Argeșul continuă cursa spre locurile fruntașe ale Ligii 2 după victoria cu Ripensia. Ionuț Badea: „Fotbalul este doar momentul și ceea ce urmează după”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Dec. 2019, 11:31 Campionat

 

 

Campionii FC Argeș s-a impus cu 2-1, sâmbătă, pe terenul Ripensiei, după o prestație solidă. Ionuț Badea a explicat că cere echipei să fie atentă la toate aspectele unui meci de fotbal. Fostul secund al echipei naționale a precizat că a luat presiunea obiectivului promovării de pe umerii jucătorilor săi de când a preluat echipa. Badea a avut și laude la adresa adversarului.

Ionuț Badea a lăudat și munca lui Alexandru Pelici de la Ripensia după ce l-a învins cu 2-1. „A fost o partidă de luptă, o partidă în care faza ofensivă a avut de suferit în multe momente, dar nu neapărat din cauza individualității sau a calității individuale a jucătorilor, ci mai degrabă din cauza stării terenului, care a egalizat mult valorile astăzi. Chiar și așa, am creat destule situații de marca. Din punctul asta de verere, sunt un pic nemulțumit, pentru că suferim la această finalitate. E pe undeva explicabil, fiind un final de sezon. Pentru noi, trebuie să ne gândim ca și cum e ultima partidă. Însă am întâlnit un adversar dârz, foarte bine pus în teren și adaptat la caracteristicile jucătorilor și a ceea ce are aici Alexandru Pelici. Este un antrenor cu ștate vechi în fotbalul românesc. Mă bucur că sunt antrenori buni în Liga 2, care pot ridica nivelul acestui campionat. E un campionat în care e foarte greu de pe acuma să spui cine promovează și cine retrogradează. Este o luptă pentru puncte, sunt mulțumit pentru rezultat, dar asta nu înseamnă pentru mine nimic, decât trei puncte și încă un meci pe care trebuie să-l tratăm foarte serios”, a spus Badea despre meci.

Badea a spus că știa că terenul de pe Electrica va fi foarte prost. „Am știut dinainte aceste lucruri și toată strategia premergătoare meciului, în antrenamentele din această săptămână a fost axată pe câteva situații clare, distincte, și care să ne aducă puncte, lucru care s-a și întâmplat, golurile au venit exact pe situații gândite și antrenate, ceea ce nu ne poate oferi decât o și mai mare încredere. Avem satisfacția lucrului bine făcut în antrenament. Practic, dăm valoarea muncii pe care o facem împreună”, a punctat antrenorul Argeșului.

Știa că echipa trebuie să fie atentă la Alexandru Neagu

Ripensia ar fi putut egala după ce s-a marcat pentru 2-1, când Neagu a prins un șut puțin peste buturi. Mijlocașul originar chiar din Pitești a fost cel care a egalat imediar după pauză.

Ionuț Badea spune că a anticipat că pericolele vor veni de la mijlocașul central și spune că echipa a jucat exact ce i-a cerut după ce scorul a fost 1-1. „Am avut intenția de a continua jocul în zonele laterale, de a continua un ritm de joc ridicat, pentru că se joacă mult minge către înainte, apoi susținere sau câștigarea mingii a doua. Am încercat să câștigăm în profunzime. Însă mai sunt și sincope. A fost o infiltrare foarte bună a lui Alexandru Neagu. Într-un sistem 4-3-3, ca mijlocaș ofensiv are multe apariții de genul asta în careu. Am fost surprinși de timing (n.r. – sincronizare, în română), nu neapărat de ceva ce nu știam. Știam acest lucru. Dar timing-ul lor a fost mai bun. Și așa a survenit egalarea. Ulterior, lucrurile s-au reașezat, am reprins ritmul de joc. E important să înțeleagă jucători că indiferent ce se întâmplă în teren, fotbalul este doar momentul și ceea ce urmează după. Trebuie să existe o resetare totală. Nu faptul că am stat în apărare ne-a făcut să marcăm încă un gol, ci faptul că am jucat un fotbal complet, în ambele faze. Și am reușit să ajungem în fața porții de multe roi. Apoi, exact cum vă spuneam, lucrurile au redevenit sub comanda noastră. Și a venit și golul doi pentru noi”, a spus Badea.

Ionuț Badea și-a explicat și concepțiile tactice. „Mă interesează foarte mult să facem un fotbal complet. Astăzi am fost echipa care a condus jocul în multe momente. Eu, personal, îi felicit pe cei de la Ripensia, și pentru jocul pe care îl fac meci de meci, dar și pentru investiția, care nu e una simplă, a conducerii. Îi urez succes lui Alexandru Pelici pentru ceea ce urmează să se îmtâmple. E bine de văzut și de știut că la nivelul Ligii 2 se lucrează foarte intens”, a precizat Badea.

Badea crede că promovarea și retrogradarea nu s-a jucat

Ionuț Badea e de părere că sezonul acesta de Liga 2 e poate cel mai echilibrat din acest mileniu. „Este un campionat foarte echilibrat, poate cel mai echilibrat din ultimii 20 de ani, poate. Și nu vorbesc lucruri superficial. Sunt situații clare de echilibru. Nu poți să spui nici cine retrogradează, nici cine promovează în momentul de față. De când am preluat echipa, situația este de a face cât mai multe puncte. Nu mi-am propus un obiectiv, ba, dimpotrivă, sunt foarte realist și am luat de pe umeri ideea aceasta de promovare, în condițiile în care echipa era unde se afla în momentul respectiv. Obiectivul principal a fost să facem cât mai multe puncte până în iarnă, și din iarnă vedem ce situați putem crea pe transferuri pe poziții de care avem nevoie și jucători oe care i-am putea găsi. Pentru că in iarnă e destul de greu să găsești ceva poate mai bun decât ai în momentul de față”, a precizat antrenorul, întrebat despre promovare.

Cu 30 de puncte acumulate după 20 de etape, Campionii FC Argeș ocupă locul 6 în Liga 2, egalând-o pe Petrolul, care joacă luni seară cu Metaloglobus. În ultima rundă din acest an, echipa piteșteană joacă vineri, de la ora 18:00, pe teren propriu cu Sportul Snagov.

Rezumatul meciului:

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Dec. 2019, 11:31 Campionat
Pe aceeași temă