Alexandru Pelici și Ripensia au prins curaj după victoria cu 3-0 cu Metaloglobus: „Vom merge la UTA să ne jucăm șansa”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Feb. 2020, 18:32 Campionat

Ripensia a prins „aripi” după succesul cu 3-0 obținut, sâmbătă, în fața celor de la Metaglobus, după o prestație încurajatoare. De altfel, bănățenii au început și în vară bine, cu un succes nescontat, în Trivale, cu Campionii FC Argeș, pentru că apoi să aibă evoluții oscilante. De data aceasta, Alexandru Pelici speră să nu mai fie așa și se bazează pe modestia jucătorilor transferați în această pauză competițională.

Alexandru Pelici spune ca succesul cu Metaloglobus să dea încredere echipei și speră și la o prestație bună săptămâna viitoare, la Arad, cu UTA. „Suntem mulțumiți că am reușit să câștigăm acest prim joc. Se știe că întotdeauna un prim joc este lipsit de ritm și intri mai greu. Dar sunt foarte bucuros că băieții au înțeles exact importanța punctelor puse în joc pentru noi. O victorie care ne dă moral  să ne ridicăm din aceea zonă. Mă bucur că nu sunt accidentări și vom merge la UTA să ne jucăm șansa”, a precizat Pelici.

Râul, ramul

Înainte de joc, Pelici a admis că terenul de pe Electrica e prost. Antrenorul crede că adversarul nu s-a adaptat bine la suprafața de joc precară. „Cred că ne-am adaptat mai bine decât Metaloglobus, cred că aici a fost problema. Ei au jucători foarte buni, cu tehnicitate și valoare individuală ridicată, dar probabil că terenul le-a pus probleme. Dacă ar fi înscris din 11 metri imediat după pauză, jocul ar fi fost mai tensionat sau ar fi fost probleme mai mari. Așa, nu cred că s-a pus problema învingătorului după aspectul jocului. Am avut ocazii mari, la 0-0 a scăpat Popovici singur, apoi și ei prin Herea. Apoi au intrat golurile, a fost dezechilibru. În repriza a doua ei au avut penalty, dar și noi puteam să facem 4-0 prin Stoi. Trebuie să lîsam nasul jos, să munci, să fim o echipă muncitoare, modestă, care încearcă să se bată de la egal la egal cu oricine”, a explicat Pelici.

Mai puține mingi lungi

Antrenorul Ripensiei a subliniat că nu vrea ca echipa să joace exagerat de mult cu mingi lungi. „A fost și luciditate bună, spre deosebire de alte meciuri. Nu am abuzat de mingi lungi. De abia pe finalul jocului, când ei au făcut pasul foarte sus și au stat sus, am încercat să jucăm în spatele lor. Cred că în prima repriză a fost doar una sau două, dintre care una, la faza la care a scăpat Popovici, pasă de la Neagu, cu tranziție foarte bună”, a explicat Pelici.

Tudorache, asul din mâneca în stânga atacului

În tur, la București, Metaloglobus s-a impus cu 3-0. Pelici spune că a mizat mult pe Tudorache, trimis aripă stânga, în fața lui Iulian Ciubotaru, jucător U19. „Știam că au jucător sub vârstă pe poziția de fundaș dreapta, pentru că așa au jucat și în ultimul meci, contra Petrolului. Acesta e motivul pentru care l-am ales pe Tudorache să joace la stânga nostră. Ne-a ieșit, pentru că de acolo a ieșit penalty-ul”, a explicat antrenorul Ripensiei.

Apro, fundașul care bate penalty-uri

Pelici l-a lăudat și pe Claudiu Apro, fundaș central care are cinci goluri marcate sezonul acesta, pentru că este executantul loviturilor de la 11 metri. Apro e și căpitan și antrenorul spune că vrea o echipă pe profilul său psihologic.

„Are 5 goluri, bravo lui. E un copil foarte bun, nu degeaba e căpitanul echipei. E un caracter bun, un jucător de echipă. Să o țină așa, să fie modest. În momentul acesta sunt mulți jucători tineri, care promit la Ripensia. Se poate face o echipă frumoasă. Ne-am dorit să fim o echipă, să nu fie vreun jucător vedetă. Trebuie să fie un angrenaj, din care dacă scoți o rotiță, angrenajul funcționează”, a adăugat Alexandru Pelici.

Cu 27 de puncte acumulate după victoria cu Metaloglobus, Ripensia a urcat o poziție în clasament, pe 13, depășind „U” Cluj. Weekendul următor are un meci și mai greu, la Arad, cu liderul UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI, Sebastian TĂ‚TARU și Erik GEIGER / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Feb. 2020, 18:32 Campionat
Pe aceeași temă