„A venit și acest moment, e unul greu, trebuie să fim uniți și bărbați”. Pelici consideră nedreaptă înfrângerea cu FC Brașov, prima pe teren propriu pentru CS Mioveni

Marius ANGHEL 08 Nov. 2016, 12:46 Campionat

După un parcurs fără greșeală pe teren propriu în acest campionat al Ligii 2, în care în precedentele șase jocuri a câștigat tot și a încasat doar un gol, a venit și momentul primei înfrângeri pentru CS Mioveni. Gruparea argeșeană a cedat luni seară, în nocturnă, cu 1-0, în fața echipei FC Brașov, ratând astfel șansa să o egaleze la puncte și să se apropie la 4 puncte de liderul Juventus București.

Porniți cu avantajul mental că pe teren propriu sunt invincibili, argeșenii au ratat primele ocazii ale jocului. Nilă (3), scăpat singur cu portarul, a ratat deschiderea scorului încă din start, iar Biceanu (25) l-a pus serios la încercare pe Florin Iacob cu un șut de la 25 de metri central. Apoi, Laurențiu Manole (28) a reușit să îl învingă pe Octavian Popescu cu un șut din 13 metri lateral dreapta la colțul lung. Golul „stegarilor” a oprit avântul gazdelor și a echilibrat jocul până la pauză.

În partea a doua, argeșenii au alergat după egalare, și-au masat în majoritatea timpului adversarii în propria jumătate, însă tot nu au putut înscrie. Nilă și Azya (51) au fost primii care nu l-au putut invinge pe Florin Iacob și tot Nilă (56) a trimis în bară, spre disperarea lui Alexandru Pelici. Grigorie (62) și-a trecut apoi și el în cont o ocazie importantă, dar Popescu a reținut cu emoții sub transversală mingea trimisă cu capul din 8 metri, ca jocul să se mute tot la poarta brașovenilor. Florin Iacob era să o comită atunci când a respins în față o minge centrată din lovitură liberă de Năstăsie și apoi când a scăpat-o la devierea lui Paul Iacob, deoarece nu a vrut să o lase în corner, dar Boboc (69) a șutat din 5 metri doar în blocajul lui Munteanu, sărit pentru a respinge cu corpul. A fost ultima ocazie importantă a jocului, cu toate că argeșenii au continuat să preseze și să își țină adversarii doar în jumătatea proprie.

„Ne-a lipsit un dram de șansă”

La final, Alexandru Pelici nu a făcut o dramă din această înfrângere, însă spera la cel puțin un egal după modul în care a decurs jocul. „A fost un meci, un derby, dacă vreți, al acestui moment al campionatului. Întâlneam echipa care venea de pe locul 2, știam că va fi un meci greu cu o echipă care are în componență jucători experimentați. Eu nu pot decât să îmi felicit jucătorii pentru modul în care au abordat și au luptat în acest joc, pentru cât de mult și-au dorit să câștige sau, după momentul în care am fost conduși, să alergăm după egalare. Ceea ce ne-a lipsit astăzi a fost golul și, din păcate, nu am avut, poate, un dram de șansă la ocaziile pe care ni le-am creat. Cred că era echitabil cel puțin un egal. A doua repriză am dominat copios jocul și am avut două – trei situații destul de mari de a marca, dar s-a opus bara, s-a opus un jucător pe linia porții. În prima repriză, din nou am avut două ocazii mari. Cred că echitabil era cel puțin un egal, cred că meritam astăzi după ceea ce am jucat.

Putem vorbi despre o lipsă de concentrare la golul primit. În rest, se poate vorbi, la fel, de lipsă de concentrare la finalizare sau la găsirea soluției. Una peste alta, ca și atitudine nu am ce să le reproșez. Sincer vă spun, sunt mândru de ei, mândru de cei care au intrat pe teren și de cei care au adus echipa până în momentul în care este acum”, a spus Pelici la conferința de presă.

„A venit și acest moment, e unul greu, dar trebuie să fim uniți și să fim bărbați”

Antrenorul Mioveniului a vorbit și despre această pauză pe care echipa sa o va avea în etapa următoare, deoarece ar fi trebuit să joace cu Șoimii Pâncota. În schimb, argeșenii și-au programat un amical de lux cu Steaua, sâmbătă, de la ora 12:00, pe propriul stadion.

„Din păcate, a venit și acest moment, e unul greu, trebuie să fim uniți și să fim bărbați. Să trecem peste. Suntem aceeași oameni, aceeași care am adus echipa pe locul 3 și încă suntem pe locul 3. Vom vedea după etapa viitoare, în care vom sta, jocul rezultatelor și unde ne vom situa.

Nu știu dacă este binevenită această pauză pentru că noi stăm și celelalte echipe joacă și au posibilitatea să facă puncte și să ne prindă din urmă. Din punctul ăsta de vedere nu este binevenită această pauză, dar, așa cum în momentul în care cei de la federație au decis să retragă Pâncota și le-a anulat punctele și noi am profitat de asta și am urcat în clasament, la fel, a venit momentul să stăm și celelalte să facă puncte dacă vor putea”, a mai spus Pelici.

După această înfrângere, CS Mioveni rămâne cu 28 de puncte în clasament, a fost egalată de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, dar își menține poziția a 3-a, deoarece are un golaveraj mai bun: 21-10 față de 20-10. În schimb, argeșenii s-au distanțat la 6 puncte de FC Brașov și la 7 de liderul Juventus.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 08 Nov. 2016, 12:46 Campionat
Pe aceeași temă