A „plouat” cu felicitări după ce ASU Poli a câștigat derby-ul cu Ripensia. Petruescu: „Nu putem decât să ne bucurăm”. Aroganța pentru următorul adversar, ACS Poli

Marius ANGHEL 21 Apr. 2019, 09:49 Campionat
  • Cosmin Petruescu și-a văzut dorința îndeplinită după succesul cu 1-0 obținut de ASU Poli în meciul cu Ripensia. A câștigat echipa care avea mai mare nevoie de puncte, iar elevii săi au urcat de pe locul 12 până pe 10, astfel că tremură mai puțin pentru retrogradare.
  • După succesul din derby-ul local, Petruescu a mulțumit tuturor, mai ceva ca la un concurs de Miss Univers. De asemenea, despre meciul de săptămâna viitoare, cu ACS Poli, ca un făcut, Petruescu a spus că tot echipa sa are mai mari nevoie de puncte.

 

„Conferențiarul” a precizat că a câștigat echipa care a făcut mai puține greșeli defensive. „A fost o partidă disputată după un scenariu pe care îl anticipam. O partidă deschisă oricărui rezultat. Mă bucur că, de data aceasta, rezultatul a fost de partea noastră. Eram echipa care avea mai mare nevoie de puncte. Am spus-o și sub formă de glumă la conferința premegătoare acestui joc. Nu putem decât să ne bucurăm că am obținut trei puncte după o partidă extrem de disputată. S-au întâlnit două echipe care s-au cunoscut foarte bine. Era clar că, din punctul meu de vedere, echipa va greși mai puțin în defensivă în special va avea câștig de cauză. Nu înseamnă că am jucat la egal, dar am încercat să limităm pe cât posibil greșelile personale, greșelile neprovocate. Mă bucur pentru aceste trei puncte de care aveam foarte mare nevoie, ținând cont de contextul general în care s-a disputat această partidă și mai ales de configurația actuală a clasamentului”, a precizat Petruescu despre joc.

Unicul gol al derby-ului Ripensia – ASU Politehnica a fost marcat de Alin Ignea, din penalty, în minutul 90+1.

Nimeni nu a scăpat nefelicitat

De altfel, în conferința de presă, Petruescu a vorbit neîntrerupt aproape trei minute încontinuu. Continuarea radiografiei meciului a fost partea cu felicitările. „Aș vrea să-l felicit pe Alex (n.r. – Alexandru Pelici, antrenorul adversarei) pentru modul în care a organizat această echipă de când a preluat-o. S-a văzut din primele minute, s-a văzut amprenta lui asupra jocului. Îl cunoșteam foarte bine, la fel cum sunt convins că și el mă cunoștea pe mine. Nu pot decât să fiu bucuros pentru cele trei puncte. Dar, cum am spus și cu altă ocazie, sunt doar trei puncte. Cum nu am făcut o nuntă sau o înmormântare după înfrângerile pe care le-am avut, nici de data aceasta nu vom face, cu atât mai mult cu cât este primul meci dintr-o serie de trei foarte importante pentru suporterii noștri. Vreau să-i felicit și pe suporteri. I-am simțit aproape de noi, mai ales pe finalul jocului, când am fost aproape nevoiți facem anumite schimbări, unele din raționamente tactice, altele din raționamente medicale. I-am simțit alături de noi și nu putem decât să le dedicăm aceste trei puncte. Deși a fost un meci încrâncenat, cu multe tensiuni la nivelul gazonului, îi felicit pe jucătorii ambelor echipe pentru modul în care s-au respectat. Nu cred că au fost intrări peste limita regulamentului. Să nu se creda că acum că sunt împăciuitor. Dar chiar aș vrea să felicit și brigada de arbitri, pentru că nu a fost deloc ușor să conducă acest joc”, a continuat, pe nerăsuflate, Petruescu.

Despre înlocuirea vârfului de atac Cristian Ene cu jucătorul de profil defensiv Raul Vidrăsan, Petruescu a spus că motivul a fost o accidentare. „Cristian Ene a făcut unele schimbări medicale și nu a putut să ducă tot meciul. Înainte de a rămâne pe gazon întins a acuzat alte probleme. A încercat să ducă meciul până la final. Dar având în vedere că următoarea partidă este la trei, patru sau cinci zile, era important să nu riscăm vreo accidentare mai gravă. Sperăm să nu fie nimic serios și să ne putem baza pe el în următoarele meciuri oificiale”, a explicat antrenorul.

Vede toate echipele timișorene cu posibilitatea mai mică sau mai mare de a retrograda

Pentru derby-ul din Săptămâna Patimilor, Petruescu a precizat că echipa sa, de pe locul 10, are mai mare nevoie de succes decât concitadina de pe locul 19. „Eu îmi doresc să bată echipa care are mai mare nevoie de puncte. Și la ora actuală, noi suntem. Pentru că fără să deranjez, nu aș vrea să supăr pe nimeni. Dar cred că pentru noi sunt foarte importante punctele din partida următoare. ACS este echipa cu șanse minime, din cele trei timișorene, de a scăpa de la retrogradare. Matematic și statistic vorbind. Nu aș vrea să se dea o altă interpretare vorbelor mele”, a spus Petruescu despre meciul cu ACS Poli.

Cu 38 de puncte, ASU Politehnica a urcat pe locul 10 în clasamentul Ligii 2, însă e departe de a scăpa de emoțiile retrogradării. Ultima echipă clasată pe locurile care duc în Liga 3, Daco-Getica, are cu cinci punte mai puțin. Etapa viitoare, ASU Poli e gazdă, vineri, de la ora 19:00, în celălalt derby local timișorean, cu ACS Poli. Aceasta din urmă e penultima în clasament, cu doar 23 de puncte și e ca și retrogradată.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Marius ANGHEL 21 Apr. 2019, 09:49 Campionat
Pe aceeași temă