Călin Moldovan nu dezarmează după ce FC Brașov a înregistrat al șaptelea eșec consecutiv: ”Avem o singură variantă: să credem în continuare în noi. Vom reuși să redresăm situația”

Adi MARICA 24 Nov. 2021, 10:20 Liga 2
Călin Moldovan nu dezarmează după ce FC Brașov a înregistrat al șaptelea eșec consecutiv: ”Avem o singură variantă: să credem în continuare în noi. Vom reuși să redresăm situația”

Călin Moldovan a debutat ca antrenor principal la FC Brașov în meciul pierdut cu Poli Timișoara, scor 0-1, iar echipa a ajuns la șapte eșecuri consecutive în campionat.

Deși nou-promovata se află în criză acută de rezultate, noul ei antrenor dă asigurări că echipa nu va ceda. ”Totul depinde doar de noi. Nu vom ceda nicio secundă, niciun metru în această luptă pentru a redresa echipa”, spune Moldovan.

Călin Moldovan: ”Jocul echipei ne dă speranțe”

Călin Moldovan a fost prezent ieri la conferința de presă organizată de FC Brașov și a extras părțile bune din meciul cu Timișoara, dar a recunoscut și carențele din joc.

În schimb, președintele Ioan Mărginean a fost absent nemotivat.

”Echipa a făcut un joc bun cu Timișoara până la primirea golului. Jucătorii au avut voință, au avut atitudine, însă, din păcate, noi am comis o greșeală capitală și am pierdut. După primirea golului ne-am pierdut din luciditate, din concentrare și din organizare. Chiar dacă și până la primirea golului nu avusesem multe ocazii, jocul fusese echilibrat, astfel că jocul echipei ne dă speranțe. Inevitabil acest șir de eșecuri apasă pe moralul jucătorilor, dar noi avem o singură variantă: să credem în continuare în noi. Sunt probleme de joc, ajungem greu la poartă, nu avem o liniște în timpul jocului, dar nu am ce să le reproșez jucătorilor”, a spus Moldovan.

”Nu vom ceda niciodată”

Antrenorul Brașovului este convins că echipa poate ieși din această situație dificilă.

”Orice punct este binevenit pentru noi în situația în care ne aflăm. Am mare încredere de tot că, până la urmă, vom reuși să redresăm situația. Eu pot să garantez că nu vom ceda niciodată. E clar că vor mai fi momente grele, dar echipa, sub nicio formă, nu va ceda. Jucătorii își vor da fiecare picătură de energie pentru a scoate echipa din acest impas. Nu vom ceda nicio secundă, niciun metru în această luptă pentru a redresa echipa. Avem caracter, avem putere să ieșim din acestă situație”, a spus Călin Moldovan.

Urmează un meci și mai greu pentru FC Brașov, în deplasare la FC Buzău

Dacă etapa trecută s-au duelat cu o contracandidată la evitarea retrogradării, joi, brașovenii vor juca pe terenul unei echipe din zona de play-off, FC Buzău.

”Ne așteaptă un meci dificil la Buzău, unde vom întâlni una dintre echipele foarte bune ale campionatului. Cei de la FC Buzău au jucători experimentați pentru nivelul Ligii a 2-a, au un antrenor, Cristi Pustai, care nu are rost să mai discutăm despre experiența și valoarea dânsului ca tehnician. Vom merge și vom face tot posibilul să scoatem un rezultat pozitiv. Totul depinde doar de noi”, a spus Moldovan.

FC Buzău vine după un eșec la Avrig, 1-2 cu CS Comunal Șelimbăr, întrerupându-și o serie de 11 meciuri consecutive cu rezultate pozitive în campionat, 15 incluzându-le și pe cele din Cupa României.

Meciul FC Buzău – FC Brașov, contând pentru etapa a 15-a a Ligii 2, este programat joi, de la ora 17:00. FC Buzău ocupă locul 5 în clasament, cu 25 de puncte, iar FC Brașov se află pe locul 16, cu doar 9 puncte.

  • După meciul cu FC Buzău, FC Brașov mai are în 2021 un singur joc, pe teren propriu cu Unirea Constanța. Ulterior, în 2022, în ultimele trei etape rămase din sezonul regular, echipa lui Călin Moldovan mai are de disputat partide cu Poli Iași (deplasare), Metaloglobus (acasă) și FK Csikszereda (deplasare), adică numai jocuri grele, ceea ce face din FC Brașov o candidată la retrogradare. Va mai avea o șansă de salvare în cele șase meciuri pe care le va desfășura în play-out.

Conferința de presă în care a vorbit Călin Moldovan:

https://www.youtube.com/watch?v=42gmxS600KY

Foto principal: Alex Nicodim / Mediafax Foto
Video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-are-sase-noi-jucatori-campionii-cu-corona-lasati-in-afara-noului-proiect-au-semnat-acum-contractele-si-au-inceput-antrenamentele-unii-dintre-ei-isi-gasisera-alt-serviciu-19211043

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-agentul-007-al-ligii-2-calin-moldovan-dupa-debutul-ratat-ne-am-pierdut-capul-dupa-gol-echipa-brasoveana-a-comis-si-o-gafa-incredibila-a-avut-degeaba-doi-jucatori-pe-b-19210645

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-insa-multe-priviri-sunt-pe-partida-de-la-slobozia-care-ii-poate-aduce-petrolului-calificarea-matematica-in-play-off-19210551

Adi MARICA 24 Nov. 2021, 10:20 Liga 2
Pe aceeași temă