Alexandru Pelici, „calul” nărăvaș din „herghelia” ripensistă: „Dacă e prea puternic, se rupe hamul”. Clubul vrea să domolească ambițiile de Liga 1 ale antrenorului

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 May. 2019, 16:07 Campionat

La Ripensia Timișoara se conturează o situație tensionată în perioada imediat următoare încheierii campionatului Ligii 2. Mai precis, o „pisică” ce va trebui să fie ruptă în două în luna iunie cel târziu. Practic, antrenorul Alexandru Pelici a dat de înțeles după ultimul meci desfășurat, cel cu Daco Getica (scor 1-1), că vrea să nu mai aibă ca miza evitarea retrogradării, ci un obiectiv în care să se gândească inclusiv la Liga 1. Președintele Dumitru Mihu spune că vrea să crească clubul „organic” și nu să forțeze o promovare, până când orașul de pe Bega nu are un stadion omologabil pentru prima ligă. În curând, „negocierea” va trebui tranșată.

„Pelicanul” a venit toamna trecută la Ripensia, după despărțirea de FC Hermannstadt. Antrenorul timișorean a semnat pentru sezonul 2018-2019 și 2019-2020. Dacă ținem cont că președintele Dumitru Mihu, instalat și el tot toamna trecută, a mai spus că în viitorul sezon Ripensia ar avea ambiții de promovare, putem presupune că asta a sperat și tehncianul.

Acum, pentru că lucrurile nu mai merg în această direcție, din partea conducerii, Pelici a subliniat după meciul cu Daco-Getica că nu exclude o despărțire de Ripensia. „Nu pot să spun nimic sigur, pentru că am spus-o în dese rânduri. Îmi doresc mai mult decât să evităm retrogradarea. Anul viitor va fi foarte, foarte greu. Dacă pleci la drum cu gândul că hai să evităm retrogradarea, vom retrograda sigur. Acesta e sfatul pe care îl dai oricui. E normal să pui presiune! Ne dorim mai mult. Vreau să facem mai mult. Cred că Timișoara poate să facă mai mult, indiferent că ne place sau nu, aceasta e treaba noastră. Întotdeauna am fost omul care a spus direct ceea ce am avut de spus”, a precizat Pelici.

Pelici, considerat mai valoros decât Ripensia actuală: „Dacă un cal e prea puternic, se rupe hamul”


Dumitru Mihu a spus, sincer, într-o conferință de presă organizată ieri, că Pelici este mai valoros decât e acum clubul. Președintele Ripensiei a declarat că un contract semnat nu ar fi un impediment dacă Pelici ar avea oferte foarte bune, întrucât nu e omul care să țină de un document.

„Avem o discrepanță între un antrenor foarte bun, cu aspirații foarte mari. Nivelul clubului este pe undeva la mijloc, iar din punct de vedere al infrastructurii suntem jos. Apar mari probleme de funcționare când nu se sincronizează cele trei elemente. Alex Pelici e un antrenor bun, care a venit în orașul lui să facă performanță. Îl înțelegem, nu știm în ce măsură noi, ca și club, vom reuși să creăm condițiile pentru ca dânsul să-ți poată atinge obiectivele. Fiecare om ce vine trebuie să respecte obiectivele clubului. Agendele personale nu sunt recomandate deocamdată într-un club care are un anumit nivel și un anumit ritm. Dacă un cal e prea puternic, se rupe hamul”, a precizat Mihu.

Dacă cele două părți vor ajunge la un consens, rămâne de văzut. Conducerea Ripensiei, inclusiv prin vocea afaceristului Erol Baeram, a precizat că și o ipotetică finalizare a arenei din Arad nu ar fi o variantă pentru Ripensia, în cazul în care s-ar obține promovarea în Liga 1. Cei de la club sunt optimiști însă pentru stadionul de 10.000 de locuri pe care primăria vrea să-l facă lângă terenul din Ciarda Roșie, pe care joacă acum echipa. „Dan Păltinișanu” nu mai e o variantă, pentru că s-a anunțat că va fi demolat.

Argumentul-cheie pentru rămânerea antrenorului pe banca Ripensiei ar putea fi însă cu totul altul. Pelici are un băiețel și o fetiță de vârsta grădiniței și, din acest motiv, tehnicianul a vrut să tragă spre Timișoara pe termen lung, în perspectiva anului când micuții vor începe școala.

Pentru următorul sezon de Liga 2, Ripensia se va reuni la data de 26 iunie. Ultimul meci în campionatul actual îl joacă vineri, de la ora 11:00, la Constanța, cu SSC Farul. Ripensia se află pe locul 11, cu 46 de puncte, cu posibilitatea de a urca până pe poziția a 8-a.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 May. 2019, 16:07 Campionat
Pe aceeași temă