Adrian Olah, căpitanul Iașiului: „Victoriile cu Rapid și Slobozia au cântărit foarte mult în lupta pentru promovare”

Adrian Olah, căpitanul Iașiului:**

Venit vara trecută în Copou, după despărțirea de Turnu Severin, mijlocașul Adrian Olah s-a impus în Copou prin experiența și seriozitatea sa, primind de la antrenorul Marius Lăcătuș și banderola de căpitan.

Olah a fost în sezonul care se va încheia sâmbătă unul dintre cei mai constanți jucători ai echipei lui Marius Lăcătuș, fiind deseori și decisiv în fața porții. Mijlocașul central al ieșenilor a reușit nu doar centrări importante, ci și goluri prețioase, unul dintre acestea fiind marcat în prelungirile meciului cu Unirea Slobozia, la scorul de 1-1. De altfel, Adrian Olah consideră că acel succes din etapa a doua a play-off-ului (2-1) a cântărit enorm în lupta pentru promovare.

„Dacă ar fi să mă gândesc la meciurile decisive din acest an, cred că victoria din Giulești cu 2-0 și cea cu Slobozia din play-off, de pe teren propriu, obținută în ultimele secunde, au fost extrem de importante. Au fost două victorii care au cântărit mult în economia promovării. Cele șase puncte ne-au sporit foarte mult șansele la promovare”, consideră Adrian Olah.

Căpitanul ieșenilor este de părere că fața echipei s-a schimbat radical în 2014 și datorită transferurilor făcute în iarnă. „Eu nu aș cataloga chiar dezamăgitor turul campionatului. A fost un tur sub așteptări, dar și meciuri bune. În iarnă am reușit niște transferuri foarte bune, jucătorii veniți s-au integrat bine și am reușit un retur aproape perfect. A fost un sezon greu, cu multă muncă, iar acum sărbătorim o promovare meritată, la care am visat de la început”, a mai spus Olah. Acesta susține că echipa are nevoie de întăriri pentru a face față în sezonul viitor: „Cred că este nevoie de întăriri. Când vii din liga a doua în Liga I e greu. Va fi un sezon foarte dificil, cu atât mai mult cu cât vor retrograde șase echipe. Dacă vom face câteva achiziții, cred că vom face față”.

Adrian Olah crede că Rapidul merită să joace în Liga I: „Cei mai puternici adversari ai noștri în serie mi s-au părut Rapid și Slobozia. Rapidul este o echipă foarte bună, iar pe plan sportiv merită promovarea”.

Cât privește viitorul său și al băncii tehnice, Olah speră să continue în aceeași formulă: „Eu mai am contract cu Iașiul și sper să rămân, dacă voi mai fi dorit. Sper să rămână și nea” Marius (n.r. antrenorul Marius Lăcătuș) și președintele Florin Prunea”, a punctat Adi Olah, care își dorește o victorie cu Berceniul, sâmbătă, în ultima rundă a stagiunii: „Utima impresie contează întotdeauna. Sigur, avem promovarea asigurată, dar ne dorim să câștigăm și să terminăm pe primul loc, iar la final să sărbătorim cu fanii”.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă