Arbitrii partidei UTA – Afumați i-au deschis răni mai vechi lui Nagy. „Poate ni s-a luat un an de Liga 1”

Marius ANGHEL 25 Sep. 2016, 17:26 Campionat

Cartonașul roșu primit de juniorul Tănase după o intrare tare, dar fără un grad de violență ridicat și într-o zonă neutră a terenului, suprapus peste două faze de penalty pentru UTA, l-a determinat pe Roland Nagy să răbufnească la finalul partidei cu Afumațiul de sâmbătă, câștigat cu 2-1.

Antrenorul „alb-roșilor” și-a îndreptat „tirul” spre arbitri, aducând în discuții și episoade mai vechi, chiar din stagiunea trecută. „Adversarul și-a jucat șansa, a arătat un fotbal plăcut, dar în peisaj a apărut și un om alb-negru. Toată maniera de arbitraj a fost ceva înfiorător. Adversarii se împiedicau singuri și imediat se fluiera, la golul lor a fost offside sau nu, a fost cel puțin un penalty clar pentr noi, dar asistentul era absent, așa cum la Brașov un alt asistent făcea sprinturi de-a lungul tușei. Apoi, e de neconconceput ca un atac la minge, e adevărat periculos, dar din față, să fie pedepsit direct cu cartonaș roșu. Din punctul meu de vedere, arbitrajul de azi a fost cu dedicație. Se pare că unele echipe au gânduri mari și se gândesc la noi. Dacă tot tăcem unde ajungem? E doar mijlocul turului, ce va fi la finalul lui, sau la începutul returului?”, a răbufnit Roland Nagy.

Mai mult, „principalul” arădenilor a făcut apel la episoade din stagiunea trecută și încă pe un ton ridicat, ce a emanat frustrare. „Poate ni s-a luat un an în care puteam să promovăm în Liga 1. O spun cu tărie…că nu am jucat popice. Ceea ce s-a întâmplat la Baia Mare și Chindia Târgoviște s-a uitat, poate, prea ușor. În Liga 1 sunt bine mersi Mediașul și mai ales Timișoara, cu minus în clasament, e haosul fotbalului. Nimeni nu se sesizează. Observatorii sunt puși numai să dea note, acestea să fie de trecere și competiția merge mai departe bine mersi. Nimeni nu plătește. Numai noi, antrenorii, clubul, jucătorii, suferim. Poate unii dintre fotbaliști ar avea un alt viitor dacă nu ar fi aceste probleme, sau aveau deja… Sunt foarte dezamăgit. Ori acesta e nivelul și atâta pot arbitrii și ne conformăm situației, ori acesta e fotablul românesc și degeaba ne tot plângem că suntem unde suntem”, a mai refulat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Meciul dintre UTA și CS Afumați a fost arbitrat de centralul Florin Andrei (Târgu Mureș) și de asistenții Florin Pucheanu (Ulmi) și Gabriel Ion Cătană (Târgoviște).

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 25 Sep. 2016, 17:26 Campionat
Pe aceeași temă