ASU Poli, la a treia înfrângere consecutivă. Petruescu: „Nu a fost să fie. Se îngroașă gluma”. Cum comentează schimbarea portarului pentru prima dată în acest sezon

Marius ANGHEL 13 Nov. 2018, 11:48 Campionat

ASU Politehnica nu trece prin cea mai bună perioadă, după ce a cedat, luni, cu 1-2 și cu Sportul Snagov, al treilea meci pierdut după cel cu UTA (1-3) și Academica Clinceni (0-2). „Conferențiarul” Cosmin Petruescu a admis că echipa lui Laszlo Balint a jucat mult mai bine, dar a vorbit și despre probleme medicale ale echipei sale, inclusiv resimțite de portarul Rareș Murariu. Antrenorul alb-violeților spune că etapa viitoare, Poli e obligată să câștige la Balotești, pentru a nu cădea și mai mult în clasament.

Petruescu a punctat că meciul s-a pierdut, deoarece Snagovul a obținut prea ușor cornere, momente după care a și ajuns să înscrie. „O seară nu tocmai bună pentru noi. Am început foarte bine jocul, după care am făcut două greșeli inexplicabile de poziționare și am dat ocazia adversarului să aibă două cornere. Știam că sunt redutabili la astfel de faze, am repetat fazele în această săptămână. Dar plusul de talie și de experiență și-a spus cuvântul, au câștigat și etapa trecută, și pe acest teren cu ACS Poli, tot din două cornere. Felicit echipa adversă, trebui să recunoaștem că Sportul Snagov a fost mai bună decât noi. Am avut probleme de efectiv din cauza unor motive medicale și suspendări, dar, sigur, asta nu este o scuză. Avem însă un lot echilibrat numeric și valoric. Nu a fost să fie în această seară”, a punctat „Conferențiarul”.

Politehnica rămâne la șase puncte peste „zona roșie”

Alb-violeții au căzut doar un loc, pe 12, după desfășurarea etapei a 16-a, dar Petruescu spune că elevii săi nu mai pot irosi puncte.

„Sperăm să ne revanșăm etapa viitoare, pentru că altfel se îngroașă gluma și se apropie de noi echipele din spatele clasamentului, chiar dacă până la linia de retrogradare mai sunt șase puncte. De la locul 8 în jos, se poate întâmpla orice. Rămâne o serie deschisă, dar trebuie să abordăm astfel partidele viitoare, din punct de vedere al punctelor. Trec etape și trec și punctele”, a spus Petruescu.

Murariu a resimțit dureri de spate

În meciul cu Snagovul, portarul Politehnicii, Rareș Murariu, a fost schimbat prima dată după 15 etape și jumătate. Cosmin Petrescu spune că jucătorul a acuzat o accidentare la spate, însă a deplâns și alte probleme de lot.

„Murariu a avut o problemă medicală. Trebuie să recunoaștem că nu a prins o zi tocmai fericită, nu am apucat să văd golurile, dar cu siguranță nu este el singurul vinovat. Bilia, Mera, Scutaru, Ignea și Poparadu sunt cei cinci jucători în jurul cărora dorim să construim o echipă. Din păcate, au prins doar 35 de minute împreună în teren în aceste 16 etape”, a punctat antrenorul alb-violeților.

Puncte pozitive

Tehnicianul a dorit să sublinieze și aspectele pozitive după meciul pierdut cu Sportul Snagov. „Atât cât putem vorbi de plusuri, a fost debutul lui Dalin Munteanu, la primele 45 de minute la noi, după o pauză de 7-8 luni, după o accidentare la genunchi. Poparadu și Marvin Schieb sunt doi jucători care au venit după accidentare, au prins astăzi 90 de minute. Apoi, ar mai fi minutele lui Călin Popescu, un jucător care nu a împlinit nici 17 ani”, a mai punctat „Conferențiarul”.

După 16 etape, ASU Politehnica ocupă locul 12, cu 20 de puncte, tot atâtea câte are și Metaloglobus, care are însă un golaveraj mai slab. În runda următoare, echipa timișoreană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, cu CS Balotești.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 13 Nov. 2018, 11:48 Campionat
Pe aceeași temă