C-așa-i în fotbal! Florin Maxim și Florin Fărcaş, discursuri diferite după CA Oradea – CS Hunedoara. Antrenorii privesc returul semifinalei barajului pentru Liga 2 din unghiuri diferite, dar cu încredere

Andrei PASCU 26 May. 2022, 17:36 Liga 3

CS Hunedoara a luat o opțiune serioasă în privința calificării în finala barajului de promovare în Liga 2, după ce a învins, în turul semifinalelor, CA Oradea, în deplasare, cu scorul de 4-2. Practic, formația lui Florin Maxim și-a respectat statutul și este la un pas și jumătate de dubla decisivă.

CS Hunedoara, ca și calificată în finala barajului pentru Liga 2. Reacția lui Florin Maxim

CS Hunedoara a luat totuși două goluri de la formația din Oradea, aspect care l-a nemulțumit pe Maxim, mai ales în contextul banilor investiți la echipa lui în acest sezon de Liga 3. A recunoscut că, după ce hunedorenii au marcat pentru 1-0, a fost o oarecare relaxare în jocul lor, dar e mulțumit de faptul că după pauză lucrurile s-au reglat.

Maxim și-a lăudat toți fotbaliștii pentru prestațiile din partea secundă, dar mai ales pe cei care au fost decisivi în turul cu CA Oradea. Marian Tășcan (min. 10), Sergiu Arnăutu (min. 47), Antonio Bradu (min. 49) și Andrei Roșu (min. 70) au marcat pentru CS Hunedoara, în timp ce CA Oradea a punctat în minutele 25 și 90+2, prin Daniel Cîrjan și Mihai Ion.

Începutul ne-a aparținut, dar după gol am avut o cădere inexplicabilă. Am discutat cu băieții la pauză, nu credeam că o să avem căderea, dar după aceea am arătat adevărata valoare și am intrat mai încrezători. Am făcut 3-1, 4-1, păcat de golul primit în prelungiri, puteam să terminăm la o diferență mai mare, dar per total sunt mulțumit.

Până acum nu prea am avut parte de meciuri cu încărcătură, cu miză, chiar dacă ne-am dorit să câștigăm fiecare meci în parte. Acum, a fost altă încărcătură, altă susținere, în jur de 4.500 de oameni. Sunt meciuri de baraj unde trebuie să greșești mai puțin sau deloc și să le câștigi.

Am pregătit bine jocul, știam că se vor bloca pe zonă centrală adversarii și o să avem zonele laterale libere. Mă bucur pentru Trășcan că a urcat și că a șutat fără ezitare, dacă își mai făcea o preluare probabil că era închis. La Bradu mi-a plăcut insistența lui și tocmai asta le cer mijlocașilor centrali. Dacă există posibilitatea, să ajungă în careu la finalizare.

Roșu a avut stăpânire de sine la golul doi, după ce a depășit portarul. A pasat pentru Arnăutu, a fost în creștere în repriza a doua. În repriza a doua nu am ce să reproșez jucătorilor, și cei care au intrat pe parcurs au făcut treabă bună”, a declarat Florin Maxim la finalul confruntării de la Oradea, conform CS Hunedoara.

  • Jucătorii utilizați de CS Hunedoara: Șt. Lefter – Fl. Iacob, R. Garutti, Rodrigues, M. Trășcan, A. Bradu (min. 72 Cl. Giura), Ad. Bedea (min. 65 Al. Mogoș), L. Buș (C), Sg. Arnăutu (min. 65 P. Șimon), A. Hergheligiu şi A. Roșu;

Florin Maxim, despre retur: ”Scorul de acum e unul periculos”

Antrenorul a făcut și analiza partidei retur, pe care o vede cu mult mai mult pozitivism, atât din perspectiva scorului din confruntarea tur, cât și din perspectiva faptului că, de data aceasta, CS Hunedoara va avea aportul fanilor într-un număr și mai mare:

Scorul e unul periculos, dar primul meci era important. Am dat cu nasul de meciurile cu presiune și miză. Eu zic că am trecut cu brio de el, iar la meciul retur vom arăta mult mai bine.

Le mulțumim fanilor că au fost alături de noi. La fel și galeria UTA-ei, care a venit în număr mare, ne-a susținut. Mă bucură lucrul acesta și nu pot decât să le mulțumesc. Sâmbătă, cred că hunedorenii au înțeles că avem nevoie de susținere, de aportul lor. Sunt sută la sută convins că 4.500 de oameni vom aduna la meci”.

Florin Fărcaş, reacție după CA Oradea – CS Hunedoara 2-4: ”S-a văzut că lipsa de experienţă şi maturitate a făcut diferenţa”

Dacă Maxim a fost mulțumit de partea a doua, de modul în care a arătat jocul hunedorenilor, antrenorul gazdelor de miercuri, Florin Fărcaş, a fost mai mulțumit de prima repriză și mai puțin mulțumit de repriza a doua. ”Principalul” echipei CA Oradea a evidențiat faptul că tinerii au adunat experiență în evoluția lor fotbalistică de peste câțiva ani.

Au fost două reprize diferite. O primă repriză destul de bună, în care am controlat destul de bine jocul, am şi înscris. Am intrat la pauză cu 1-1, am revenit, dar am primit golul 2 prea repede, în secunda 40, după o greşeală defensivă. S-a văzut că lipsa de experienţă şi maturitate a făcut diferenţa. Am jucat pe linia de fund cu patru jucători care nu depăşesc 22 de ani.

Dar, una peste alta, eu spun că a fost o experienţă bogată pentru copii, un joc în care, după cum am precizat, diferenţa a făcut-o experienţa şi maturitatea”, a declarat la finalul meciului antrenorul echipei CA Oradea, Florin Fărcaş, citat de ebihoreanul.ro.

  • Jucătorii utilizați de CA Oradea: R. Bob – C. Jurj, D. Stan (C), M. Kovacs, D. Lupșe (min. 65 M. Ion) – R. Ardelean (min. 52 Ad. Popa), G. Cherman (min. 65 A. Gheorghiță) – R. Gunie, Ș. Cîrjan (min. 76 R. Săutiuț), Fl. Chitaș – Sg. Jurj (min. 76 A. Chindlea);

CS Hunedoara – Minaur Baia Mare, foarte posibilă finală de baraj pentru Liga 2

Învingătoarea dublei CA Oradea – CS Hunedoara va evolua, în finala barajului pentru Liga 2, cu învingătoarea confruntărilor dintre Metalurgistul Cugir și Minaur Baia Mare. Aici, lucrurile par destul de clare, formația din Baia Mare câștigând turul, din deplasare, la o diferență și mai clară, cu 4-0.

David Simion (min. 14), Viorel Chinde (min. 21), Ricky Gheba (min. 33) și Raphael Stănescu (min. 74) au înscris în victoria Minaurului Baia Mare.

Foto: Bihon
Video: CS Hunedoara

 

 

 

 

Andrei PASCU 26 May. 2022, 17:36 Liga 3
Pe aceeași temă