Antrenorul Luceafărului acuză arbitrajul după eșecul cu UTA. „A influențat rezultatul. Mazilu a avut o manieră tendențioasă, strigătoare la cer”

Marius ANGHEL 09 Sep. 2018, 15:59 Campionat

Luceafărul Oradea a pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, al doilea meci consecutiv în campionat, rămânând astfel cu 5 puncte după primele șase etape și coborând pe locul 15 în clasament, primul de deasupra zonei roșii. La finalul partidei cu UTA, cedată cu 1-0, antrenorul Cristian Lupuț a lansat acuze la adresa arbitrilor, în special spre centralul sătmărean de Liga 1 Florin Mazilu.

„Nu sunt prea multe de spus după un eșec pe teren propriu. Trebuie analizată foarte bine situația. Am început jocul foarte bine, am și avut două situații mari de a înscrie, consider și că am avut două penalty-uri neacordate și, deci, consider că arbitrul a influențat rezultatul. Nu spun că victoria UTA-ei e nemeritată și-i felicit pe această cale pe arădeni, dar trebuie să trag un semnal de alarmă. Niciodată nu am criticat arbitrajul, niciodată nu am vorbit despre arbitri, doar că trebuie să remarc că un asemenea arbitraj e strigător la cer. Foarte bine, UTA ne-a bătut cu 1-0, dacă a făcut-o pe merit ridic mâna și recunosc. Dar, încă odată, trag un semnal de alarmă cu privire la asemenea arbitraje. Nu-mi explic și cele nouă cartonașe galbene acordate, cu eliminare foarte ușoară pentru Tînc. Și trebuie ținut cont că vorbim despre un arbitru divizionar A, care, din punctul nostru de vedere, a avut o manieră de arbitraj tendențioasă. Nu vreau să caut scuze, dar și eu și stafful meu am jucat fortbal la un anumit nivel, dar nu am mai văzut asemenea decizii mai ales la un arbitru divizionar A”, a fost comentariu acid al antrenorului principal al Luceafărului, citat de Sport Arad.

Echipa orădeană a jucat mai bine decât arădenii cel puțin în prima parte, însă a irosit extrem de ușor ocaziile create, în special prin Vasile Pop. Golul victoriei oaspeților l-a marcat Cristinel Matei în minutul 77. În prelungiri, în al doilea minut, Andrei Tînc a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Cristian Lupuț a mai spus că accidentarea jucătorului său Vasile Pop a stricat puțin planurile gândite de el, însă s-a plâns și de faptul că lotul său suferă schimbări continue. „Într-adevăr, și jocul nostru a suferit, în special pe faza defensivă. Cel puțin la faza golului, nu aveam voie să fim depășiți atât de ușor, dar asta face parte din joc. Pe faza de atac, ne-a lipsist doar golul, pe care-l puteam găsi la cele două ocazii ale lui Vasile Pop, dar și după aceea. Dacă am fi marcat, rezultatul era altul. Într-adevăr, ieșirea de pe teren a lui Vasile (n.r. – Pop) ne-a încurcat puțin planurile, căci el aduce un plus de valoare și experiență tot timpul. În rest, ne axăm mult pe jucători tineri, chiar și azi am avut cinci jucători sub vârstă. Iar eu știu ce înseamnă acest lucru, în special lipsă de constanță în evoluții, dar dacă aceasta este politica clubului o respectăm. Mergem înainte, încercăm să câștigpm meciul de Cupă (n.r. – mați, la Cermei) și apoi să avem un moral ceva mai bun pentru deplasarea de la Bacău. Să vedem ce putem regla în această săptămână, cum legăm o echipă la care vin și pleacă mereu jucători. Alta era situația dacă am fi avut un cantonament cu un lot format încă de acum câteva săptămâni. Aștept mai mult și de la atacanții noștri, Lăsconi, Ludușan, Paracshiv și acum și Țîră, e clar că tuturor le lipsește golul”, a adăugat, citat de Sport Arad, Lupuț.

Pentru Luceafărul urmează, marți, de la ora 16:30, meciul din turul patru al Cupei României, în deplasarea de la Gloria Lunca Teuz Cermei. Apoi, duminică dimineață, echipa bihoreană joacă în deplasare la Aerostar Bacău.

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 09 Sep. 2018, 15:59 Campionat
Pe aceeași temă