sezon „acasă”, este că fanii sunt mai aproape de teren. „Cu siguranță va fi o partidă interesantă, pe care o așteptăm cu nerăbdare. Va fi o partidă între două echipe foarte asemănătoare din mai multe puncte de vedere: atât în ceea ce privește loturile de jucători, ambele au jucători tineri și de perspectivă, dar și din punct de vedere al rezultatelor. Ambele au avut în ultima perioadă o serie de rezultate nu tocmai bune. Pandurii au avut patru înfrângeri, dar și-au revenit etapa trecută cu Energeticianul. Sperăm și noi să spargem acea serie nefastă. Nu suntem mulțumiți cu ce am realizat în această perioadă, nici măcar din punct de vedere al jocului. Ne dorim să fie un plus revenirea pe Știința. Deocamdată asta ne dorim, dar nu putem anticipa. Dintr-un anumit punct de vedere va fi un plus. Suporterii vor fi mult mai aproape de gazon și atunci presiunea pe care o exercită asupra adversarilor s-ar putea să fie în avantajul nostru”, a declarat Petruescu.

Jucătorii recunosc că atmosfera nu e grozavă

Accidentările îi dau din nou bătăi de cap staffului. Murariu, Poparadu, Velici și Bănică sunt indisponibili medical. De asemenea, Ioan Mera este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Va reveni însă alt fundaș central important, Cristian Scutaru. Fotbalistul a recunoscut că atmosfera nu e grozavă.

„Sper să facem un meci bun și să luăm cele trei puncte. Acum trecem printr-un moment mai dificil și avem nevoie de puncte. Nu e o atmosferă foarte plăcută. După ultimele meciuri nu putem să ne bucurăm sau să sărim în sus. Trebuie să ne descătușăm, să avem un șoc. Sper să fie beneficiă revenirea. E tribuna mai aproape, va fi stadionul mai plin și poate ne vor împinge suporterii de la spate. Am văzut că au spart gheața, sper să o spargem noi și să continuăm așa până la sfârșit”, a precizat Scutaru.

Tânărul Alexandru Cherecheș spune că nu e o presiune exterioară, dar jucătorii sunt conștienți că e nevoie de o victorie. „Cred că va fi un meci greu, pentru că îi cunoaștem bine pe cei de la Pandurii. E o echipă cu mulți  tineri talentați, dar că totul depinde de noi. Dacă voi vom intra în teren cu atitudinea corespunzătoare și vom pune în practica tot ce am pregătit săptămâna aceasta la antrenamente nu cred că vom avea probleme, iar la final noi vom fi cei care ne vom bucura. Nu pot să zic că există o presiune, dar suntem conștienți și noi. Venim după patru înfrângeri consecutive și cred că e momentul să câștigăm și noi. Nu cred că contează terenul pe care jucăm, dar sper că dacă tot am revenit pe Știința, să debutăm cu o victorie”, a comentat Cherecheș.

Înaintea desfășurării etapei a 18-a, care debutează de joi și se încheie duminică, Pandurii se află pe locul 8, cu 24 de puncte, iar ASU Politehnica are 20 de puncte și se află pe poziția a 13-a. Meciul direct dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul Știința.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: LeckzI JOSZI (Mediafax Foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 15:23 Campionat
Pe aceeași temă