„Am făcut o poză de grup, să o avem amintire, dacă echipa se desființează.” Jucătorii de la CSM Râmnicu Vâlcea așteaptă verdictul finanțatorului după remiza de la Timișoara

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 Dec. 2016, 11:13 Campionat

Probabil în ultimul joc din istoria clubului, CSM Râmnicu Vâlcea a reușit, sâmbătă, o remiză, scor 1-1 în deplasarea de la Timișoara, cu ASU Poli, în etapa a 21-a a Ligii 2, a doua a returului și ultima din 2016. După demisia lui Jerry Gane, CSM a fost condusă de pe margine la acest meci de Adi Dulcea și Robert Rufiși.

Sub spectrul retragerii echipei din campionat, jucătorii vâlceni au încasat cel mai rapid gol din acest sezon, încă din secunda 22 a meciului. La prima acțiune de atac a gazdelor, Dănăricu îl lansează pe dreapta pe Birău, acesta scapă singur cu portarul și înscrie pentru 1-0. La această fază, oltenii au protestat îndelung, cerând ofsaid.

Prima repriză a fost echilibrată și s-a mai consemnat o singură ocazie notabilă, lovitura de cap a lui Băduță din minutul 34, care a trecut puțin peste poarta lui Muțiu.
După pauză, CSM a avut posesia, însă a ajuns rar să pună în pericol poarta gazdelor. Revenit în calitate de principal după demisia lui Jerry Gane, Adi Dulcea l-a aruncat inspirat pe teren pe Bușu. Fostul jucător al Craiovei a construit pe flancul stâng faza golului egalizator din minutul 69, a centrat în fața porții, de unde Costin Stoica a punctat pe lângă Gkakos.

În ultimele 20 de minute, CSM Râmnicu Vâlcea a avut și doza de șansă care i-a lipsit uneori în acest sezon. În minutul 72, Dănăricu prinde un șut superb de la 22 de metri și mingea lovește transversala porții lui Muțiu. Apoi, în minutul 82, Blănaru driblează doi vâlceni în careu, rămâne singur cu Muțiu, dar trage în portarul vâlcean!

Ultimele ocazie au aparținut CSM-ului, la șutul lui Stoica, scos de Gkakos de lângă bară, apoi Geantă a reluat defectuos din poziție bună.

Directorul sportiv al CSM-ului, Adrian Albinaru, spune că jucătorii așteaptă acum decizia acționarului majoritar, Damila, care urmează să hotărască dacă va retrage sau nu echipa din campionat. „Echipa s-a dăruit în jocul de la Timișoara, nu a contat problemele din momentul de față. Am reușit un rezultat bun, care s-ar fi putut transforma într-o victorie pe final, când am ratat două ocazii. Băieții sunt bucuroși, este altă atmosferă, acum așteaptă și ei decizia patronului, să vadă dacă vom continua sau nu la Liga a 2-a. Ce a depins de ei la meciul acesta, au făcut și ne-am întors cu un rezultat bun. Am făcut pe drumul de întoarcere și o poză de grup, să o avem amintire, dacă echipa se desființează”, a declarat Adrian Albinaru pentru Liga2.ro.

La finalul primei părți a sezonului, după desfășurarea a doua etape din retur, CSM Râmnicu Vâlcea se află pe locul 14 cu 19 puncte după ce a înregistrat 4 victorii, 7 egaluri și 8 înfrângeri (golaveraj 17-21). ASU Politehnica e o poziție mai jos, pe 15, prima care se salvează de la retrogradare, cu 17 puncte.

VEZI REZULTATELE înregistrate în etapa 21 și CLASAMENTUL LIGII 2

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Sebastian Tătaru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 Dec. 2016, 11:13 Campionat
Pe aceeași temă