Condițiile puse de Călin Cojocaru pentru a continua la Viitorul Pandurii

Andrei PASCU 14 May. 2024, 14:47 Liga 2
Condițiile puse de Călin Cojocaru pentru a continua la Viitorul Pandurii

Viitorul Pandurii poate continua cu antrenorul Călin Cojocaru și pe parcursul sezonului următor de Liga 2. Contractul ”principalului” expiră în această vară, însă a transmis că este dispus să prelungească, fiind, după cum a declarat, adeptul continuității.

Astfel, dacă gorjenii vor fi de acord cu termenii lui Cojocaru, acesta poate începe să contureze strategia pentru anul fotbalistic următor, pentru că a pus și anumite condiții pentru a semna un eventual nou acord.

Călin Cojocaru, dispus să continue la Viitorul Pandurii

În vârstă de 45 de ani, Călin Cojocaru este antrenor al Viitorului Pandurii de la începutul anului 2023, de un an și jumătate, și este pregătit să continue colaborarea dacă îi vor fi acceptate anumite cerințe. El vrea continuitate și la nivelul lotului de jucători, să fie prelungire acordurile cu o parte din fotbaliștii ale căror înțelegeri sunt pe final.

În plus, vrea să fie și întărit vestiarul, prin venirile a cinci-șase jucători, pentru ca Viitorul Pandurii să spere la o clasare mai bună în sezonul următor de Liga 2, poate chiar prinderea unui loc de play-off.

Acum, decizia aparține conducerii, în funcție de strategia pe care vrea să o abordeze din această vară.

Eu am nevoie de continuitate, dar am nevoie și de jucători, fiindcă nu în fiecare an poți să creezi un lot de la zero și să ai și rezultatele pe care le dorești. În mare parte, trebuie păstrat lotul actual.

Cel mai important lucru la o echipă este omogenitatea. Dacă mai vin cinci-șase jucători, putem să ne batem la play-off. Există progres și la tinerii jucători, dar trebuie să fim realiști, e diferență imensă de la juniori la liga a doua”, a declarat Călin Cojocaru, citat de Gorjeanul.

Primul loc deasupra locurilor care retrogradează ocupat de Viitorul Pandurii

Viitorul Pandurii a terminat pe locul 5 din 7 în Grupa B din play-out-ul Ligii 2, cu 30 de puncte, la două puncte de echipa de deasupra ei, CSM Slatina. Podiumul grupei a fost compus din Steaua (44 de puncte), Chindia Târgoviște (38 de puncte) și Concordia Chiajna (38 de puncte).

În acest sezon, în sezonul regular și în play-out, în 25 de meciuri, Viitorul Pandurii a înregistrat șapte victorii, nouă egaluri și nouă eșecuri.

Foto: Andrei Pițigoi și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 14 May. 2024, 14:47 Liga 2
Pe aceeași temă