”Călăreții roșii” cuceresc Sparta(cul)! Trei din trei pentru echipa lui Beza, care rămâne lider în Liga 2 și după prima deplasare. ”Înseamnă că merităm. Nu ne facem vise”

Ovidiu BOICA 21 Aug. 2022, 14:35 Liga 2

După victoria la limită cu FC Brașov (scor 1-0), în etapa inaugurală, și cea cu 4-0 în fața bănățenilor de la Poli Timișoara, ambele jocuri disputându-se ”acasă”, la Râmnicu Vâlcea, CS Comunal Șelimbăr a obținut și al treilea succes în noul sezon, în tot atâtea meciului, și se menține pe primul loc în Liga 2.

”Călăreții roșii” au câștigat, sâmbătă seara, pe terenul sintetic de la Buftea, cu nou-promovata Progresul Spartac. După 90 de minute, jucătorii lui Eugen Beza s-au impus cu 2-1, după ce erau conduși la pauză.

CS Comunal Șelimbăr a întors scorul în repriza secundă a meciului cu Progresul Spartac

Prima repriză a fost a gazdelor, care au trimis o dată în bară prin Tudorache, iar Petcu a deschis scorul cu 9 minute înainte de pauză cu un șut din colțul careului de 16 metri. Pentru Șelimbăr, acesta a fost primul gol încasat în acest sezon.

Cu totul altfel au stat ostilitățile pe teren în a doua parte, iar Mircea Manole, jucătorul venit în vară de la Unirea Dej, al cărei golgheter a fost, a reușit să întoarcă soarta meciului cu o ”dublă” într-un sfert de oră. Manole a intrat pe parcurs și l-a învins pe Ciontoș în minutele 68 și 83.

Progresistii au fost aproape de egalare în prelungiri, Alexandru Silveanu – goalkeeperul adus înaintea sezonului de la Concordia – scoțând de sub transversală mingea reluată cu capul de Nedelcu.

Eugen Beza: ”La pauză am schimbat un pic strategia… Dacă suntem pe primul loc, înseamnă că merităm!”

Antrenorul ”călăreților roșii”; Eugen Beza, a declarat la finalul meciului de la Buftea că jucătorii săi au început mai greu, dar au echilibrat disputa pe parcurs, iar sfaturile date la pauză au dus la obținerea unui rezultat pozitiv.

”A fost un joc deosebit de greu pentru că s-a jucat în condiții speciale, cu un adversar incomod, adversar pe care l-am studiat atât la meciul cu Dinamo, cât și cu Unirea Constanța. Am avut probleme în primele 15 minute, pentru că cei de la Progresul Spartac ne-au surprins un pic cu schimbarea pozițiilor. Și la jocul între linii am avut probleme. După pauza de apă am echilibrat jocul. N-am  avut o primă repriză extraordinar de bună, poate nu ne-am adaptat la condițiile jocului foarte bine, teren, căldură… La pauză am schimbat un pic strategia, am ieșit la joc și lucrurile s-au întors în favoarea noastră”, a declarat Beza.

Antrenorul a adăugat că echipa sa își merită clasarea în fotoliul de lider, la golaveraj, fiindcă e la egalitate cu Unirea Slobozia: ”Ne bucurăm, luăm fiecare meci în parte. Dacă suntem pe primul loc înseamnă că merităm, când o să vină momentul să pierdem probabil la fel o să merităm. Nu ne facem vise, ne bucurăm de fiecare meci în parte și muncim pentru fiecare punct pe care-l avem.”

Cu SC Oțelul se joacă vineri, pe ”sticlă”

Meciul din etapa a 4-a dintre CS Comunal Șelimbăr și nou-promovata SC Oțelul Galați va avea loc vineri, 26 august, de la ora 16:30, la Râmnicu Vâlcea, și va fi televizat de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Despre duelul cu echipa lui Dorinel Munteanu, antrenorul Eugen Beza s-a ferit să vorbească prea multe.

”Nu vreau să vorbesc foarte mult despre meciul cu Oțelul pentru că mie îmi place ca, după fiecare meci, (n.a. băieții) să se bucure de moment. Avem timp până vineri să pregătim jocul, ne place analiza, ne place să pregătim, băieții colaborează bine și vom fi pregătiți sută la sută pentru meciul cu Oțelul Galați”, a adăugat Eugen Beza.

CS Comunal Șelimbăr are 9 puncte din tot atâtea posibile, un golaveraj de +6 (7-1) și se mențin pe primul loc după trei etape. Tot 9 puncte are în acest moment și Unirea Slobozia, dar are golaveraj 6-1. În schimb, Progresul Spartac, cu 3 puncte și golaveraj 4-3, ocupă locul 12.

PROGRESUL SPARTAC – CS COMUNAL ŞELIMBĂR 1-2

Giovanni Petcu 35′ / Mircea Manole 67′, 83′

Progresul Spartac: Ciontoș – Parfeon, Leafu, Ed. Radu – Eug. Lixandru (cpt.), Purice, Andr. Grigore (Boiangiu 72′), Mih. Șandru (Bardot 87′) – Dițu (Tong 87), Petcu (I. Costea 72′) – I. Tudorache (Oct. Nedelcu 87′)
Rezerve neutilizate: Mărgărit – Vl. Alexandrescu, Ohaci, M. Dumitru
Antrenor: Andrei Erimia

CS Comunal Șelimbăr: Silveanu – Monea, Natea, Dandea (cpt.), Arhirii (Riza 46′) – Rob. Boboc (Curtean 65′), Al. Luca – Oct. Ursu, Ciocâlteu, Buzan (Mir. Manole 45′) – Gele (Cîrstean 84′)
Rezerve neutilizate: Bumbar – R. Crișan, D. Ursu, Vișa, Man
Antrenor: Eugen Beza

Stadion: CNAF Buftea sintetic (Buftea – Ilfov). Arbitru: Sergiu Mavriche (Bacău). Asistenți: Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova) și Alexandra Theodora Apostu (Bacău). Rezervă: Mihail Sebastian Lăstun (Râmnicu Vâlcea). Observator arbitri: Marian Deaconu (Ploieşti). Delegat joc: George Constantinescu (Slatina).

Foto: Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-cs-comunal-selimbar-incepe-la-ora-1800-viitorul-pandurii-dinamo-are-startul-de-la-ora-1845-19241647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-zi-plina-cu-meciuri-in-esalonul-secund-doua-dintre-cele-patru-formatii-cu-punctaj-maxim-intra-la-joc-de-la-ora-1100-19241517

Ovidiu BOICA 21 Aug. 2022, 14:35 Liga 2
Pe aceeași temă