Adrian Falub, o înfrângere la „U” Cluj în zece jocuri: „Un paradox. Și suntem tot la retrogradare”. Ce i-a spus lui Goga după ratarea singur cu portarul în derby-ul cu Rapid

Adrian Falub consideră echitabil rezultatul de egalitate, scor 1-1, înregistrat de „U” Cluj de pe terenul Rapidului, duminică, în etapa a 16-a a Ligii 2. Giuleștenii au deschis scorul în minutul 24, prin Cătălin Hlistei, în timp ce „studenții” au egalat destul de repede, prin Dorin Goga, în mintutul 33. În partea secundă, ambele echipe au ratat câteva ocazii mari, însă n-au mai putut înscrie, astfel că rezultatul de egalitate înregistrat la pauză s-a consemnat și la final.

„Speram mai mult, dar cred că a fost echitabil rezultatul, la cum a fost jocul. Era foarte important pentru noi să nu pierdem. Sunt două echipe care și-au propus multe la începutul campionatului, dar care acum sunt în suferință. Rezultatul este echitabil, pentru că au avut și ei ocazii de a marca. Am avut și noi, prin Goga. Dacă marca poate reușeam să câștigăm. Una peste alta sunt mulțumit de punctul ăsta și cred că rezultatul este echitabil”, a spus managerul sportiv-antrenor al Universității Cluj.

Adrian Falub: „Arde rău zona retrogradării”

Acesta a preluat „U” Cluj în etapa a 6-a, echipa având patru înfrângeri și doar trei puncte din primele cinci runde. Cu Falub pe bancă timp de zece partide până acum, clujenii au pierdut doar pe terenul celor de la Farul, dar cele șase egaluri i-au menținut în zona retrogradării. Înfrângere pe teren au încasat și cu Dunărea Călărași (scor 2-3), însă au profitat de o eroare comisă de adversari și au câștigat la „masa verde”.

„Ca un paradox, de când am venit, noi avem 11 meciuri (n.r. – zece meciuri, nu 11) în care am pierdut un singur meci, dar suntem la retrogradare. Am făcut 15 puncte, din etapa aceea și până acum. Mioveniul are făcute 17 puncte și noi avem 15 și tot suntem la retrogradare. Arde foarte rău zona aceea. Sper să ieșim din acea zonă, pentru că este dificilă”, a mai spus Adrian Falub.

„Mă mir cum a ratat Goga”

Vedeta clujenilor, Dorin Goga, a marcat cu Rapid, dar putea să înscrie și în repriza secundă, când nu a nimerit poarta, din poziție de singur cu goalkeperul giuleștenilor. Ratarea l-a mirat pe Falub: „Nu mă așteptam să rateze din situația aceea. Greu ratează din astfel de situații. Mă mir cum a ratat. Nu l-am certat, l-am întrebat doar cum a putut să rateze. Nu mi-a răspuns nimic, el este mai taciturn”.

Falub crede că și echipele care au început prost sezonul se mai pot gândi la promovare. „Dacă reușești să câștigi trei meciuri consecutiv poți să te înscri în lupta la promovare. Importat este să găsești soluția să câștigi trei meciuri consecutiv. Este un campionat echilibrat și nu este simplu”, este de părere tehnicianul Universității Cluj.

Cu 18 puncte acumulate în 15 meciuri desfășurate în 16 etape, „U” Cluj se află pe locul 14, la egalitate cu Ripensia, care are un golaveraj inferior. Ultima poziție retrogradabilă, a 16-a, e ocupată de CSM Reșița, care are 16 puncte.

În etapa intermediară de la mijlocul săptămânii următoare, „U” Cluj joacă pe teren propriu, miercuri, de la ora 17:30, cu Concordia Chiajna (locul 13, 19 puncte).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: George FILIP și Eduard VÎNĂ‚TORU / Mediafax foto

Pe aceeași temă